Terroriserende Wim Vloet zes maanden achter tralies | De Utrechtse Internet Courant Terroriserende Wim Vloet zes maanden achter tralies | De Utrechtse Internet Courant

Terroriserende Wim Vloet zes maanden achter tralies

Terroriserende Wim Vloet zes maanden achter tralies

De Utrechtse huisbaas Wim Vloet (77) is  veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk voor het plegen van een zevental strafbare feiten. Ook moet hij drie maanden cel uitzitten die eerder voorwaardelijk waren opgelegd. De rechtbank was van mening dat Vloet zijn huurders heeft geterroriseerd.

Vloet was tot voor kort eigenaar van de gekraakte Ubica-panden, en bezit ook tientallen huur-, en horecapanden in Utrecht, Amsterdam, Almere en Hilversum en. In Utrecht gaat het om ruim veertig panden. In de loop der jaren heeft hij diverse conflicten met huurders gehad en kwam hij regelmatig in aanvaring met justitie. Bekende Utrechtse incidenten waarbij Vloet betrokken was speelden zich af in de Jan van Scorelstraat, de Nieuwe Koekoekstraat, de Griftstraat en op de Wittenvrouwensingel. Eind oktober nog kwam Vloet in het nieuws toen een conflict met huurders uitmondde in ‘intimidatie, bedreiging en geweld’. PvdA gemeenteraadslid Marleen Haage spoorde de gedupeerde huurders daarbij nadrukkelijk aan om aangifte te doen. Dit met het oog op de aanhoudende stroom klachten in de afgelopen jaren, waarbij Vloet weliswaar telkens in opspraak kwam, maar vooralsnog ongehinderd zijn gang leek te kunnen gaan. Juni vorig jaar bijvoorbeeld zagen vijf bewoners van een pand aan de Griftstraat zich gedwongen in te breken in hun eigen huis om bezittingen weer terug te krijgen. In oktober werd Vloet door één van zijn huurders beschuldigd van het openen van haar post, waarmee hij zich ook schuldig heeft gemaakt aan schending van briefgeheim.

Vloet was niet bij de rechtszaak aanwezig.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).