Test bevestigt één coronabesmetting in Diakonessenhuis Utrecht; Twee mogelijke patiënten | De Utrechtse Internet Courant Test bevestigt één coronabesmetting in Diakonessenhuis Utrecht; Twee mogelijke patiënten | De Utrechtse Internet Courant

Test bevestigt één coronabesmetting in Diakonessenhuis Utrecht; Twee mogelijke patiënten

Test bevestigt één coronabesmetting in Diakonessenhuis Utrecht; Twee mogelijke patiënten
Na meerdere tests blijkt dat één van de drie patiënten die in het Diakonessenhuis liggen inderdaad is besmet met het coronavirus. Donderdag wordt meer duidelijkheid verwacht over de toestand van de twee anderen.

Na meerdere tests blijkt dat één van de drie patiënten die in het Diakonessenhuis liggen inderdaad is besmet met het coronavirus. Donderdag wordt meer duidelijkheid verwacht over de toestand van de twee anderen.

Woensdag werd bekend dat er twee patiënten in het Diakonessenhuis waren opgenomen die mogelijk besmet waren met het coronavirus. Later op die dag liet het ziekenhuis weten dat één van de twee patiënten positief heeft getest op het virus, en ook dat er een nieuwe patiënt bij is gekomen die mogelijk is besmet. Donderdag wordt meer duidelijkheid verwacht.

Er zijn nu drie bevestigde besmettingen in de stad Utrecht. Twee patiënten vertonen verschijnselen. Zij worden nog verder getest. De patiënten liggen allemaal nog in het Diakonessenhuis.

Eén patiënt ligt sinds 28 februari in het Diakonessenhuis, de anderen sinds 2 en 4 maart. De persoon die in februari al werd opgenomen heeft met één andere patiënt op de kamer gelegen. Die is inmiddels met ontslag. De patiënten worden nu in strikte isolatie in het ziekenhuis behandeld en verpleegd op de Intensive Care.

Alle patiënten hebben de besmetting buiten het ziekenhuis opgelopen, meldt het Diakonessenhuis. Voor zover nu bekend, is er geen relatie tussen de drie personen.

Ziekenhuis gewoon open

Het Diakonessenhuis is bezig met een contactonderzoek om te kijken wie er allemaal in aanraking zijn geweest met de patiënten. De medewerkers die in contact zijn geweest met de besmette personen blijven gewoon werken als ze geen klachten hebben. De GGD is bezig met een onderzoek naar de privé-omgeving van de patiënten.

Het ziekenhuis schrijft op de website: “Patiënten kunnen gewoon in ons ziekenhuis terecht. Ook bezoekers zijn welkom. Alleen bezoekers die last hebben van koorts en/of verkoudheidsklachten én die afgelopen 14 dagen in een gebied zijn geweest waar het virus heerst of direct contact hebben gehad met iemand die besmet is, vragen we niet op bezoek te gaan.”

Eerder werd bij een stel in de stad al corona geconstateerd. Zij zitten in thuisisolatie. In totaal is bij drie mensen in Utrecht het coronavirus vastgesteld.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  “Alleen bezoekers die last hebben van koorts en/of verkoudheidsklachten én die afgelopen 14 dagen in een gebied zijn geweest waar het virus heerst of direct contact hebben gehad met iemand die besmet is, vragen we niet op bezoek te gaan.”

  Klinkt buitengewoon verstandig. Het is tenslotte niet al lang bewezen dat ook asymptomatische besmetting gewoon mogelijk is. Oh wacht…

  Dit wordt een enorme ramp.

 2. HArry

  “Niets aan de hand”, “We zijn het aan het indammen” krijgt de zelfde betekenis als “De onderste steen boven”

  Stuk voor stuk visieloze holle frasen.

  Maar, als de uitdunning een beetje doorzet hebben we straks geen CO2 reductie meer nodig en blijkt er opeens een teveel aan woningen.

  Moeten ze weer wat nieuws verzinnen om de banken rechtop te houden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).