Teststraat Koningsweg en UMC verdwijnen zodra XL-testlocatie bij Jaarbeurs opent Teststraat Koningsweg en UMC verdwijnen zodra XL-testlocatie bij Jaarbeurs opent

Teststraat Koningsweg en UMC verdwijnen zodra XL-testlocatie bij Jaarbeurs opent

Teststraat Koningsweg en UMC verdwijnen zodra XL-testlocatie bij Jaarbeurs opent
Vanwege de komst van de nieuwe extra grote coronateststraat bij de Jaarbeurs in Utrecht is besloten om de locaties aan de Koningsweg en bij het UMC te sluiten. De XL-teststraat opent naar verwachting medio november.

Vanwege de komst van de nieuwe extra grote coronateststraat bij de Jaarbeurs in Utrecht is besloten om de locaties aan de Koningsweg en bij het UMC te sluiten. De XL-teststraat opent naar verwachting medio november.

Momenteel wordt de testlocatie bij de Jaarbeurs opgebouwd. Er komen veertig straten, waar per straat twintig tests per uur afgenomen kunnen worden. Maximaal zijn dit dus 800 coronatests per uur.

Mensen met klachten die kunnen duiden op een besmetting met het coronavirus kunnen zowel lopend, als op de fiets en met de auto terecht bij de XL-teststraat. “De centrale locatie, de aansluiting van de testlocatie op de hoofdwegenstructuur, de bereikbaarheid te voet, per fiets en per auto leent zich zowel voor PCR-tests als voor het inzetten van de typen sneltesten die binnenkort aangeboden kunnen worden”, aldus de gemeente Utrecht.

Vanwege de opening van de XL-testlocatie is dus besloten om de teststraten aan de Koningsweg en bij het UMC te sluiten. De locatie aan de Koploperstraat blijft wel open. “Voor inwoners aan de west- of noordzijde van de stad kan dit een goed alternatief zijn voor de testlocatie Jaarbeursterrein.”

10 Reacties

Reageren
 1. Linlin

  Lekker dan. Ik heb geen auto of fiets, dus lopend naar de Koningsweg. Was nog te doen.
  Dus als ik nu een test moet, moet ik dus met m’n zieke hoofd vanuit Oost dwars door het centrum naar de Jaarbeurs lopen, 3 kwartier. Dat ga ik dus niet doen, dan ga ik toch met de bus.

 2. bawang putih

  goed initiatief maar had minstens 4 mndn geleden al operationeel moeten zijn!

 3. Herman

  Gezellig broodjeszaak, AH to go, afhaalpunt pakjes, stomerij en een koffieshop. Zo ontstaan spontaan nieuwe centra rond de testlocaties.

 4. De count

  Goed dat het er komt, maar verbazingwekkend dat het er pas zo laat komt. In ieder geval op tijd voor de derde golf zullen we maar zeggen. En goede training voor een volgende pandemie die dit soort testcapaciteit verlangt. Nu nog mobiele testcapacitiet om mensen die slecht ter been zijn te bezoeken en dan zijn we er

 5. Lili

  Erg triest dat locaties op meerdere punten verdwijnen. Niet iedereen is even mobiel, of fit genoeg om makkelijk bij de Jaarbeurs te komen. En dan moet je dus ook nog door druk gebied, naar druk gebied. Fijn als je het toch al moeilijk hebt!

 6. Erwin

  Linlin wil een testlocatie voor haar huis, hoeft ze niet zo ver te lopen. Lekker dikke vinger naar de rest van Utrecht!

 7. Joëlle

  Eens met Linlin hoor, voor bewoners in Oost zijn UMC en Koningsweg fijne locaties. Nu dwars door de stad naar de Jaarbeurs?

 8. Willemijn

  Fijn dat er een XL testgebeuren komt; jammer dat de andere 2 weg gaan. Vanuit den Dolder was die bij het UMC het makkelijkst bereikbaar.

 9. Alain

  Dat er eentje of zelfs twee weggaan, snap ik wel, anders heb je wel heel veel overcapaciteit , maar ik zou zeggen: eentje West (Jaarbeurs) en eentje Oost (Koningsweg of UMC). Dat lijkt me betere spreiding.

 10. Linlin

  @Erwin. Voor de deur zou leuk zijn, maar dat hoeft dus niet.
  Maargoed, voor jou is het blijkbaar “een dikke vinger” dat de mensen in Oost die GEEN auto of fiets hebben, het vreemd/onhandig vinden dat ze nu een half uur tot drie kwartier moeten lopen voor een test.
  Door artrose ben ik slecht ter been en kan ik niet fietsen, maar ik ben nog “te goed” voor een test aan huis. En ik zal echt niet de enige zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).