The Guardian beschrijft hoe fietsen in Utrecht de integratie bevordert | De Utrechtse Internet Courant The Guardian beschrijft hoe fietsen in Utrecht de integratie bevordert | De Utrechtse Internet Courant

The Guardian beschrijft hoe fietsen in Utrecht de integratie bevordert

The Guardian beschrijft hoe fietsen in Utrecht de integratie bevordert
Het artikel van The Guardian over fietsen in Utrecht.
De Engelse kwaliteitskrant The Guardian pakte gisteren uit met een groot verhaal over Utrecht. Dit keer eens niet over hoe mooi…

De Engelse kwaliteitskrant The Guardian pakte gisteren uit met een groot verhaal over Utrecht. Dit keer eens niet over hoe mooi de grachten en de Dom zijn, maar over fietsen. Het dagblad zag hoe leren fietsen de integratie bevordert in Utrecht.

De krant trok richting Overvecht om verslag te doen van het initiatief ‘Harten voor Sport’. Deze stichting leert oudere vrouwen van buitenlandse komaf te leren fietsen. Dit zorgt ervoor dat ze niet langer alleen aan hun buurt gebonden zijn maar dat ze ook de stad kunnen ontdekken. Eén van de ondervraagde vrouwen zegt hierover: “De mogelijkheid om te kunnen fietsen doet me meer Nederlands voelen, meer een onderdeel van de samenleving.”

De krant verwondert zich over de grote mate van fietsgebruik in Utrecht. Gemiddeld genomen wordt er in Amerikaanse en Engelse steden voor slechts twee procent van alle tripjes in de stad de fiets gepakt. In Utrecht is dit zestig procent.

Lees de hele reportage hier.

3 Reacties

Reageren
 1. Hans Oudwijk

  The Guardian een kwaliteitskrant noemen vind ik wel een héél boude uitspraak en een tamelijk arbitrair statement bovendien.
  Als u nu zou stellen dat The Guardian een politiek correct pamflet is – dat op zich is voor bepaalde groepen al ‘n soort van kwaliteitsgarantie – dan dekt dat, mede getuige het artikel, meer de linkse politiek correcte lading.

  Zevenentwintig jaar na aankomst in Nederland leert ‘Fatima'(op eigen verzoek niet haar echte naam) eindelijk eens fietsen.
  Dat heet in The Guardian; emancipatie en integratie in het nieuwe vaderland.
  Niet een van de deelneemsters van voornamelijk Turks en Marokkaanse afkomst wil, ondanks hun enthousiasme en trots vanwege het leren en of kunnen fietsen, met haar eigen naam- of herkenbaar op de foto in de qualiteitscourant.
  Vreemd. Maar het werkelijke waarom daarvan wordt als immer in bepaalde ‘qualiteitscouranten’ angstvallig en pc buiten beeld gehouden.
  Iedere lezer die voor zichzelf kan en durft na te denken weet dat de verstikkende islamitische cultuur van achterklap en sinds deze week ook onderling verraad daarvan de oorzaak is, maar geen woord daarover in The Guardian, die qualiteitscourant.
  Nee, applaus, slingers en halaltaart want ‘Fatima’ leert 27 jaar na aankomst in Nederland fietsen. En dat mag zomaar van haar man.

 2. Willem

  En zo heeft de heer Oudwijk altijd wel wat te zeuren. Als een dame haar best doet om te integreren is het wéér niet goed…

 3. anton

  Utrecht neemt steeds meer een voortrekkers rol in om een goede stedelijke leef omgeving te realiseren. We hebben straks 3 mondiaal unieke faciliteit op fiets gebied; De grootste fiets parkeer garage, het eerste Dynamische fiets parkeer systeem, en de eerste fietsbrug met bomen. innovaties waar we oprecht trots op mogen zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).