The Harvestmapp dertiende finalist voor ‘Het Samenspel’ | De Utrechtse Internet Courant The Harvestmapp dertiende finalist voor ‘Het Samenspel’ | De Utrechtse Internet Courant

The Harvestmapp dertiende finalist voor ‘Het Samenspel’

The Harvestmapp dertiende finalist voor ‘Het Samenspel’

Nadat eerder deze maand de twaalf genomineerden voor ‘Het Samenspel’ door de Rabobank Utrecht e.o. bekend werden gemaakt is inmiddels een dertiende finalist geselecteerd. Bij de presentaties vorige week twijfelde de jury nog over één idee. Na een aanvullend gesprek is uiteindelijk The Harvestmapp alsnog aan de genomineerden toegevoegd.

Een marktplaats voor de vraag naar en het aanbod van hoogwaardige tweedehands bouwmaterialen. Dát is het idee van The Harvestmapp, dat uiteindelijk als dertiende finalist van Het Samenspel door Rabobank Utrect e.o werd genomineerd. Initiatiefnemer Bas Slager wil doe-het-zelvers, bouwbedrijven, slopers, afvalverwerkers en hergebruikers allen met elkaar verbinden via de Harvestmapp. Zo kunnen ze samenwerken om wat te doen aan al het afval dat vrij komt. De meeste milieubelasting vindt, volgens Slager, plaats tijdens de productiefase van een materiaal.  Het toepassen van al gebruikte materialen bij het maken van nieuwe producten (recyclen) is dus beter dan nieuwe materialen toepassen. Dit scheelt een hoop CO2 uitstoot, (fossiele) brandstoffen en schaarser wordende grondstoffen. Er zijn een aantal platformen voor het handelen in tweedehands meubelen en dergelijke, maar nog niet een platform als deze. Slager wil zijn platform verder uitdenken met ondersteuning van UtrechtInc om vervolgens een testversie te laten bouwen door website developers en een aantal studenten van de Hogeschool Utrecht. Weer een fase verder zou het platform moeten proefdraaien bij verschillende projecten in Utrecht. Slagers afstudeerbedrijven, Van Wijk Vastgoedonderhoud en Stortplaats van Dromen, werken graag mee. Uiteindelijk wil Slager de verbeterde versie draaiend krijgen voor Gemeente Utrecht. Dat hele traject zou binnen 1 tot 2 jaar in beslag nemen.

Totaal dertien inzendingen gaan dus door naar de finale op zondagmiddag 4 november. Dan kiezen de leden van Rabobank Utrecht de winnaars van Het Samenspel, waarbij een bedrag van maximaal 200.000 euro te verdelen valt onder de nog te realiseren ideeën. In de maand oktober gaat de finalistentour van start. Er kan dan online gestemd worden op inzendingen via hetsamenspel.nl. Het project met de meeste stemmen wint op 4 november de publieksprijs van 7.500 euro. Meer informatie over Het Samenspel of over de finalisten is hier te vinden.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).