Thirty030 organiseert binnenkort karaoke in Utrechtse kerken | De Utrechtse Internet Courant Thirty030 organiseert binnenkort karaoke in Utrechtse kerken | De Utrechtse Internet Courant

Thirty030 organiseert binnenkort karaoke in Utrechtse kerken

Thirty030 organiseert binnenkort karaoke in Utrechtse kerken
Awesome Utrecht
Thirty030 heeft dinsdag de pitch night van Awesome Utrecht gewonnen. De Utrechtse stadsambassadeurs winnen 1.000 euro om hun idee voor Kerk Karaoke uit te voeren.

Thirty030 heeft dinsdag de pitch night van Awesome Utrecht gewonnen. De Utrechtse stadsambassadeurs winnen 1.000 euro om hun idee voor Kerk Karaoke uit te voeren.

Thirty030 kwam op het idee van Kerk Karaoke, omdat veel (jonge) Utrechters bijna nooit in kerken komen, maar wel in de rij staan voor de ingang van een karaokebar. “Karaoke is mega populair. Kerk Karaoke brengt deze werelden bij elkaar. Het wordt een reizende show, waarbij samen (vals) zingen, je ogen uitkijken en je oren goed de kost geven het uitgangspunt is”, zegt Thomas Endeman van Thirty030.

De eerste editie van Kerk Karaoke wordt gehouden in de Jacobikerk. Thirty030 wint 1.000 euro om het idee uit te voeren. Het grootste deel daarvan gaat naar de benodigde apparatuur. “Hoewel er natuurlijk vaak wordt gezongen in kerken, is karaoke organiseren wel wat uitdagender. Daarnaast willen we de kerk mooi uitlichten zodat de grote ruimte, toch super sfeervol aanvoelt. Met de baropbrengst van de eerste editie willen we de daaropvolgende editie betalen.”

Vier andere ideeën

Naast Thirty030 waren er nog vier andere Utrechters met een idee voor de stad. Jon Wilkens wil Utrecht Murders schrijven, een misdaadromanserie met Utrecht in de hoofdrol. Joost van Agtmaal wil een netwerkclub van jonge Utrechtse ondernemers opstarten om samenwerking te stimuleren en kennis uit te wisselen. Theatermaker Pascale Houde wil met een speciale voorstelling verzorgingstehuizen bezoeken om bewoners in de coronatijd een hard onder de riem te steken. Cybille Latour heeft een plan voor een ‘very lowbudget kookboek’, met lekkere en goedkope gerechten.

Awesome Utrecht organiseert elke twee maanden een pitch night, waar Utrechters hun idee voor de stad kunnen presenteren. Het prijzengeld wordt ingelegd door de twintigkoppige organisatie. De pitch night werd dinsdag online gehouden vanwege de coronamaatregelen.

2 Reacties

Reageren
 1. TEFK

  Het idee om karaoke in de kerk te organiseren is goed echter gezien de huidige COVID19 pandemie niet veilig uit te voeren. Er is sterk wetenschappelijk bewijs dat zingen in ruimtes met beperkte luchtcirculatie een verhoogd risico geeft op besmetting. Dit risico valt niet te ondervangen door afstand te houden, goed ventileren is essentieel.
  Zo is er vastgesteld dat 1 persoon die een 2,5 uur durende kerkkoor repetitie bijwoonde 53 van de 121 personen aanwezig geïnfecteerd heeft. Leden van dit koor hielden dan wel geen 1.5m afstand, het ontbreken van goede luchtcirculatie is vele malen belangrijker. Dus heeft u gezelschap over de vloer, ga naar buiten of zorg dat de ramen open staan!!

 2. Thirty030

  Goedenavond TEFK,

  Hier één van de organisatoren van Kerkkaraoke. Dank voor de duidelijke en uitgebreide toelichting!

  Wat wij graag nog even zou willen benadrukken is dat wij vanzelfsprekend de richtlijnen van het RIVM zullen volgen. Wij willen graag een veilig en gezellig event neerzetten en dat is pas mogelijk als de richtlijnen dit toelaten.

  Hopelijk ben jij er dan ook bij TEFK, hartstikke welkom!

  Groetjes Thirty030

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).