Thirty030 vraagt aandacht voor mentale gezondheid van jongeren Thirty030 vraagt aandacht voor mentale gezondheid van jongeren

Thirty030 vraagt aandacht voor mentale gezondheid van jongeren

Thirty030 vraagt aandacht voor mentale gezondheid van jongeren
Thirty030 nodigt Utrechters op donderdag 23 september uit voor de start van de campagne Grow with the Flow. Met deze campagne willen zij aandacht vragen voor de mentale gezondheid van jongeren.

Thirty030 nodigt Utrechters op donderdag 23 september uit voor de start van de campagne Grow with the Flow. Met deze campagne willen zij aandacht vragen voor de mentale gezondheid van jongeren.

De jonge creatieven zijn op donderdag tussen 9.00 en 11.00 uur te vinden op de Drift. Hier delen ze speciale ansichtkaarten uit. In de kaarten, die zijn ontworpen in samenwerking met Studio Overloper, zit zogenaamde ‘groeiconfetti’.

In het gerecyclede papier zitten bloemzaadjes, die uitkomen zodra de kaart in de grond wordt gestopt. “Zodat jongeren niet alleen zichzelf, maar ook hun (studenten)kamer een beetje kunnen opfleuren”, laat Thirty030 weten.

Gesprek

Praten over mentale gezondheid kan soms lastig zijn, stelt Thirty030 dat daarom deze campagne start. Hiermee wil de groep aan de jongeren laten weten dat ze niet alleen zijn en het gesprek openen.

Naast de groeiconfetti staat er op het kaartje een qr-code die naar een pagina op de website van Thirty030 linkt. Hier wordt extra informatie gegeven over mentale gezondheid en wordt verwezen naar professionele instanties waar jongeren (gratis) hulp kunnen krijgen.

5 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Sympathiek initiatief,
  Bloemen houden van mensen, toch?

  Voor corona zakte al 30% van de studenten door hun hoeven, dat zal nu niet veel beter zijn. Maar hoe lang zijn de wachtlijsten voor psychische hulp intussen? Dat was 10 jaar geleden al een probleem, dat is nooit opgelost alleen maar vererderd.

  Voor al die jonkies die het nu even niet zien zitten, 2 dingen zijn heel belangrijk om voor ogen te houden:
  1 de wereld vergaat niet, echt niet, ook al lijkt het soms wel zo
  2 morgen is er weer een nieuwe dag vol nieuwe kansen

  Dus zet die ansicht in een pot dan zul je zien dat het werkt, de wereld vergaat niet maar er komen nieuwe bloemetjes uit. Wel af en toe water geven aub…

 2. Bromsnor

  Bromsnor heeft geleerd dat je de oorzaak van het probleem moet aanpakken. Gaat het echt slecht met jongeren? Welke jongeren? Waarom gaat het slecht met die jongeren? Hoe draagt het uitdelen van bloemzaadjes bij aan de oplossing van het probleem?

  Leuke actie hoor, maar stress onder jongeren verdient serieuze aandacht.

 3. Mark

  @Bromsnor helemaal mee eens. Het is goed dat het onder de aandacht komt, maar die bloemzaadjes verlichten de prestatiedruk niet die veel jongeren voelen.

  Op zich denk ik dat het niet alleen bij jongeren problematisch is. Ik zie ook genoeg jonge gezinnen moeite hebben met alle dingen die moeten.

 4. Harm

  @koelHoofd je zal 2 dingen in toenemende mate zien bij de jongeren: terugtrekken (google tang ping) of geweld. Ook zullen steeds meer ‘basis’zaken die je als vanzelfsprekend acht langzaam vervallen, van fatsoen tot veiligheid.

  Het niet erkennen dat we op het punt staan richting verval. Nederlandse ouderen hebben de macht. In luxe geleefd van de gasbel en niets gespaard. Wat rest is onbetaalbaarheid van alles: nu huizen en energie (in de toekomst voedsel). Wel zal de huidige samenleving er alles aan doen om de laatste fossiele brandstoffen op te branden. Wat het verval rustig zal laten verlopen de komende 40 jaar.

 5. Hadjememaar

  @Mark, inderdaad, zoals elke revolutie uiteindelijk haar eigen kinderen opeet, zo zal de huidige welvaarts/instagram revolutie zichzelf in de staart bijten.

  De druk die ervaren wordt door de spreekwoordelijke bakfietsmoeders met vier kinderen op het beste schooltje van de buurt, een betekenisvolle carrière, een perfect leven en vier keer per jaar op vakantie, is ondragelijk. Het is een druk die al begint in de schooltijd. Meisjes hebben er meer last van dan jongens. Hier om de hoek zijn een aantal nieuwe huizen opgeleverd die nu letterlijk allemaal een elektrische bakfiets voor de deur hebben staan. Hun achtertuinen grenzen aan mijn achtertuin, ik mag getuige zijn van een deel van de spanningen die zich achter de voordeur afspelen. Het is niet OK. Dat kan niet goed gaan. De druk is ondragelijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).