Het thuisgerecht van: Hartige strudel met verse groenten en kaas | De Utrechtse Internet Courant Het thuisgerecht van: Hartige strudel met verse groenten en kaas | De Utrechtse Internet Courant

Het thuisgerecht van: Hartige strudel met verse groenten en kaas

Het thuisgerecht van: Hartige strudel met verse groenten en kaas
Jeroen van Nijnatten is al achttien jaar luxe cateraar in het Utrechtse. In zijn culinaire werkplaats aan de Baanstraat bereidt hij hapjes, diners en partijen voor. In zijn keuken is altijd aandacht voor pure, eerlijke, lokale seizoensgroenten en dan net in een ander jasje. Speciaal voor DUIC bekokstooft hij de lekkerste recepten. Deze keer een overheerlijke strudel met verse groenten en kaas. Erbij serveer je salade en tahin-yoghurtsaus. Even voorbereiden maar dan heb je er geen omkijken meer naar, als dit gerecht al knapperend in de oven gaart.

Jeroen van Nijnatten is al achttien jaar luxe cateraar in het Utrechtse. In zijn culinaire werkplaats aan de Baanstraat bereidt hij hapjes, diners en partijen voor. In zijn keuken is altijd aandacht voor pure, eerlijke, lokale seizoensgroenten en dan net in een ander jasje. Speciaal voor DUIC bekokstooft hij de lekkerste recepten. Deze keer een overheerlijke strudel met verse groenten en kaas. Erbij serveer je salade en tahin-yoghurtsaus. Even voorbereiden maar dan heb je er geen omkijken meer naar, als dit gerecht al knapperend in de oven gaart.

 

Ingrediënten voor 4 personen

– 1 pakje roomboterbladerdeeg

– 700 g groenten: kleingesneden paddenstoelen, gesnipperde ui/ bosui, geraspte wortel, fijngesneden prei, jonge doperwtjes, geblancheerde roosjes bloemkool. Of naar eigen inzicht groenten toevoegen, boontjes en broccoli en dergelijke altijd eerst blancheren.

– 250 g geraspte oude kaas, pecorino of parmesaan

– 4 eieren (3 voor de vulling, 1 om te bestrijken)

– 1 teen knoflook, fijngehakt

– 1 tl komijnpoeder

– 1 tl ketoembar (gemalen korianderzaad)

– gemalen peper en zout naar smaak

– sesamzaadjes

 

Voor de saus

– 150 ml Turkse/Griekse yoghurt 10%

– 1 el tahin (sesampasta)

– 10 blaadjes fijngesneden munt

– 50 g geraspte uitgeknepen komkommer

– scheutje witte wijn

– gemalen peper en zout naar smaak

 

Salade

Naar eigen inzicht salade erbij serveren. Jeroen: “Ik zou er een salade rucola met cashewnoten van maken met een balsamico-dressing.”

 

Werkwijze

1. Plakjes bladerdeeg zo uitleggen dat een rechthoek ontstaat van 2 bij 5 plakjes. Druk deze goed aan elkaar zodat ze bij het bakken niet loskomen.

2. Meng de groenten, ei, specerijen, knoflook en kaas goed door elkaar en beleg de lange strook bladerdeeg voor de helft met groenten zodat je hem nog dicht kunt vouwen of op kan rollen. Bij de overlapping dichtplakken met een beetje water.

3. Bestrijk de strudel met ei en bestrooi met sesam.

4. Bak af in een oven op 185 °C gedurende 20 á 25 minuten, afhankelijk van het type oven en de kleuring van het deeg.

5. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar en breng op schenkdikte (misschien klein beetje warm water toevoegen).

5. Snijd in vieren en leg op een bord met de salade.

 

Tekst: Jeroen van Nijnatten

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).