Jeroen van Nijnatten is al achttien jaar luxe cateraar in het Utrechtse. In zijn culinaire werkplaats aan de Baanstraat bereidt hij hapjes, diners en partijen voor. In zijn keuken is altijd aandacht voor pure, eerlijke, lokale seizoensgroenten en dan net in een ander jasje. Speciaal voor DUIC bekokstooft hij de lekkerste recepten. Deze keer? hartige flensjes.
Deze flensjes zijn gevuld met een hartig kaas-groentemengsel. Je kunt altijd gehakt of restjes vleeswaar toevoegen indien je dat lekkerder vindt. Het recept is voor vier personen.
Flensjes
Ingrediënten
150 g boekweitmeel
3 eieren
400 ml water
100 ml olijfolie (50 in beslag, 50 om te bakken)
40 g amandelschaafsel
Peper en zout naar behoefte
Bereiding
Meel mengen met de eieren, olie toevoegen, dan water. Bak de flensjes (8 stuks) in de hete olie aan een kant, strooi de amandel op de natte kant, draai om en bak af.
Vulling
Ingrediënten
200 g kastanjechampignon aan schijfjes
300 g witlof kleingesneden
150 g prei (schoon gewicht) grof gehakt
250 g groene asperge (gewicht na afsnijden kontjes) gesneden aan kleine stukjes
200 g schapenkaas (feta) of geitenkaas van de rol, verkruimeld
16 dikke Kalamata-olijven ontpit, grof gehakt
50 ml dikke yoghurt
Naar smaak: peper en zout (kijk uit met zoute feta), ketoembar, komijn, teentje gehakte knoflook
Olijfolie
Bereiding
Alle groenten op hoog vuur in de olie even bakken, dan op laag vuur smoren met de kaas, yoghurt en olijven. Per persoon 2 flensjes vullen met het kaas-groentemengsel.
Salade
Ingrediënten
200 g geraspte wortel
200 g gerapte venkel
8 blaadjes gehakte munt
16 walnoten
Dressing: 2 eetlepels honing met 1 eetlepel limoensap mengen en peper en zout toevoegen
Bereiding
Alles door elkaar husselen en garneren met de walnoten.
geen Reacties
ReagerenEr zijn nog geen reacties geplaatst.