Het thuisgerecht van: Rijk gevulde boekweitflensjes met venkelwortelsalade | De Utrechtse Internet Courant Het thuisgerecht van: Rijk gevulde boekweitflensjes met venkelwortelsalade | De Utrechtse Internet Courant

Het thuisgerecht van: Rijk gevulde boekweitflensjes met venkelwortelsalade

Het thuisgerecht van: Rijk gevulde boekweitflensjes met venkelwortelsalade
Jeroen van Nijnatten is al achttien jaar luxe cateraar in het Utrechtse. In zijn culinaire werkplaats aan de Baanstraat bereidt hij hapjes, diners en partijen voor. In zijn keuken is altijd aandacht voor pure, eerlijke, lokale seizoensgroenten en dan net in een ander jasje. Speciaal voor DUIC bekokstooft hij de lekkerste recepten. Deze keer? hartige flensjes.

Jeroen van Nijnatten is al achttien jaar luxe cateraar in het Utrechtse. In zijn culinaire werkplaats aan de Baanstraat bereidt hij hapjes, diners en partijen voor. In zijn keuken is altijd aandacht voor pure, eerlijke, lokale seizoensgroenten en dan net in een ander jasje. Speciaal voor DUIC bekokstooft hij de lekkerste recepten. Deze keer? hartige flensjes.

Deze flensjes zijn gevuld met een hartig kaas-groentemengsel. Je kunt altijd gehakt of restjes vleeswaar toevoegen indien je dat lekkerder vindt. Het recept is voor vier personen.

Flensjes

Ingrediënten

150 g boekweitmeel

3 eieren

400 ml water

100 ml olijfolie (50 in beslag, 50 om te bakken)

40 g amandelschaafsel

Peper en zout naar behoefte

Bereiding

Meel mengen met de eieren, olie toevoegen, dan water. Bak de flensjes (8 stuks) in de hete olie aan een kant, strooi de amandel op de natte kant, draai om en bak af.

Vulling

Ingrediënten

200 g kastanjechampignon aan schijfjes

300 g witlof kleingesneden

150 g prei (schoon gewicht) grof gehakt

250 g groene asperge (gewicht na afsnijden kontjes) gesneden aan kleine stukjes

200 g schapenkaas (feta) of geitenkaas van de rol, verkruimeld

16 dikke Kalamata-olijven ontpit, grof gehakt

50 ml dikke yoghurt

Naar smaak: peper en zout (kijk uit met zoute feta), ketoembar, komijn, teentje gehakte knoflook

Olijfolie

 

Bereiding

Alle groenten op hoog vuur in de olie even bakken, dan op laag vuur smoren met de kaas, yoghurt en olijven. Per persoon 2 flensjes vullen met het kaas-groentemengsel.

Salade

Ingrediënten

200 g geraspte wortel

200 g gerapte venkel

8 blaadjes gehakte munt

16 walnoten

Dressing: 2 eetlepels honing met 1 eetlepel limoensap mengen en peper en zout toevoegen

Bereiding

Alles door elkaar husselen en garneren met de walnoten.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).