Tien nieuwe bevestigde coronapatiënten in Utrecht; totaal 131 | De Utrechtse Internet Courant Tien nieuwe bevestigde coronapatiënten in Utrecht; totaal 131 | De Utrechtse Internet Courant

Tien nieuwe bevestigde coronapatiënten in Utrecht; totaal 131

Tien nieuwe bevestigde coronapatiënten in Utrecht; totaal 131
Er zijn sinds zaterdag 10 Utrechters positief getest op het coronavirus. In totaal telt de stad nu 131 bevestigde besmettingen. Dat meldt het RIVM.

Er zijn sinds zaterdag 10 Utrechters positief getest op het coronavirus. In totaal telt de stad nu 131 bevestigde besmettingen. Dat meldt het RIVM.

Ook in Nederland is het aantal positief geteste patiënten weer opgelopen. Sinds gisteren zijn er 573 bevestigde besmettingen bijgekomen waardoor het totaal nu op 4204 ligt. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat mensen met milde klachten niet meer getest worden op het virus.

Ook zijn er sinds gisteren 43 patiënten overleden. In totaal zijn er 179 Nederlanders gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. De leeftijd van de slachtoffers ligt volgens het RIVM tussen de 57 en 97 jaar.

Zondagochtend stuurde de overheid een NL-Alert waarin met klem werd gevraag de adviezen op te volgen. Ook de Utrechtse politie heeft hier nog een keer op gewezen. Zo is bij het Máximapark een tekstkar neergezet waarop staat dat mensen afstand van elkaar moeten houden.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. bawang putih

  al diegenen die het onderschatten en nu elkaar besmetten in parken bouwmarkten enz. zorgen voor extra druk op de ic’s over ca. 2 weken, alvast bedankt!!!

 2. Jeroen

  Triest dan we de milde lock down kennelijk niet kunnen opbrengen dus ga maar voor full lock down Dan.

 3. wollie

  de filmpjes uit italie laten goed zien war wij over tien dagen kunnen verwachten. wij nemen geen risico en komen alleen buiten voor de wekelijkse boodschappen, op een rustig moment. graag gedaan.

 4. Bromsnor

  Bromsnor denk dat on-line schelden op anderen geen zin heeft.

 5. Scherpschutter

  Interessante dag vandaag. Gisteren een daling in Italie qua aantal doden en besmette mensen…Zeer benieuwd of die daling door gaat zetten, hetgeen zou betekenen dat de maatregelen die daar 3 weken geleden genomen zijn gewerkt hebben.

  In Nederland gaan we eerst nog even een tikje ontsporen (verwacht vandaag een forse sprong helaas) voordat we hopelijk deze trendbreuk ook hier over 2-3 weken gaan zien.

  Langzaam maar zeker gloren er wat lichtpuntjes aan maar op dit moment moet je nog wel met samengeknepen ogen geconcentreerd in de verte turen om ze te zien…

 6. Barry

  Is het bekend of er ook overledene in Utrecht zijn gevallen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).