Tien padelbanen en evenveel bowlingbanen: HAL22 is de nieuwste indoor sporthal van Utrecht Tien padelbanen en evenveel bowlingbanen: HAL22 is de nieuwste indoor sporthal van Utrecht

Tien padelbanen en evenveel bowlingbanen: HAL22 is de nieuwste indoor sporthal van Utrecht

Tien padelbanen en evenveel bowlingbanen: HAL22 is de nieuwste indoor sporthal van Utrecht
Vlnr: Barry Atsma, Perry Overeem, Burgemeester Sharon Dijksma, Edwin Oosterlaar, Marco van Basten en Frank Rijkaard. Foto: Hal22, Samuel van Leeuwen
De sportaccommodatie HAL22 aan de Zonnebaan in Utrecht is geopend door burgemeester Sharon Dijksma. Acteur Barry Atsma en voormalig voetbalinternationals Frank Rijkaard en Marco van Basten zijn betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe sporthal.

De sportaccommodatie HAL22 aan de Zonnebaan in Utrecht is geopend door burgemeester Sharon Dijksma. Acteur Barry Atsma en voormalig voetbalinternationals Frank Rijkaard en Marco van Basten zijn betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe sporthal.

In oktober vorig jaar werd al bekend dat acteur en regisseur Barry Atsma bezig was met het ontwikkelen van de sportaccommodatie op industrieterrein Lage Weide in Utrecht. HAL22 moet ‘de nieuwe sporthotspot’ in Utrecht worden, met meer dan 6.500 vierkante meter ruimte voor indoor sporten. 

Naast tien padelbanen en tien bowlingbanen, is er ook volop ruimte voor fitness, squash, snooker en pool. In het midden van de sporthal is Lounge22 te vinden, een plek waar sporters na de training kunnen ontspannen, en wat kunnen eten en drinken.

Sportfanaat

Atsma: “Van kinds af aan ben ik al een enorme sportfanaat. Om samen met voetballegendes Rijkaard en geboren Utrechter Van Basten deze unieke sportaccommodatie in mijn eigen stad te openen is een droom die uitkomt. Vlakbij Leidsche Rijn, waar ik zelf al 16 jaar woon, is HAL22 de ideale plek voor fanatiek spelplezier en een gezellig hapje en drankje na het sporten. Zelf zal ik heel regelmatig op de padelbaan of bowlingbaan te vinden zijn.”


Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

13 Reacties

Reageren
 1. Tjeerd Blijstra

  Locatie is natuurlijk wel echt compleet ruk qua bereikbaarheid met de fiets. Want waarom zou je naar de sportschool willen gaan met de auto? Helemaal wonende in een stad dat autogebruik zoveel mogelijk wilt ontmoedigen is dit een rare locatie voor een dergelijk project

 2. Walter

  lekker dichtbij,pfff lage weide

 3. Alex

  Ja want dichterbij de stad vind je inderdaad wel een betaalbare plek om o.a. 10 padelbanen en bowlingbanen uit te baten. Droom verder!

 4. Paul

  Misschien is het meer voor de tienduizenden mensen die er heel dichtbij wonen….

 5. JdV

  Prima initiatief. Goede plek, en zolang er geen belastinggeld bij hoeft heel veel succes gewenst voor de ondernemers.

 6. Scherpschutter

  Nice! Klinkt werkelijk als een fantastische sportfaciliteit en bovendien ook beregezellig met het horecaconcept er omheen. En bovendien uitstekende bereikbaarheid per auto, met ook nog eens royale parkeerfaciliteiten voor de deur. Daar heb ik de 20 kilometer rijden om er te komen graag voor over. Hier ga ik beslist eens een kijkje nemen binnenkort! Klinkt top!

  Succes heren ondernemers! Dat moet wel goedkomen als ik het zo allemaal zie en lees.

 7. Ramon

  Prachtig geworden, zelfde pand als Basic fit. Ziet er super uit. En ja het is voor sommige ver weg, maar er wonen zomaar 100.000 mensen binnen 5km afstand.

 8. Sjaak

  @tjeerd: “een stad dat”?!

 9. WV

  Ha die Scherpschutter. Kijkje nemen? He is geen museum beste man. Kom eens in beweging en laat je zweetdruppels zien.

 10. Moniek

  “Wilt” niet opgemerkt, Sjaak?

 11. passalacqua

  tjonge is het echt nodig dat de burgemeester dit opent? of komt het door de BN-ers die eraan gekoppeld zijn?

 12. W.

  Ziet er mooi uit, maar misschien moeten ze wel wat transparanter worden over de prijzen. Er wordt mooie sier gemaakt met hele lage vanaf-prijzen, maar zodra je op een béétje gangbaar tijdstip, en dan nog niet eens op een zaterdagavond ofzo, een bowlingbal wil gooien gaat de prijs ineens vier keer over de kop.

 13. W

  Top! Mannen!
  Hulde voor Barry, Marco en Frank!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).