Tienduizend hardlopers doen zondag mee aan de Singelloop in Utrecht; verschillende wegen afgesloten Tienduizend hardlopers doen zondag mee aan de Singelloop in Utrecht; verschillende wegen afgesloten

Tienduizend hardlopers doen zondag mee aan de Singelloop in Utrecht; verschillende wegen afgesloten

Tienduizend hardlopers doen zondag mee aan de Singelloop in Utrecht; verschillende wegen afgesloten
Foto: Bas van Setten
Zo’n 10.000 deelnemers doen zondag mee aan de Singelloop in Utrecht. De verschillende routes lopen rondom de binnenstad en mensen moeten er rekening mee houden dat sommige wegen tijdelijk afgesloten zijn in dit gebied.

Zo’n 10.000 deelnemers doen zondag mee aan de Singelloop in Utrecht. De verschillende routes lopen rondom de binnenstad en mensen moeten er rekening mee houden dat sommige wegen tijdelijk afgesloten zijn in dit gebied.

Er worden zondag vier verschillende afstanden gelopen; 1 kilometer, 2,5 kilometer, 5 kilometer en 10 kilometer. De startlocatie van de eerste twee disciplines is op de Catharijnesingel en voor de laatste twee is dat op de Croeselaan. Bij alle rondes finishen de deelnemers op de Catharijnesingel.

Het gebied rondom de Croeselaan en de Catharijnesingel zijn zondag al vanaf 06.00 uur afgesloten voor auto’s. Andere wegen rondom de singel worden later in de ochtend afgesloten. Op de onderstaande kaart is te zien welke gebieden rond welk moment zijn afgesloten.

Bron: Singelloop Utrecht

Omleiding

Tijdens de afsluitingen worden omleidingen aangegeven met gele borden. Ook plaatsen waar voetgangers en fietsers kunnen oversteken worden aangegeven met deze borden. Een volledig overzicht van de bereikbaarheid is hier te vinden.

Om 09.45 uur starten de hardlopers die meedoen aan de 1 kilometer en een half uur later beginnen de deelnemers van de 2,5 kilometer. Dit zullen voornamelijk kinderen zijn. Om 11.00 uur beginnen de hardlopers die 5 kilometer afleggen en een uur later starten de deelnemers aan het koningsnummer. het is de bedoeling dat alle wegen rond 16.00 uur weer zijn vrijgegeven.

15 Reacties

Reageren
 1. Vanhoorn

  Ik ben het zat constant worden er Staten afgesloten.

 2. Martin

  Het is niet te hopen dat de deelnemers gebruik maken van de olifantenpaadjes.

 3. Tanja

  En wanneer is de Olifantenpaadjesloop?
  Moet wel snel georganiseerd worden 😁

 4. Katja

  Staten afgesloten ? Was het maar waar, af en toe.

 5. Kakhiel

  @vanhoorn: tijd om te verhuizen naar een andere Staat – de singelloop bestaat al een jaar of 100. Doei!

 6. Gerben

  Waarom het laatste stukje in de titel ?
  “ wegen afgesloten “ klinkt zo ontzettend negatief op een positieve sportiviteit!

 7. Lombokker

  @Vanhoorn

  U heeft geluk, de afsluiting gaat niet door:
  https://www.ad.nl/buitenland/shutdown-in-de-verenigde-staten-op-het-nippertje-van-de-baan~aeed10e6/

 8. Sj

  Die wegen zijn helemaal niet afgesloten : er lopen heel veel mensen op.

 9. Jwanne

  De wegen waar vanhoorn het over heeft zijn 364 dagen per jaar afgesloten voor fietsers en wandelaars dus 1 dagje en meteen gaan miepen…

 10. W.

  @Gerben: dat is de lokroep voor de vaste kliek boze reaguurders hier.

 11. Hans

  Hartstikke leuk dat hardlopen. Of het een gezonde inspanning is blijft de vraag. Zag menig zwoegend lijf zich naar de eindstreep worstelen. Rikketik.Rikketik…. zweet en tranen. Kilogrammen op pootjes.
  Wat lastig is bij dit soort van gebeurtenissen is dat je je onder allerlei hekken en linten moest wurmen om vanuit de binnenstad weer thuis te geraken. Maar laten we elkaar het lolletje blijven gunnen. De zon scheen en heel wat mensen waren blijkbaar tamelijk vrolijk en misschien zelfs voor een momentje heel even gelukkig.

 12. Koel Hoofd

  Wat een geklaag weer.
  Laat die mensen toch lekker in een paar uurtjes traditioneel paar kilometer rondje binnenstad rennen. Die internationale hypercommerciele politiekcorrecte wielerevenementen geven vele malen meer overlast voor heel veel meer mensen en kost hun nog belastinggeld ook. Dat is dus dubbel de shit voor niks.

 13. Steve

  Het was weer lekker geregeld vandaag voor taxichauffeurs en binnenstad bewoners.
  Ook bevoorrading van winkels op HC kon niet plaatsvinden.
  Ik zag een Jumbo vrachtwagen staan , die geen kant meer op kon.
  Waarom toch altijd vasthouden aan activiteiten in de binnenstad.
  Ga eens hardlopen bij Amelisweerd of de Leidsche Rijn/ Galecop en Papendorp.
  Op Zondag werken er ook mensen die van of naar hun werk moeten.

 14. Ooginaller

  @Gerben: sorry, dat is voor mij juist het belangrijkst. Ik heb de afgelopen jaren net even te vaak vloekend rechtsomkeerd gemaakt omdat ik nergens kon komen.
  @Jwanne: En de marathon. Da’s 2 van de 52 zondagen per jaar. Of 2 van de 26 (bijna 10%) zomerse zondagen per jaar die voor loopevenementen gereserveerd zijn.

  Ik hoop dat iedereen die meedeed of aangemoedigd heeft, een fantastische dag heeft gehad. Maar weet wel dat het voor de mensen die niets met dit evenement hebben, soms knap irritant is.

 15. Theo

  Het was een hartstikke leuke dag. Ik heb m’n PR helaas niet kunnen aanscherpen maar het prachtige weer, het fraaie decor en de gezelligheid langs het parcours hebben mij en dik tienduizend andere Utrechters wel een geweldige zondagochtend bezorgd. Hartelijk dank aan iedereen die daarvoor gedurende enige uren die paar wegafsluitingen heeft moeten slikken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).