Tienduizenden mensen genieten op zonovergoten dag van Utrecht Pride Tienduizenden mensen genieten op zonovergoten dag van Utrecht Pride

Tienduizenden mensen genieten op zonovergoten dag van Utrecht Pride

Tienduizenden mensen genieten op zonovergoten dag van Utrecht Pride
Foto: Bas van Setten
Net zoals bij de voorgaande edities is het ook dit keer weer een groot feest in de stad tijdens de Utrecht Pride. Tienduizenden toeschouwers staan langs de Catharijnesingel en Oudegracht te kijken naar de voorbijvarende boten met daarop dansende en kleurrijk uitgedoste mensen.   

Net zoals bij de voorgaande edities is het ook dit keer weer een groot feest in de stad tijdens de Utrecht Pride. Tienduizenden toeschouwers staan langs de Catharijnesingel en Oudegracht te kijken naar de voorbijvarende boten met daarop dansende en kleurrijk uitgedoste mensen.   

De sloepen die meevaren met de botenparade verzamelen op de Catharijnesingel. Vanaf daar vertrekt het eerste vaartuig om 13.30 uur in de richting van Hoog Catharijne. Ter hoogte van de Nieuwekade draaien de boten die deelnemen aan de parade de Oudegracht op, om vervolgens bij het Ledig Erf te eindigen.

Langs de kades en op de bruggen staan tienduizenden toeschouwers te genieten van het spektakel. Net zoals voorgaande jaren is ook dit keer de sfeer weer heel erg goed. Dat wordt mede veroorzaakt door het zonovergoten weer.

Rond 18.00 uur moet de laatste boot van de parade arriveren bij het Ledig Erf. Daarna zijn er nog allerlei feesten in de stad. Bekijk hier wat er vanavond allemaal te doen is.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Wijk C bewoner

  Wat een feest?
  Confettikanonnen!! In het water, in het gras en struiken.
  Bedankt weer namens de flora en fauna.
  Al jarenlang wordt dit tevergeefs aangekaart.
  Wat moet er in hemelsnaam gebeuren om de organisator zover te krijgen dat hij zijn deelnemers verbiedt om confetti en slinger troep de natuur in te knallen.

 2. Claire Obscur

  Het was hilarisch om die bedelaars te zien zitten op de Lange Vie. Iedereen liep ze voorbij. Er zat niet veel anders op om dan maar wat verder te pielen op hun mobiele telefoon. Die hébben ze gewoon en dan geen oud model of iets dergelijks. Nou ja, zo lang iedereen het prima blijft vinden zoals altijd.

 3. Natuurliefhebber

  @Wijk C bewoner: De organisatie verplicht alle deelnemers al jarenlang – en niet tevergeefs – dat alle confetti e.d. biologisch afbreekbaar is. Vooraf worden alle boten (onder meer) daarop gecontroleerd. Is het niet in orde dan varen de boten niet mee of zonder confetti kanonnen. Alle confetti in het water, in het gras en struiken is dus biologisch afbreekbaar en binnen korte tijd zonder schade aan natuur verdwenen.

 4. Wies

  Nu maar hopen dat dat niet zo’n wassen neus is als bio-glitter @Natuurliefhebber.

  Los daarvan vond ik het een prettige sfeer! Goed dat hier aandacht voor is en blijft.

 5. Geenstijl@Utrecht

  Mensen dit is toch fantastisch, dat dit gewoon kan in de stad Utrecht, vrijheid en blijheid voor iedereen.
  Een dikke vuist tegen intolerantie m.b.t. de regen boog mensen.❤

 6. Koel Hoofd

  Lekker feestje toch?

  @Natuurliefhebber
  Voor zover ik weet is papier altijd biologisch afbreekbaar geweest.
  Daarom kan je weken na carnaval nog aan die stille getuigen zien dat het carnaval was geweest. Het verdwijnt vanzelf, meestal met paar goeie regenbuien. Tenzij een of andere onverlaat het leuk vind om gekleurd plastic (made in China, massa = kassa) uit te strooien, maar dombo’s heb je altijd.

  Echter, intussen ligt het er wel maar een beetje te liggen de omgeving te verleppen, en vind je het zelfs tijden later op de gekste plekken nog terug, omdat een stel vermaak en belevingadepten het leuk vinden om met gekleurde papiertjes te gooien. Dus ook al is het biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk geproduceerd, is gewoon groengewassen milieuvervuiling.
  Kan er ook niets aan doen, behalve het niet gebruiken….

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).