Tiental boetes voor automobilisten die ongeluk op A12 bij Utrecht filmden Tiental boetes voor automobilisten die ongeluk op A12 bij Utrecht filmden

Tiental boetes voor automobilisten die ongeluk op A12 bij Utrecht filmden

Tiental boetes voor automobilisten die ongeluk op A12 bij Utrecht filmden
De politie heeft maandagochtend een tiental boetes uitgeschreven aan automobilisten die het ongeluk op de A12 bij Utrecht filmden. Ter hoogte van De Meern kwamen twee personenauto’s, een vrachtwagen en een bakwagen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing.

De politie heeft maandagochtend een tiental boetes uitgeschreven aan automobilisten die het ongeluk op de A12 bij Utrecht filmden. Ter hoogte van De Meern kwamen twee personenauto’s, een vrachtwagen en een bakwagen door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing.

Door het ongeluk raakten twee personen gewond. Voor de bestuurder van een van de personenauto’s is ook een traumahelikopter geland. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De A12 is enige tijd afgesloten geweest voor verkeer.

Tijdens de hulpverlening en het onderzoek zijn een tiental bestuurders bekeurd voor het vasthouden hun telefoon tijdens het rijden. Deze bestuurders waren de plaats van het ongeval aan het filmen.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Terecht. Geen telefoon vasthouden in de auto. Eigen schuld dikke bult.

 2. Margaritas

  Complimenten voor de politie

 3. Coen

  Zeer terecht!

 4. jan

  Laatst kwam ik langs een plek waar een trauma helicopter net op het punt stond om op de stijgen. Daarbij moet je bedenken dat een trauma helikopter nooit goed nieuws is. En toen zag ik wel 14 mensen erbij staan om de helikopter te filmen. Wat moet je met zo n filmpje? Laat die mensen gewoon hun belangrijke werk doen

 5. Koel Hoofd

  Heel Ziek, de ellende van een ander filmen voor het eigen plezier.
  Boete kan niet hoog genoeg zijn, misschien wat therapie er achteraan?

 6. Realist

  @Koel Hoofd. Die therapie dan wel graag op eigen kosten van de dader..

 7. Scherpschutter

  Man man man, wat kansloos. Een beetje burgertje plunderen voor een slachtofferloos ‘misdrijf’ (vierkante cirkel, I know…) als een telefoon in de hand houden, en dat bovendien over de rug van verkeersslachtoffers.

  Politie hoort in dienst te staan van de bevolking en gelukkig is daar meestal ook wel sprake van, maar dit is gewoon diefstal bij daglicht. Plunderen omdat de gelegenheid zich voordoet. Filmen op de openbare weg is gewoon toegestaan. Doet de bijrijder het dan is het niet strafbaar…Totaal immoreel om dan wel stilstaande en/of langzaamrijdende bestuurders wel te beboeten omdat ze achter het stuur van een auto zitten.

  Weinig sympathiek op z’n zachtst gezegd en het lijkt me bovendien dat de Politie wel wat beters te doen heeft in die situatie. Ervoor zorgen dat de belastingbetaler zo snel mogelijk z’n weg kan vervolgen bijvoorbeeld.

 8. LvH

  @ Jan. Die mensen filmen niet perse het ongeval. Ze filmen een helikopter die op een krappe locatie kan landen en stijgen. Een helikopter blijft een mooi staaltje techniek. En ik vermoed dat de piloot er ook daarom ooit voor gekozen heeft zijn brevet te halen.

 9. Rob H.

  Handhaven. Alleen als de ander in overtreding is, nooit als je zelf in overtreding ben.

  Hypocriet.

 10. Ptje

  @Scherpschutter:
  Wat een vreselijke reactie.
  Bestaat u echt?

 11. W

  Prima!

 12. Scherpschutter

  @Ptje

  Diepe vraag. Hoe definieert u ‘bestaat’ en ‘echt’…?

 13. Klaasjan

  @Ptje
  “Ich bin der Geist der stets verneint” lijkt me hier wel toepasselijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).