Tientallen automobilisten bekeurd vanwege negeren rood kruis | De Utrechtse Internet Courant Tientallen automobilisten bekeurd vanwege negeren rood kruis | De Utrechtse Internet Courant

Tientallen automobilisten bekeurd vanwege negeren rood kruis

Tientallen automobilisten bekeurd vanwege negeren rood kruis
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Leidsche Rijn
Ruim dertig automobilisten zijn zaterdagmiddag op de bon geslingerd omdat zij de rode kruizen op de matrixborden boven de A2 bij Papendorp negeerden. Een deel van de snelweg was afgesloten vanwege een pechgeval.

Ruim dertig automobilisten zijn zaterdagmiddag op de bon geslingerd omdat zij de rode kruizen op de matrixborden boven de A2 bij Papendorp negeerden. Een deel van de snelweg was afgesloten vanwege een pechgeval.

Op de vluchtstrook van de parallelbaan stond een voertuig met pech. Voor de veiligheid werd besloten de rechterweghelft af te sluiten met rode kruizen boven de rijbaan. De tekens werden echter massaal genegeerd.

“Hoe vaak moet het nog gezegd worden”, schrijft de politie in een reactie op sociale media. Het komt met enige regelmaat voor dat automobilisten het rode kruis boven de snelweg negeren. Vorig jaar oktober kregen 63 automobilisten bij De Meern een bekeuring vanwege de overtreding. De boete voor het negeren van een rood kruis is 230 euro.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  De boete is blijkbaar nog te laag om deze idioten af te schrikken.

 2. Lombokker

  @Bernhard
  De pakkans is flink toegenomen sinds weginspecteurs van Rijkswaterstaat hiervoor bekeuringen uit kunnen delen. Vorig jaar 1653, dit jaar al 2600:
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/534866514/boeteregen-voor-negeren-rood-kruis

 3. Dakhaes

  Zaterdag A12 richting Arnhem vanuit Utrecht kilometers lang rode kruizen.
  Heb niks bijzonders gezien wat de rode kruizen verklaard of wil Rijkswaterstaat minder stikstof/fijnstof uitstoot?

 4. Koel Hoofd

  @ dakhaes goed punt!
  Die rode kruizen worden ook vaak gebruikt voor de kat zijn viool om zogenaamde spitsstroken buiten werking te stellen, of om het klimaat te redden, of door politie om een overtreder in een filefuik te lokken.
  Het is kennelijk hogere wiskunde voor Rijkswaterstaat om te bedenken dat dit de geloofwaardigheid van het rode kruis gebruik te niet doet?
  Bij gebrek aan rijkspolitie in snelle bolides is de pakkans toch nihil, er is grote kans dat het rode kruis nergens op slaat. Dus mensen gedragen zich als hufters omdat het kan.

 5. Trol

  Dakhaes: moet dat dan? Overigens is de dichte strook gewoon de spitsstrook.

 6. Utrechter

  Inderdaad, wat Dakhaes zegt: 99% van de tijd worden de rode kruizen gebruikt om totaal zinloos rijstroken af te sluiten, bijvoorbeeld omdat het spitsstroken of plusstroken zijn ipv normaal aangelegde stroken. Niet om goed te praten dat automobilisten er vervolgens onder door rijden, maar ergens begrijp ik het wel.

 7. Paul

  @Utrecht, @dakhaes, @Koel Hoofd, jullie weten toch wel dat je 120/130 mag als dat rode kruis daar aanstaan en 100 als de baan wel open is? Het is inderdaad een spitsstrook en altijd al geweest. Tot een paar jaar terug was de rijstrook er niet eens dus wees blij!

 8. Cico

  Bizar dat er steeds weer van die guppen (Dakhaes, Utrechter en een standaard DUIC trol) gaan typen over ‘ik heb niets gezien, dus kan prima over die afgesloten strook rijden’. Ondanks dat er duidelijk in het artikel staat dat er een pechgeval was.
  Een aanrijding heeft direct een dodelijke afloop, het is daarom heel logisch dat je een flink stuk weg afsluit. Dat gebeurt niet om jou te pesten, zo sneu werkt de wereld niet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).