Tientallen mensen demonstreren in Utrecht tegen coronamaatregelen Tientallen mensen demonstreren in Utrecht tegen coronamaatregelen

Tientallen mensen demonstreren in Utrecht tegen coronamaatregelen

Tientallen mensen demonstreren in Utrecht tegen coronamaatregelen
Foto's: Bas van Setten
Tientallen mensen demonstreerden zaterdagmiddag in Utrecht tegen de coronamaatregelen en tegen vaccinaties. Het protest begon op het Vredenburg en vanaf daar liep de groep in een mars door de stad.

Tientallen mensen demonstreerden zaterdagmiddag in Utrecht tegen de coronamaatregelen en tegen vaccinaties. Het protest begon op het Vredenburg en vanaf daar liep de groep in een mars door de stad.

Onderweg werden er leuzen geroepen en folders uitgedeeld. De demonstranten zeiden te strijden voor vrijheid en riepen mensen op om ‘wakker te worden’. Ze zijn tegen het huidige kabinet en waarschuwden ook voor de tijdelijke noodwet die nu in Den Haag wordt besproken.

De menigte verzamelde zich op het Vredenburg. Vanaf daar liepen ze naar de Ulu-moskee in Lombok, om vervolgens weer met een omweg richting het centrum van Utrecht te lopen. Onderweg werden mensen met een mondkapje toegeroepen.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

1,5 meter

Op een gegeven moment werd vanuit een politieauto omgeroepen dat de demonstranten de anderhalvemeterregel in acht moesten nemen. Hier werd laconiek op gereageerd.

Na nog een stuk door de binnenstad te hebben gelopen, liepen de demonstranten naar de Biltstraat. Via de Kruisstraat en de Nobelstraat ging de menigte weer terug naar het Vredenburg waar het protest uiteindelijk ophield.

63 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Niets dan lof en hulde voor deze mensen. Heel goed dat het totalitaire horrorbeleid van deze flutregering (met leraren op een powertrip op de sleutelposities) een aanzwellend tegengeluid krijgt.

 2. Nina

  Is het dan zo moeilijk om je handen vaker te wassen, 1,5 meter afstand te houden tot je medemens en waar dit niet kan een mondkapje te dragen?

 3. [email protected]🤔

  🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭🤭

 4. Nina

  Wat heeft het vaccineren (foto 5) te maken met deze demonstratie?

 5. Marijke

  Toppers! Ik wist er niet van anders was ik erbij geweest.

 6. Scherpschutter

  @Nina 16:44

  De moeilijkheid zit hem niet in de praktische zin, maar juist in psychologische zin. Ik bedoel: het is ook niet heel ‘moeilijk’ om al jodelend je boodschappen te doen terwijl je hinkelt met 1 natte vinger in je oor, maar zodra iemand je daartoe verplicht zonder dat er ook maar enig aantoonbaar nut is dan wordt dat al vrij snel een ander verhaal natuurlijk…

 7. M

  Weer bijzonder om te zien dat ook hier weer niet gehandhaafd wordt. Dit hadden toch aardig wat bekeuringen kunnen zijn.

 8. Jansen

  Afstand houden en handen wassen (en niet over iemand ademenen en kuchen) zijn de meest effectieve manieren om besmettingen bij een pandemie tegen te gaan. Iedereen die zegt dat dit niet zo is spoort niet.

 9. Laurens

  Tientallen demonstranten, zegt genoeg over het draagvlak voor de maatregelen.

 10. Ton

  Sterker nog, Nina, ik zag dat er volgens sommige demonstranten zelfs een direct verband is met ‘kindermisbruik en kinderhandel’.
  Ik kan het nog niet helemaal plaatsen.

 11. Goekoop

  Deze mensen hebben geen respect voor de zorg en samenleving.

 12. Bromsnor

  Bromsnor denkt dat er veel trollen zijn op deze wereld en dat ze het best totaal genegeerd worden.

 13. Yoshua

  Ik heb vanmiddag van deze bange mensen een krantje ontvangen genaamd covid-84.
  Deze zeer angstige mensen uiten hun angsten omdat ze denken dat de medeburgers nog banger zijn om zich te uiten.
  We hebben een fijn gesprek gehad, met wel wat onbegrip dat ik mij helemaal niet druk maak om de regels die hun angst inboezemen.
  Deze mensen zijn zo correct dat ze de regels wel erg letterlijk nemen, dat maakt ze zo overstuur.
  De overheid heeft volgens deze mensen heel veel regels en noodwetten gemaakt dat een heel ander doel heeft dan het bestrijden van corona dat eigenlijk helemaal niet bestaat volgens de bange mensen.
  Mijn opmerking dat het dan best vreemd is dat je bang bent voor iets dat er eigenlijk niet is en dan er tegen gaat demonstreren best wel vreemd is.
  Van die 1.5 meter heb ik tot op heden geen last gehad, eigenlijk van geen enkele maatregel voor in het openbare leven.
  De beste man die ik sprak schrok zich wel een hoedje toen ik aangaf dat zijn angst voor 5G een beetje achterhaald is, 6G is immers 10 maal sneller en komt er binnenkort al aan.
  Deze bange mensen zijn eigenlijk bang voor alles in het leven, vaccineren de overheid en hun dictatuur, het niet bestaande corona en stralingen van het 5G netwerk.
  Gelukkig hebben ze geen last van straatvrees.

 14. Peter

  Ik ben het met Jansen eens. De overheid zorgt met de maatregelen ervoor dat de besmettingen beperkt blijven. Ik denk dat we in Nederland blij mogen zijn met de manier hoe er hier mee omgegaan wordt. Ik zou het dan ook prima hebben gevonden als er was opgetreden toen er niet 1,5 mtr afstand werd gehouden.
  Laten we er met z’n allen voor zorgen dat we het virus ondet controle krijgen.

 15. Henk

  Al die tegenstanders hebben waarschijnlijk zelf (nog) geen corona gehad. Als je geveld bent geweest door het virus piep je echt anders. Dan kan je overigens niet eens meer demonstreren

 16. Corona gelover

  Is iedereen die tegen de maatregelen is, dan welwillend om zijn naam door te geven bij zijn zorgverzekeraar, zodat ze hun eigen rekening kunnen betalen, mochten ze toch ziek worden en evt hulp nodig hebben van wat voor soort ook ivm een corona besmetting? En ook van degenen die ze vervolgens hebben besmet?

 17. Utrecht voor Utrecht

  Wat een bonte verzameling mensen die boos op alles zijn. Jammer dat de leden van de flat earth society er niet bij konden zijn, die zitten op vakantie aan de andere kant van de wereld. Ze zijn er nog ondersteboven van. En de anti-5G’ers hadden het appje niet ontvangen. De anti-clowndemonstranten durfden niet te komen omdat er zoveel clowns meeliepen met omgekeerde Nederlandse vlaggen. Maar naar de anti-vaxers is meteen geluisterd: vaccineren is niét meer verplicht, maar ja, dat was het ook niet.

  Maar wel fijn om te zien. Eerst gaf je deze mensen je 50 cent van je winkelwagentje, nu redden ze het land voor je. Ik stel voor dat we weer gewoon eredivisie gaan spelen en uitzenden, dan hoeft de rest van Utrecht niet meer tegen dit soort sneue clubjes aan te kijken.

 18. Teringjantje

  @Nina Hoort u wat u zegt? Voor alle duidelijkheid : het is strafbaar! om binnen anderhalve meter van een dierbare van u te komen die niet in een daarvoor bestaande bubbel leeft. En u slikt dat voor zoete koek? Kennelijk. Het “spring – hoe hoog?” gehalte mag – zeker bij u – tot vraagtekens leiden. Voor de rest eens met Scherpschutter.

 19. JdV

  @nina&m: als er niet gehandhaaft kan worden bjj bruiloften van ministers of vakanties van onze royals geef ik die mensen groot gelijk dat ze zich niks aantrekken van regels.

 20. HArry

  Bel je lokale ziekenhuis eens en vraag eens hoeveel Covid opnames ze de afgelopen weken hebben uitgevoerd. Dan kom je tot de conclusie dat wat we ook doen het aantal Covidopnames maar niet wil stijgen.

  Gut hoe kan dat nou ondanks de:
  Waanzinnige aantal PCR tests?
  Demonstraties waar gewoon wordt geknuffeld?
  Jongeren die feestjes vieren?
  Al die besmettingen thuis achter de voordeur?
  Mensen die hun kapjes thuis hebben liggen?
  Of arrogante koningkjes en ministers op 1,5 cm!

  Het wil maar niet lukken met de opnametoename. Zou er dan toch iets niet in de haak zijn met wat de betrouwbare bronnen ons vertellen? In iedergeval klopt hun verhaal niet.

 21. Berend

  Ik ben een puddingbroodje! (laatste foto)

 22. JdV

  @corona gelover.: doen we dat ook voor alle anti-vaxxers en anti-abortus mensen, oke? Gevolgen voor eigen rekening dan. Maar dan voor veel meer mensen.

 23. Justin

  Dat krijg je als je Facebook te serieus neemt.

 24. Don

  Als deze mensen nu eens een verklaring ondertekenen dat ze niet gevaccineerd willen worden geen aanspraak willen maken op een ziekenhuis plek cq ic plek ook al is corona bij hun geconstateerd en wordt dit noodzakelijk geacht. Dan zou dan mooi georganiseerd kunnen worden door virus waanzin en aanverwante clubjes.

 25. Harm

  Waarom zijn het voornamelijk 50+’ers?

 26. Bert

  @nina

  Als je het nier opvolgt, loop je het risico op een geldboete en een strafblad. Verder vinden ze het acceptabel om te bemoeien met wat er achter uw voordeur gebeurt. En uiteraard bent u een asociaal.

  En vervolgens lappen de verantwoordelijken (incl ons staatshooff) die regels aan hun laars en komen er vanaf met een sorry.

  @coronagelover
  De maatregelen zijn compleet willekeurig en niet onder bouwd door wetenschap en verandert constant (zonder dat dat nodig is), combineer dat met het feit dat de handhaving willekeurig is en een hele sloot van die maatregelen juridisch gezien twijfelachtig zijn. En de voorstellen zijn zelfs ongrondwettelijk.

 27. Houtenaar

  Goede actie! Het is nu toch we duidelijk dat corona een non-issue is voor 99% van de bevolking maar dat we voor die ene procent de halve maatschappij laten slopen door een stel powertrippende politici en medici.
  De regering kan maar beter gaan luisteren en alle maatregelen terugdraaien want de mensen zullen dit niet langer gaan pikken.

 28. Wim Vreeswijk

  Een dergelijke demonstratie is volstrekt logisch als je ziet dat zelfs de minister van Justitie Grapperhaus zich aan geen enkele regel houdt, zelfs zeer demonstratief in een groep van 30 personen op de voorpagina van de Telegraaf staat, terwijl hij zèlf nog dreigde met contrôles van je bezoek ACHTER de voordeur hetgeen natuurlijk een giga-schending van je privacy is naar voorbeeld van 40-45. Uiteraard ontstaat er dan extra veel weerzin tegen dit regeringsbeleid.

 29. Wim

  Geheel eens met Corona Geloven,
  En wil zelfs stap verder, namen van deze gasten noteren en bij een eventuele besmetting elke hulp weigeren en zeker geen ziekenhuis opname geven.

 30. woutvr

  Aan het aantal reacties te zien leeft het onderwerp in ieder geval wel. Wat een rare gasten, ze beseffen kennelijk niet dat ze zelf potentiële moordenaars zijn. Hoe dan ook, ben blij dat het maar een klein clubje is. Verder maar geen aandacht aan geven…

 31. Scherpschutter

  @Corona gelover

  Het is natuurlijk andersom! De vraag is of wetenschap-ontkennende virusgelovigen als u de rekening willen betalen die gepaard gaat met het verwoesten van de economie om een paar verzwakte 70+’ers te redden die anders wel door de griep ‘gepakt’ zouden worden.

  U lijkt er namelijk niet helemaal van doordrongen dat een economische atoombom op scherp is gezet door het slechtste kabinet sinds WOII en de teller aftikt…De overheid heeft nu al geleend wat ze maximaal kon lenen om de instortende economie te stutten links en rechts. Over 3 maanden is het geld helemaal op…En dan? Dan is de overheid regulier-financieel compleet vleugellam….Invordering van o.a. spaartegoeden en pensioenen (al dan niet via giga ECB inflatie) is dan het laatste paardenmiddel dat haar rest.

  Wel, en dan gaat in eerste instantie ongeveer 25% van alle bedrijven in de economie naar de klote (bovenop wat nu al naar de klote is, vrij makkelijk te berekenen) in de eerste grote explosie. De radioactieve fallout zal nog veel meer schade aanrichten….Gelovige, wat denkt u nog aan zorgstelsel over te houden als de overheid failliet is en diegenen waarop de overheid parasiteert (burgers en bedrijven) ook failliet zijn?

  Corona is wel het minste van de problemen die de overheid heeft gecreeerd. Er gaat zo een economische MOAB af met een levensgevaarlijke zwakke regering (deze lieden hebben totale lak aan welke rechten dan ook) die met haar rug tegen de muur staat….DAT is waar je je pas echt zorgen over zou moeten maken. Honderd keer enger dan welk dor-hout virusje dan ook.

  *Deuntje van serie 24 instart*: Tik tak. Tik tak. Tik tak….

 32. Hans

  Je kan net zo goed tegen het virus zelf gaan demonstreren. Wat een dwaze vertoning. Maak me zorgen over de (geestelijke) gezondheid van dit groepje complotdenkers. Het is duidelijk dat ze van het padje af zijn.
  Bromsnor heeft een goed punt!
  Gezond verstand gebruiken en probeer voorlopig met z’n allen dit virus te ontwijken. Verwelkom het vaccin als het beschikbaar komt. Kunnen we ook weer een beetje normaal gaan doen.

 33. Scherpschutter

  @Don 10:23

  Deal! Ik teken wel. De tegenprestatie die ik dan van u verwacht is natuurlijk dan wel dat u ‘mijn deel’ van de economische schade vergoedt die deze bezopen overheidsmaatregelen aanrichten. Dan heb ik het natuurlijk niet over de 100 miljard alleen al die de overheid op onze kosten geleend heeft (6000 Euro per persoon) en wat Europees tot nu toe op uw conto geleend is (3000 Euro), maar ook de economische schade in de reeele economie. Tot nu toe 8% (laten we zeggen nog eens 5000 Euro per Nederlander) en natuurlijke alle toekomstige schade.

  Dus als u nu deze eerste 14.000 Euro per omgaande voor mij betaalt (en alles dat er nog bijkomt) dan teken ik wel dat ik afstand doe van behandeling mocht ik die nodig hebben als ik corona krijg (en die kans is statisch-statistisch bezien ongeveer 0.014%).

  Kan ik de overheid een brief met onze sofinummers zenden en betaalt u subiet de rekening of gaat u voortaan wellicht even wat zorgvuldiger nadenken alvorens u uit volslagen irrationele paniek oproept tot dit soort absurde zaken?

 34. Bromsnor

  Bromsnor vind de reactie van Utrecht voor Utrecht echt geestig.

 35. Bromsnor

  Bromsnor denkt dat Bert het mis heeft. Voor een overtreding krijg je geen strafblad. Voor een misdaad wel.

 36. Hadjememaar

  Als alle antivaxxers, 5G gekkies, Corona waanzinnigen en flat earth gelovigen nou eens een geel hesje aandeden op straat dan konden we daar gewoon netjes afstand van houden.

 37. arbeider

  De aversie komt doordat de Overheid wederom niet betrouwbaar is gebleken.
  -Hypotheekaftrek in ene op de schop
  – belasting blunder na blunder
  – weg kijken van de mislukte integratie
  – niet optreden ,zelfs niet durven benoemen van het probleem met Ned-Marrokaanse reljongeren
  – er zou geen geld naar Griekenland gaan
  – er zouden genoeg Corona testen komen
  – politici en koningshuis die het zelf niet zo nauw nemen met de 1.5 meter
  – steunpakket voor de ondernemers wat in de praktijk een fooi blijkt
  etc.etc.

  eens met HArry….”ondanks” alle versoepelingen nog steeds “maar” 38 patienten op de IC wat toch in maart/april/mei leidend was voor de Ziekenhuizen.
  Natuurlijk meer besmettingen als je meer gaat testen,immers…zei de grote “baas” Rutte niet dat we het allemaal zouden krijgen?
  En nu in ene paniek? kom op zeg….ziekenhuisopnames zouden leidend zijn, nou….die zijn al maanden op hetzelfde niveau!

  M.a.w. laat het normale leven en dus de economie weer op gang komen, zorg dat vooral de kwetsbare ouderen goed beschermd blijven en laat je niet foppen door de Overheid die veel brave burgers kort en bang houdt.

  Om met een quote van Louis van Gaal te eindigen….”zijn jullie nou zo dom? of ben ik nou zo slim?

 38. Hans

  @ Wim

  Behandeling weigeren dat gaat niet Wim. Ik snap de gevoelens die je verwoordt maar we moeten proberen om ons niet mee te laten slepen door de negatieve emoties die deze mensen vanuit domheid, onwetendheid of vanuit rancune proberen bij ons erin te krijgen. Nee, mij hebben ze er niet mee. Ze hebben uiteindelijk wel zichzelf ermee en hun onschuldige geliefden en naasten die ze tevens besmetten kunnen, met het virus, of met hun negativiteit dan wel met beide. Mochten ze ziek worden en toch behandeld worden – als ze dat willen he – dan zal spijt en diepe schaamte vanzelf zijn werk wel doen.

 39. Koel Hoofd

  @Yoshua
  Bedankt voor je mooie bijdrage!
  Inderdaad, angst is een slechte raadgever .
  Social media bubbel versterkt de angst tot de grens van waanzin wordt overschreden.
  Nog niet zo heel lang geleden hadden we psychologen om die irrationele angsten aan te pakken, daar op bezuiningen was niet zo goed voor de samenleving.

 40. Michael

  @Wim
  Laten die gasten zelf zo stoer zijn en een codicil op zak houden, waarin staat dat ze afzien van alle zorg bij Covid gerelateerde aandoeningen.

 41. Scherpschutter

  @Michael

  Als het argument is dat ‘stoere’ tegenstanders van de waanzinnige overheidsmaatregelen geen zorg zouden moeten ontvangen, dan geldt andersom natuurlijk ook dat voorstanders van de krankzinnige maatregelen zelf ook zo stoer moeten zijn om de rekening betalen van de astronomische economische schade….En zo stoer bent u natuurlijk wel.

  – Graag een brief aan uw werkgever dat u er akkoord mee gaat als eerste ontslagen te worden.
  – Graag een verklaring dat u afziet van ieder recht op een uitkering.
  – Graag uw verklaring dat u mijn hoofdelijke aansprakelijkheid accepteert voor iedere Euro die uw overheid leent om de economische instorting te betalen (9000 Euro p.p. tot zover).
  – Graag uw verklaring dat u zelf afziet van medische zorg na maart 2021, want als de overheid door uw toedoen failliet gaat kunt u natuurlijk ook geen aanspraak op zorg meer maken aangezien het uw schuld is.
  – Graag uw verklaring dat u hoofdelijke aansprakelijkheid accepteert voor schade in de reeele economie. U zult bedrijven rechtstreeks vanuit uw eigen vermogen gaan compenseren en ook de ontslagen werknemers van deze bedrijven voorzien in een uitkering.

  Vast allemaal geen probleem voor iemand die zo stoer is als u. Of moet ik ‘beperkt’ zeggen?

 42. Darwin

  Laat ze rustig demonstreren. Drijf ze fijn bij elkaar in een klein parkje of liever nog in een grote hal en laat ze lekker schreeuwen. Zo creëren ze mooi zelf een “super spreading event” en is dat probleem ook weer opgelost. Die gekkies noemde mensen die overleden aan corona toch “dood hout”?

 43. drexciya

  Iedereen die roept dat mensen, die anti-Covid19 maatregelen zijn, zorg moet worden ontzegd, gaan volledig voorbij aan het feit dat de voornaamste comorbiditeit obesitas is. Gaan we ook zorg onthouden aan mensen die te dik zijn?

  Het valt me op dat een groot aantal mensen in de reacties allerlei zeer discutabele uitspraken doen, die ze, onder normale omstandigheden, niet in hun hoofd zouden halen. Wellicht kan het geen kwaad om zelf even pas op de plaats te maken, en na te denken. Ben je niet zodanig opgezweept door de angst voor Covid-19, dat je morele kompas wat schade heeft opgelopen?

 44. Oudste Millennial

  Nou, die hebben ook hun uitje voor de week weer gehad.

  Lekker wat frisse lucht, ook nog een zonnetje voor een blos op de wangetjes. Gelukkig wat lachende gezichten, en vrolijk met de vlag gezwaaid. Ziet er uit dat ze een knusse tijd hebben gehad.

  Goed bezig, Boomers!

  Gaan de Millennials en de Zoomers in de tussentijd verder om de scherven van de wereld op te pakken. Gaan we wel 5G voor gebruiken, maar dat is een kleine concessie, denk ik zo.

 45. Koel Hoofd

  @oudste millennial
  Ik wil even onder je millennial neus wrijven dat de baby boomers tussen de 65 en 75 jaar oud zijn.
  Dus de groep 50 -65 zijn geen babyboomers maar de verloren generatie. Waarom heten ze zo? Omdat toen deze op de arbeidsmark kwam er geen werk was omdat de grote generatie babyboomers die banen had.
  Toen kwam er de generatie nix, kon niks, wilde niks, maar waren wel bezig met “zelfontplooiing en zelfverwezelijking” Niemand die weet wat dat inhoudt, maar zijn waren er maar druk mee. En toen de babyboomers met pensioen gingen, namen zij de banen in die de verloren generatie zo graag had willen hebben….
  Toen kwamen de millennials, die verwende weekdieren met dikke ikkes die voor dubbeltje op de eerste rang willlen zitten en vinden dat de hele wereld om hun draait. Die types die wel het moreel bezwerend vingertje zwaaien naar de minderbedeelden omdat die de wereld zouden kapotmaken, terwijl ze zelf in teslas rijden en 3x per jaar op vliegvakantie gaan…

  Daar komt nu een tegengeluid op, de generatie Z.
  Ze zijn nog jong en kunnen een leven zonder internet of studeren in het buitenland zich niet voorstellen. Zij gaan 10G ontwikkelen want ze willen met alles en iedereen altijd en overal permanent in contact staan.

 46. Tennie

  Sinds wanneer bepalen verwarde clowns de norn?

 47. Karin

  In andere landen hadden ze wel raad geweten met dit soort acties en had het een leuk bedrag opgeleverd.

 48. Justin

  @Koel Hoofd: De “Verloren generatie” is hetzelfde als “Generatie Nix”…

  En dan onbeschaamd beweren dat de gemiddelde millennial in een Tesla rijdt en 3x per jaar op vakantie gaan. Hilarisch.

  Ik heb 2 woorden die we hebben uitgevonden voor mensen als jij:

  OK boomer.

 49. JdV

  @Tennie: sinds het aantreden van Rutte1?

 50. Ben

  Waar is Rutger van Powned?? Jan Roos? Angstvallig stil! Waar is de schoftige tegendraadse journalistiek als je haar nodig hebt?

 51. Leddy

  Hoe zit het nou? Krijg je corona van g5? Of krijg je g5 van corona? Of krijg je corona en g5 van achterkamertjespolitiek? Hoe zit het nu?

 52. Scherpschutter

  @Tennie 16:28

  “Sinds wanneer bepalen verwarde clowns de norn?”

  Pfoe, dan mogen we wel even terug in de tijd! Het begon ooit met de introductie van een democratie en sindsdien zijn alleen de minst gekwalificeerden om leidend normen te bepalen verkozen door de minst gekwalificeerden in de maatschappij om de normen te bepalen.

 53. Michael

  @Scherpschutter
  Daar heb je een punt.
  En daar ik zeker niet beperkt ben, ga ik ervoor, in de veilige wetenschap dat ik dit samen doe met miljoenen anderen.
  En als we alle ellende overwonnen hebben, kan even duren, vindt dat handjevol randdebielen wel weer een ander onderwerp waar ze tegen moeten zijn.

 54. Ann


  Goekoop 29/8/2020 – 20:26
  Deze mensen hebben geen respect voor de zorg en samenleving.

  Precies dit

 55. Marcel

  Ik heb een paar reacties hier boven gelezen en zag de optocht van een paar mensen door de Biltstraat trekken. Wat een rare toestand is dit toch. Is het nu zo moeilijk om je een beetje in acht te nemen voor je medemens? Gewoon een beetje afstand en soms een mondkapje? De beste oplossingen zoeken bij stads bezoek? Ik vind het een zielige vertoning en helemaal de opmerking van de @schutter hier.

 56. Utrecht voor Utrecht

  Van die 40 demonstranten zitten er gewoon 20 hier op DUIC bij elk bericht onzin te verkopen. Eindelijk hebben ik een gezicht bij de berichten!

  Ik zie al voor me dat deze mensen over 20 jaar tegen hun kleinkinderen vertellen dat ze met deze demonstratie het land gered hebben (want corona weggejaagd door een geel hesje aan te doen), waarop die kleinkinderen zich waarschijnlijk af zullen vragen waarom hun opa’s en oma’s niet een baan gingen zoeken, een boek gingen lezen of hun pilletje gingen slikken (geldt niet voor de ani-pil-slikkers, natuurlijk).

 57. An

  deze groep mag lekker bij elkaar gaan zitten, vooral geen handen wassen , veel huggen en op elkaar lip leven. Dan zijn we er binnenkort snel van af.

 58. Nina

  Voor allen die op mij reageerden – voor wie het blijkbaar heel lastig is allemaal – herhaal ik de vraag nog maar eens:

  Nina 29/8/2020 – 16:44
  Is het dan zo moeilijk om je handen vaker te wassen, 1,5 meter afstand te houden tot je medemens en waar dit niet kan een mondkapje te dragen?

  Het is om uw dierbaren en uzelf te beschermen. Pfffffffff.

 59. Nina

  @Koel Hoofd

  Altijd fijn te lezen dat iemand vertrouwen heeft in de medemens 🙄

 60. arbeider

  @ Utrecht voor Utrecht
  Je knick name vind ik mooi.
  Misschien moet het zijn “Utreg weer voor de Utregters”
  Want dat mis ik het meest sinds dit zgn linkse College de macht heeft.

  Wat betreft jouw bijdrage….
  Een lachertje, laat dit later naar niet aan je kinderen of kleinkinderen lezen.

  Concentreer je maar weer op je knick name!

 61. Jansen

  Je vinkt al weer lekker af op de trolafvinklijst “arbeider”. Het is weer eens de schuld van “links”. Vinkje bij polariseren/ bewust tegenstellingen creeëren (die niet zo in het echt bestaan). Een “links” college….best knap. Met twee niet linkse partijen daarin (vd 3). Zowel d’66 als CU zijn geen linkse partijen.

  Wanneer ben je eigenlijk een Utregter? Alleen als diegene in jouw straatje past? Een Utrechtenaar vind ik ook prima. Alleen erg kinderachtige mensen zijn daar zo mee bezig.

  Ik ga gewoon wat verder weg staan van mensen, was mijn handjes en spreek met dezelfde 5 a 6 mensen af in mijn vrije tijd en anderen bel ik wat vaker. Kleine moeite. Dat is dan die dictatuur? Ik heb nog helemaal niks ervaren sinds maart daarvan. Zie ook nauwelijks BOA’s bonnen uitschrijven. De enige die dat doen zijn diegene met fascistische trekjes die een situatie niet in kunnen schatten. Dat is een probleem van die BOA’s/ mensen; niet een algemene tendens.

 62. Bea

  Kijk naar de huidige IC opnames en gebruik je gezonde verstand. Net als de griep die in 2018 9000 slachtoffers maakte, kan ook Corona sommige mensen heel ziek maken. Maar van een zgn. ‘Killer virus is echt geen sprake! Houd rekening met elkaar maar stop met deze extreme maatregelen.

 63. Ray Hiera

  Goed initiatief

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).