Tientallen Utrechtse scholen gesloten door staking | De Utrechtse Internet Courant Tientallen Utrechtse scholen gesloten door staking | De Utrechtse Internet Courant

Tientallen Utrechtse scholen gesloten door staking

Tientallen Utrechtse scholen gesloten door staking
Archieffoto
Tientallen basisscholen in Utrecht sluiten woensdag de deuren omdat de leraren gaan staken. De docenten vinden de investering van het kabinet van 460 miljoen euro te laag. Dit betekent dat veel kinderen woensdag geen les zullen krijgen.

Tientallen basisscholen in Utrecht sluiten woensdag de deuren omdat de leraren gaan staken. De docenten vinden de investering van het kabinet van 460 miljoen euro te laag. Dit betekent dat veel kinderen woensdag geen les zullen krijgen.

Hoe veel scholen precies gesloten zijn is nog niet bekend. Zeker is dat 28 scholen van SPO Utrecht sowieso de deuren dicht houden. Andere scholen maken later bekend of ze ook deelnemen aan de staking. De leraren in het basisonderwijs voeren al langer actie voor meer geld. 

De staking was eerder afgelast omdat er afspraken zijn gemaakt met het kabinet over een extra investering van 460 miljoen euro. De Algemene Onderwijsbond meende na de afgelasting echter dat het toch niet voldoende was. Daarom gaat de staking van woensdag toch weer door. De medewerkers in het onderwijs willen meer salaris en minder werkdruk.

8 Reacties

Reageren
 1. Juffrouw janssen

  Hoorde ik het nou goed in het nieuws
  Dat bijna alle scholen bergen geld op de plank hebben liggen
  Oppotten voor mindere tijden

 2. waldorff

  @…zucht even zoeken op het internet leert u dat het gaat om de besturen van scholen en dan 1 op de 6 scholen-dat is dus maar 17%.
  Dat opzoeken had u zelf ook kunnen doen, maar in plaats daarvan koos u ervoor om hier maar wat te spuien…
  https://www.verus.nl/actueel/nieuws/dit-is-waarom-scholen-geld-oppotten

 3. JdV

  Prima om die scholen een paar dagen dicht te gooien. Als ze nou ook de salarissen niet uitbetalen over de niet-gewerkte dagen is na een week of 2 staken de bankrekening van de scholen weer wat voller en kan er geïnvesteerd worden in ICT, onderhoud en innovatie. Meer geld naar de leraren is een hopeloze zaak, want net zoals in de zorg zullen die nooit tevreden zijn als rupsje-nooit-genoeg.Of je er nou 500 miljoen of 1 miljard tegen aan gooit, ze blijven ontevreden.
  Bovendien is meer geld voor het onderwijs onzin gezien de demografische ontwikkelingen (dalend aantal kinderen de komende decennia). De klassen worden vanzelf minder vol, scholen komen leeg te staan en onderwijzers worden werkloos. Beter om het geld te besteden aan de ouderen (aantallen nemen toe, mensen worden ouder, zorgvraag neemt nog meer toe).

 4. B.Ballot

  ah daar meldt JdV zich weer eens, zonder enige kennis van zaken.
  1)docenten PO en VO staken omdat ze van het kabinet een lange termijn visie /beleid willen, een eenmalige bedrag valt daar duidelijk niet onder. Er is momenteel al een tekort van rond de 6000 leraren.
  2)Onze bevolking krimpt helemaal niet, dat maakt deze link naar het CBS wel duidelijk: https://www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/bevolkingspiramide
  3)docenten die staken zijn vaak lid van de bond, en krijgen daarom een bedrag uit de stakingskas, die zij opbouwen mbv contributie.

  als laatste:weet je wie er ook NOOIT tevreden zijn: zeurpietende babyboomers die hier maar reageren zonder enige kennis van zaken.

 5. erwin

  zo slecht verdienen onderwijzers in het basisonderwijs toch echt niet! al snel zitten ze op een modaal salaris (volgens de Volkskrant op hun 22ste, gesteld dat je van je 17e tot je 21e de pabo doet). Niet slecht toch?
  Ken menig onderwijzer die 2750 euro netto mee naar huis neemt.
  En dat gezever over de werkdruk: dat is een gevolg van de vele vakanties. Hoe je het ook wendt of keert: de uren uit het jaarwerkplan zul je moeten maken. Als je 12 weken vakantie hebt per jaar, zul je de overige weken wat meer moeten werken. Fair enough lijkt me.

 6. Cor Nelis

  De salarissen moeten omhoog!
  De werkdruk moet omlaag!
  Maar met een hoger salaris wordt de werkdruk echt niet lager hoor!

 7. peter

  12 weken vakantie !
  Zelfde salaris als VO-docenten?
  Een chirurg verdient ook meer dan een OK-zuster en een piloot meer dan een stewardess !

 8. Frits

  Veel jaloerse blikken naar het onderwijs. Toevallig heeft de minister net geld vrijgemaakt voor zij-instromers, dus meldt je aan! Er zijn meer handen nodig in het onderwijs, jullie zijn welkom!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).