Tientallen verwaarloosde honden en katten uit mini-appartement in Utrecht gehaald Tientallen verwaarloosde honden en katten uit mini-appartement in Utrecht gehaald

Tientallen verwaarloosde honden en katten uit mini-appartement in Utrecht gehaald

Tientallen verwaarloosde honden en katten uit mini-appartement in Utrecht gehaald
De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft 31 honden en katten uit een klein appartement in Utrecht verwijderd. De dieren werden volgens de inspectie in een vervuilde, hevig naar ammoniak stinkende woning aangetroffen. De omstandigheden waren ‘zeer slecht’.

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft 31 honden en katten uit een klein appartement in Utrecht verwijderd. De dieren werden volgens de inspectie in een vervuilde, hevig naar ammoniak stinkende woning aangetroffen. De omstandigheden waren ‘zeer slecht’.

De inspecteur ging samen met de politie afgelopen donderdag de woning in. De inspecteurs troffen zeven honden opeengepakt in een kleine, verroeste kooi aan en er verbleven er negen met luiers omgebonden in de slaapkamer, naar alle waarschijnlijkheid omdat de dieren door de eigenaar niet of nauwelijks werden uitgelaten. De aanwezige katten liepen los in het ‘smerige’ appartement, zoals de inspectie de woning omschrijft. Geen van de dieren zag voldoende daglicht omdat de gordijnen voortdurend gesloten waren.

Tekst gaat verder onder afbeelding


De LID kwam de dieren op het spoor door een anonieme melding bij het Meldpunt 144. De afgelopen maanden hadden inspecteurs al vaker controles uitgevoerd. De eigenaren kregen waarschuwingen en er werden lasten opgelegd om de huisvesting en verzorging van de dieren ingrijpend te verbeteren. Omdat de eigenaren daar geen gehoor aan gaven, werden de dieren donderdag meegenomen.

Een woordvoerder van de inspectie legt uit dat de dieren niet al eerder verwijderd hadden kunnen worden. Er moet een bestuursrechtelijk traject doorlopen worden waarbij de inspectie dus eerst waarschuwingen en lasten moet opleggen. De dieren zouden hier volgens de inspectie ook meer bij gebaat zijn dan als de dieren meegenomen worden op basis van een strafrechtelijk traject.

8 Reacties

Reageren
 1. LOESJE P.

  Alleen maar verliezers in deze ” zaak”, vrees ik.
  Triest.

 2. Harm

  Goed dat er is opgetreden. Deze persoon heeft ook hulp nodig, hopelijk wordt dat aanvaard.

 3. Frans

  Wat ik wil zeggen zal ik besparen.
  Maar heel goed dat er opgetreden wordt.. Schandalig gewoon. In beslag nemen alle dieren en de eigenaar mag geen dieren meer.
  Gewoon triest. Ben ik even blij dat me hondje en ik dikke maatjes zijn.
  En ik verzorg hem heel goed.

 4. Claudia

  Onvoorstelbaar. Wat een geluk dat die beestjes gered zijn. Onder toezicht stellen die lui!

 5. Yvonne Olie

  Vreselijk!!!! Die honden ook in die kooi!!! Zó triest hoe er met dieren om gegaan word!!!!!

 6. JdV

  Voor huisdieren zou hetzelfde moeten gelden als voor kinderen. Je mag ze pas krijgen als je daarvoor geschikt bent bevonden. Tenslotte moet je om een bootje te mogen varen al een vaarbewijs hebben. Voor een brommer een rijbewijs. Voor een tuinhuisje een vergunning. Dus waarom dan niet voor dieren.

 7. Klaasjan

  @JdV
  Misschien zou het best nuttig kunnen zijn pas kinderen te mogen krijgen als je daarvoor geschikt bent bevonden. Maar ik zie niet naar welke wet of regelgeving u hier verwijst.

 8. Ellis

  Wij hebben via een dierenasiel onze lieve poes uit Utrecht nu thuis. Ze is twee en een half jaar oud en ze doet het geweldig. Ze loopt vrij in en uit van het terras naar de kamer. In het begin was ze lichtschuw en ze verstopte zich onder de bedden. Ook ligt ze veel op een harde ondergrond. Ze ligt nu vaker tegen me aan en is een grote kletskous. Ze eet en speelt en is blij.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).