Tijd om ook iets te doen: “Utrecht verwelkomt” verzamelt welkomstpakketten voor vluchtelingen | De Utrechtse Internet Courant Tijd om ook iets te doen: “Utrecht verwelkomt” verzamelt welkomstpakketten voor vluchtelingen | De Utrechtse Internet Courant

Tijd om ook iets te doen: “Utrecht verwelkomt” verzamelt welkomstpakketten voor vluchtelingen

Tijd om ook iets te doen: “Utrecht verwelkomt” verzamelt welkomstpakketten voor vluchtelingen
Ook in Nederland zoeken vluchtelingen naar veiligheid en vrijheid. Om al deze vluchtelingen een warm welkom te geven, verzamelt ‘Utrecht Verwelkomt’ welkomstpakketten in. Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) haalt deze pakketten op en zorgt ervoor dat ze op de juiste plekken terechtkomen.

Ook in Nederland zoeken vluchtelingen naar veiligheid en vrijheid. Om al deze vluchtelingen een warm welkom te geven, verzamelt ‘Utrecht Verwelkomt’ welkomstpakketten in. Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) haalt deze pakketten op en zorgt ervoor dat ze op de juiste plekken terechtkomen.

“Het initiatief is vrijdagmiddag begonnen in Amsterdam als ‘Amsterdam Verwelkomt’. Een vriendin van mij is een van de initiatiefnemers daar en nadat ik er met haar over gesproken had, bedacht ik me dat we dit ook in Utrecht kunnen doen,” vertelt Kyra Geerts een van de drie initiatiefnemers van ‘Utrecht Verwelkomt’. “Zaterdagmiddag hebben twee vriendinnen en ik gelijk de Utrechtse variant opgezet, omdat we vonden dat het tijd werd om ook iets te gaan doen.”

Op dit moment heeft het ‘Utrecht Verwelkomt’ evenement op Facebook ruim vijfduizend aanwezigen. “We verzamelen geen kleding of geld in, het COA heeft aangegeven dit niet nodig te hebben. Wel is er behoefte aan een warm welkom en dat kunnen wij ze bieden door middel van onze welkomstpakketten.” Op dit moment coördineert Kyra met vijf andere de gehele actie. “Wij verzamelen de welkomstpakketten en de COA haalt ze op en brengt ze naar de vluchtelingen.”

‘Utrecht Verzamelt’ wil het liefst welkomstpakketten voor verschillende doelgroepen, zoals bijvoorbeeld een doos voor baby’s met daarin spenen, luiers en spelletjes of een doos voor vrouwen met daarin verzorgingsproducten. Op dit moment heeft het initiatief nog geen geschikte locatie gevonden om de pakketten op te slaan. Zodra ze die gevonden hebben, posten ze het op de Facebookpagina.

3 Reacties

Reageren
 1. Echte Utrechter

  Je kan beter vluchteling (gelukzoeker) zijn in Utrecht dan een bejaarde. Die verwelkomen een beetje aandacht met open armen. Maar dit hele asielzoekers gebeuren is er alleen maar ter grotere glorie van de dames die het organiseren en de dames en heren die hun schuld gevoel komen inlossen. Ondertussen kijken ze niet op of om naar hun eigen mensen want dat is niet trendy en spannend genoeg.

 2. utrechtse vogel

  @Echte Utrechter
  en wat doe jij dan voor de ouderen, of andere mensen in Utrecht die wel een beetje ondersteuning kunnen gebruiken? Je kunt gaan zitten zeiken op de gemeente hier (volkomen terecht overigens), maar daar zijn die mensen nog niks mee geholpen. Ik vind dit een prima initiatief, want niet door de overheid. Iedereen die dat wil kan hier aan bijdragen, en wie dat niet wil doet het niet. Wat kun je daar op tegen hebben?

  Ik zelf ben onder andere vrijwilliger bij de Zonnebloem en ga elke week dingen doen met oudere mensen met een lichamelijke beperking. Zeiken op de overheid is prima, maar ga vooral ook zelf iets doen!!

  http://www.zonnebloem.nl/regio-utrechtstad

 3. Hans Oudwijk

  utrechtse vogel 08 SEPTEMBER 2015 OM 07:25
  Met alle respect maar ook u kan het niet laten hè?
  Niet echt ter zake doende maar toch maar even in een aparte alinea vermelden dat u ‘iets voor de mensen doet’ en geheel volgens de politiek correcte mores ‘deugt’.

  Het onderstaande linkje is er één van honderden op het internet die allen het zelfde beeld geven van losgeslagen agressieve jonge moslimmannen niet een oorlog ontvluchten maar nu wel op weg zijn naar Duitsland, Scandinavië en Nederland. Daar waar het meest te halen valt.

  http://tpo.nl/2015/09/07/ondertussen-in-griekenland-vrezen-burgers-voor-een-tweede-syrie/

  Afgezien van de Syriërs en Irakezen – de enige groep die het predicaat ‘vluchteling’ met recht, bloed, zweet en tranen draagt en.die voor de mohammedaanse barbarij vluchten – moet Europa haar grenzen hermetisch sluiten anders is het einde Europese beschaving en einde oefening voor ons fantastische continent.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).