Tijdelijke invulling braakliggende terreinen Leidsche Rijn mogelijk gemaakt | De Utrechtse Internet Courant Tijdelijke invulling braakliggende terreinen Leidsche Rijn mogelijk gemaakt | De Utrechtse Internet Courant

Tijdelijke invulling braakliggende terreinen Leidsche Rijn mogelijk gemaakt

Tijdelijke invulling braakliggende terreinen Leidsche Rijn mogelijk gemaakt

Goed nieuws voor iedereen die ideeën heeft om in Leidsche Rijn een evenement te organiseren of plannen heeft voor een tijdelijke voorziening. De lancering van een interactieve kaart op de website leidscherijn.nl maakt de zoektocht naar een geschikte locatie een stuk eenvoudiger. Uit de kaart blijkt dat maar liefst 44 braakliggende terreinen in Leidsche Rijn beschikbaar zij voor tijdelijke invulling.

In Leidsche Rijn is het grootste deel van het gebied al bebouwd. Toch lijkt het alsof er nog veel grond braak ligt waarmee niets lijkt te gebeuren. Op een aantal plekken blijkt dat ook het geval.  Deze locaties hebben meestal al wel een bestemming, maar de invulling laat om allerlei redenen nog een tijd op zich wachten. Op dit moment zijn dat er 44, waarvan er inmiddels al 14 tijdelijk in gebruik zijn. Dat lijkt goed nieuws voor wie ideeën heeft om in Leidsche Rijn een evenement te organiseren of andere plannen heeft en daarvoor een geschikte locatie zoekt. Tot het moment dat men hier gaat bouwen, is een aantal braakliggende terreinen in Leidsche Rijn beschikbaar voor een tijdelijke invulling. De kaart ‘Tijdelijk grondgebruik Leidsche Rijn’ laat zien welke locaties in Leidsche Rijn beschikbaar zijn of over enige tijd beschikbaar komen. Deze terreinen hebben een groen symbool. Een rood symbool betekent dat er al een tijdelijke nieuwe bestemming is gevonden. Andere braakliggende terreinen in Leidsche Rijn zijn om diverse redenen niet beschikbaar voor een tijdelijke invulling.

Wie dus een goed plan heeft voor een tijdelijke invulling van één van de locaties op de kaart kan contact opnemen met Informatiecentrum Leidsche Rijn. Van daaruit wordt contact gelegd met een projectleider van het Projectbureau Leidsche Rijn die het initiatief beoordeeld en de mogelijkheden bekijkt. Vervolgens wordt een privaatrechtelijke overeenkomst met de gemeente afgesloten en dient de initiatiefnemer verder zelf de betreffende vergunningen te regelen. Het tijdelijke gebruik mag echter nooit de definitieve bestemming en eindgebruik van de grond in de weg staan.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).