Tijdelijke Muntbrug wordt stroever gemaakt nadat jongetje beide polsen breekt | De Utrechtse Internet Courant Tijdelijke Muntbrug wordt stroever gemaakt nadat jongetje beide polsen breekt | De Utrechtse Internet Courant

Tijdelijke Muntbrug wordt stroever gemaakt nadat jongetje beide polsen breekt

Tijdelijke Muntbrug wordt stroever gemaakt nadat jongetje beide polsen breekt
Rijkswaterstaat heeft gisteren een onderzoek gedaan naar de stroefheid van de tijdelijke Muntbrug over het Merwedekanaal in Lombok. Volgens sommige bewoners was de brug te glad. Zo glad dat een jongetje uitgleed en beide polsen brak. Het onderzoek wees uit dat de brug niet te glad is, maar toch gaat Rijkswaterstaat de brug aanstaande maandag stroever maken.

Rijkswaterstaat heeft gisteren een onderzoek gedaan naar de stroefheid van de tijdelijke Muntbrug over het Merwedekanaal in Lombok. Volgens sommige bewoners was de brug te glad. Zo glad dat een jongetje uitgleed en beide polsen brak. Het onderzoek wees uit dat de brug niet te glad is, maar toch gaat Rijkswaterstaat de brug aanstaande maandag stroever maken.

“We hebben twee materialen die de brug stroever kunnen maken. Maandag gaan we kijken welke van de twee materialen we het beste kunnen gebruiken voor de brug,” vertelt Sylvia Bos, persvoorlichter van de Rijkswaterstaat. “Het zou kunnen zijn dat de werkzaamheden uitlopen tot dinsdag, maar dat weten we pas maandag zeker. Ook weten we nog niet of de brug maandag open is voor verkeer.”

De tijdelijke brug is nodig omdat de normale brug hoognodig aan renovatie toe was. Ruim twee weken geleden werd de brug met een grootse operatie vervoerd richting Moerdijk.

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Marco Knol

  Wat ik me dan afvraag is waar dat jongetje op z’n snufferd is gegaan en waarom. Nam ie de bocht te scherp? Dat kan op elke ondergrond gebeuren.
  En figuren als de wandelaar op de foto bij dit artikel lopen natuurlijk ook lekker in de weg. Wat snappen dit soort figuren niet aan “fietspad” vs “stoep”?

 2. Frank

  “Het onderzoek wees uit dat de brug niet te glad is, maar toch gaat Rijkswaterstaat de brug aanstaande maandag stroever maken.”

  Klinkt als: ‘De patiënt is niet ziek, maar toch gaan we ‘m beter maken’.
  Schiet mij maar lek…

 3. Roos

  Ben benieuwd wanneer ze hebben gemeten. Twee druppels regen en het ding is een glijbaan. Ik vrees nu al voor hoe het er van de winter aan toe zal gaan, met sneeuw en ijs….

 4. Peter

  Dit doet me denken toen sporthal Nieuw Welgelegen in gebruik werd genomen. De benedenvloer was toen zo glad dat je bij het sporten steeds weggleed. Uit onderzoek bleek toen ook dat de vloer niet te glad was. Ondanks die uitkomst zijn er toch maatregelen genomen, en inmiddels is vloer helemaal goed. Toont alleen maar aan, dat dit soort onderzoeken weinig praktische betekenis hebben. Gelukkig wint af en toe toch het gezond verstand, en worden de benodigde maatregelen genomen. Mooi dan men zich niet verschuilt achter de onderzoeksresultaten!

 5. Frank

  @Peter: Tuurlijk. Maar in dat geval kun je je dus afvragen wat zo’n onderzoek dan nog precies waard is c.q. wat het voor zin heeft. En of het onderzoek niet aangepast moet worden.
  En helemaal afgezien daarvan kun je je de vraag stellen hoe het kan dat zo’n kennelijk ongeschikt oppervlak sowieso aangebracht wordt. Welke nonvaleur heeft die keuze gemaakt?

 6. Peter

  @Frank. Het onderzoek toont eigenlijk vooral aan dat de stroefheidseisen (specs) waaraan een brugoppervlak of sporthalvloer moet voldoen, niet juist zijn. Want blijkbaar is voldaan aan deze eisen, maar is het wel te glad. Dus op basis van dit onderzoek zouden deze eisen aangepast moeten worden, want volgende week/maand/jaar wordt er weer ergens een vergelijkbaar project opgeleverd, waarbij vervolgens dezelfde problemen kunnen ontstaan.

 7. Frank

  @Peter: Is dat de formele conclusie die het onderzoek opgeleverd heeft of is dat jouw conclusie?
  Ik vind namelijk het feit dat je noemt, te weten: “maar is het wel te glad” namelijk niet aangetoond.

  Persoonlijk vind ik het feit dat één knulletje valt en zijn polsen breekt heel naar voor dat jongetje (en z’n ouders), maar niet per definitie sluitend bewijs voor een te grote gladheid. Zoals één verkeersongeluk op een kruising ook niet per definitie aantoont dat die kruising zo gevaarlijk is dat er maatregelen getroffen moeten worden.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).