Tijdelijke noodopvang aan de Maliebaan voor daklozen die mogelijk besmet zijn met corona | De Utrechtse Internet Courant Tijdelijke noodopvang aan de Maliebaan voor daklozen die mogelijk besmet zijn met corona | De Utrechtse Internet Courant

Tijdelijke noodopvang aan de Maliebaan voor daklozen die mogelijk besmet zijn met corona

Tijdelijke noodopvang aan de Maliebaan voor daklozen die mogelijk besmet zijn met corona
Er komt een tijdelijke noodopvang aan de Maliebaan voor Utrechtse daklozen die in isolatie moeten, omdat ze mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Het pand kan volgende week openen en kan voor twee tot drie maanden als noodopvang dienen. In dit pand waren eerder ook al opvang- en woonzorgvoorzieningen.

Er komt een tijdelijke noodopvang aan de Maliebaan voor Utrechtse daklozen die in isolatie moeten, omdat ze mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Het pand kan volgende week openen en kan voor twee tot drie maanden als noodopvang dienen. In dit pand waren eerder ook al opvang- en woonzorgvoorzieningen.

Het pand Maliebaan 59-61 is eerder een opvanglocatie geweest en is daarom ook goed om te bouwen tot een noodlocatie. Het pand wordt momenteel ingericht en begin volgende week zal er plek zijn voor acht personen. Daarna kan de capaciteit worden uitgebouwd tot 28 personen.

De locatie kan twee tot drie maanden worden gebruikt, maar een einddatum ligt aan het verloop van de coronacrisis en is daarom niet te geven. Toegang tot de locatie gaat via een aparte in- en uitgang. Hulpverleners kunnen via een andere ingang naar binnen.

Beperkte mogelijkheden in huidige opvang

De locatie is alleen open voor daklozen die niet in de reguliere opvang in isolatie kunnen. Voor opvanglocaties van daklozen zijn de mogelijkheden beperkt om in isolatie te gaan.

Er zal 24 uur per dag en 7 dagen in de week begeleiding en beveiliging zijn rond het pand. Er is een wijkbericht naar de buurtbewoners gestuurd. De gemeente hoopt, omdat er eerder met de buurt ook goede afspraken zijn gemaakt rond de opvang van daklozen, dat er is voort te bouwen op die afspraken.

Een fysieke bijeenkomst om de keuze voor dit pand toe te lichten is niet mogelijk, maar videobellen met een projectleider wordt wel mogelijk gemaakt. Ook is er een speciale site in het leven geroepen met vragen en antwoorden.

6 Reacties

Reageren
 1. [email protected]😉

  Wel fijn dát de buurtbewoners zo sociaal en begrijpend zijn voor de situatie.

 2. Scherpschutter

  Ja, je zou natuurlijk die mensen ook gewoon kunnen testen voor 200 Euro en alleen waar nodig ingrijpen…Maar nee, laten we een statig pand ombouwen voor tonnen belastinggeld om mensen die MOGELIJK corona op te vangen. Geld dat ook gebruikt had kunnen voor de aanschaf van nuttige hulpmiddelen, zoals ademhalingsapparaten, mondkapjes en specialisten.

  Alles dat mis is met het door de overheid ge(mis)managde zorgsysteem in een notedop.

 3. Yoshua

  @[email protected]

  Gelukkig ervaren wij er geen overlast van sociaal zwakkeren in nood.
  Al is deze locatie niet pal achter mijn huis dat is wel een andere locatie.
  Bij mij op de hoek in de Maliestraat zit nog een opvang van het leger des Heils.
  Dan zit bij ons in de straat nog een blijf van mijn lijfhuis en een tienermeiden opvang.
  Hier in Oost zit enorm veel sociale opvang gebeuren.
  De gemeente is wel van plan om de locaties te spreiden over de stad, zodat de betere wijken ook dit soort opvang locaties krijgen en niet alles in oost is geconcentreerd.
  Maar zolang deze crisis duurt mogen ze van mij wel alle kantoorpanden als opvang gebruiken hier in de buurt.
  Je ziet toch bijna niemand op straat.

 4. Koel Hoofd

  @Yoshua,
  Je zegt “gelukkig ervaren wij geen overlast van de sociaal zwakkeren in nood”
  Die opvanglocaties zitter er al vele decennia, dus al ver voor jouw ouders elkaar ontmoeten en jij geboren was. Dat die locaties daar zitten heeft één reden: de verzorgenden willen zo dicht mogelijk bij hun werk zitten. Daarom zitten deze locaties niet in andere delen van de stad. Dat je er ook geen last van hebt komt door diezelfde types: ze willen geen overlast van diegene die ze helpen.
  Wat je bedoelt met “betere wijken” is dan ook nogal elitair want oost is de beste wijk van Utrecht. Je zegt dus eigenlijk dat de opvanglocaties in de sociaal zwakkere wijken thuishoren en niet in jou elitaire stukje utrecht.
  Daar zullen je mede oostbewoners niet zo blij mee zijn, want dan moeten ze verder naar hun werk fietsen…

 5. Yoshua

  @koelhoofd,

  Niet de bewoners willen spreiden,dat wil de gemeente, dat had je kunnen lezen op DUIC.
  Ik denk niet dat de elite uit Sterrenwijk of Abstede er een probleem mee heeft om een stukje verder te fietsen naar hun werk.
  De Sterrenwijk elite fiets zonder probleem van oost naar Hoograven of Rivierenwijk.

 6. Jaap

  De noiz zit stukje verder ervaren van hun ook geen overlast

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).