Tijdelijke opvang vluchtelingen in hotel in Utrecht blijft langer open Tijdelijke opvang vluchtelingen in hotel in Utrecht blijft langer open

Tijdelijke opvang vluchtelingen in hotel in Utrecht blijft langer open

Tijdelijke opvang vluchtelingen in hotel in Utrecht blijft langer open
De tijdelijk opvang voor vluchtelingen in het hotel aan de Wittevrouwensingel in Utrecht blijft 2,5 week langer open. Eigenlijk zou het hotel maar vier weken als noodopvang dienen. Omdat het tekort voor opvangplekken nog steeds erg hoog is, is besloten om de periode te verlengen.

De tijdelijk opvang voor vluchtelingen in het hotel aan de Wittevrouwensingel in Utrecht blijft 2,5 week langer open. Eigenlijk zou het hotel maar vier weken als noodopvang dienen. Omdat het tekort voor opvangplekken nog steeds erg hoog is, is besloten om de periode te verlengen.

De vluchtelingen kwamen in het hotel terecht nadat Den Haag een oproep had gedaan aan gemeentes om te zorgen voor noodopvang. Sinds 26 oktober verblijven 48 vluchtelingen in het hotel City Center Lodge. Op 11 december moet er wel echt een einde komen aan de opvang, schrijft de gemeente.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers en de gemeente Utrecht zoeken in de stad naar meer mogelijkheden om tijdelijk opvangplekken te realiseren. Een mogelijke opvanglocatie voor 500 vluchtelingen in het vroegere Holland Casino aan de Overste den Oudenlaan is niet doorgegaan. Het pand zou niet brandveilig genoeg zijn om als opvang te dienen.

Gekoppelde berichten

11 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  We kennen het gezegde; niets zo permanent als een tijdelijke overheidsmaatregel. Want waar moeten deze mensen anders naar toe na de volgende 2.5 week? Exact. Er is niets.

  De rekening voor de belastingbetaler loopt snel op zo en dan zijn we er nog lang niet, want er komen wekelijks nieuwe vluchtelingen bij. Gaat de gemeente die ook allemaal in hotels onderbrengen? De belastingbetaler verdient een eerlijk antwoord.

 2. Inwoner van Utrecht.

  Onze thuislozen in Utrecht hebben deze luxe niet,sommigen werken en betalen belasting in dit VVD troetelland van Mark Rutte.

 3. Rob H.

  We zouden Scherpschutter naar de grens moeten sturen. Dan draait iedere vluchteling spontaan om!

 4. Koel Hoofd

  Waarom krijgen buitenlanders die geen Nederlands ingezetene zijn maar in het thuisland wel een dak boven het hoofd hebben eigenlijk hebben prioriteit boven onze eigen dakloze Nederlanders?
  Ik vind dat werkelijk onbegrijpelijk, en het staat ook in geen enkele wet dat dit zo moet zijn.

 5. Bakfiets

  @inwoner van Utrecht Het is volgens mij vooral de vrijgevigheid van onze GL ridders die het geld makkelijk ophalen bij de mensen met een eigen woning en misschien hebben ze ook wel met een auto om naar hun werk te gaan om de woning te betalen. Het is een fantastisch hotel na dit ontvangst gaat alles tegenvallen wat ons landje te bieden heeft.

 6. Esrin W.

  Dit zijn de berichten waar heel Nederland blij van wordt, vooral diegenen die al meer dan 10 jaar tevergeefs op de woningwachtlijst staan en nog niet eens bij de eerste 50 zijn, hartverwarmend toch?

 7. buurtbewoner

  @Esrin W
  ik weet wat je bedoelt, de wachttijd voor een prima woning in de binnenstad is minstens 20 jaar, met prima bedoel ik gebouwd na 1980, min 2 kmrs, A-locatie en bijv een tuin, huur tot 633.
  De woningnood duurt nog minstens 10 jaar voort, dus de wachttijd wordt wellicht weer bijgesteld, net als 2 a 3 jaar geleden, ik heb geen goed nieuws sorry

 8. Lombokker

  Wat mij betreft gaan we vluchtelingen voortaan opvangen in de regio waar ze vandaan komen. Daar wil ik best aan meebetalen. Voor het geld dat één vluchteling ons hier kost, kun je er in de regio meerdere ondersteunen. Dat is ook eerlijker, want alleen rijke vluchtelingen kunnen de reis naar Europa betalen.

 9. AA

  Deze mensen hadden nooit naar Nederland moeten worden gehaald. Gelukkig negeren Polen en Griekenland tegenwoordig de EU en zijn zij de enige die onze grenzen nog met respect behandelen. De eerste Irakezen zijn dan ook op het vliegtuig naar huis!

 10. Esrin W.

  Geen zorgen Lombokker, er zijn vast méér dan zat mensen hier vóór het ophalen van ook de armere vluchtelingen zodat ook dié hierheen kunnen komen. We kunnen wellicht aanmeldlijsten laten rondgaan in de landen van herkomst voor diegenen die een Europees avontuur willen beginnen. Als je links kijkt zie je rechts niks.

 11. Wim Vreeswijk

  We hadden ons in 1985 nooit moeten laten piepelen met het open grenzen verdrag van Schengen waardoor we nu al 36 jaar een zoete inval voor de hele wereld zijn en we nu zelf als allerlaatste in de rij staan te wachten op een betaalbare woning. Politiek is allemaal heel voorspelbaar met name voor de helderzienden onder ons.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).