Tijgers, kamelen, lama's en een giraffe in het Griftpark - De Utrechtse Internet Courant Tijgers, kamelen, lama's en een giraffe in het Griftpark - De Utrechtse Internet Courant

Tijgers, kamelen, lama’s en een giraffe in het Griftpark

Tijgers, kamelen, lama’s en een giraffe in het Griftpark

Tijgers, een giraffe, kamelen, lama’s, en paarden lopen er door het Griftpark. Het Weens nationaal Circus Belly Wien heeft zijn tenten opgeslagen in Utrecht. De voorstellingen zullen vandaag beginnen maar gisteren trokken de dieren al veel bekijks. Veel ouders kwamen met hun kinderen een kijkje nemen. Maar kritiek was er ook: “Natuurlijk is het een bezienswaardigheid, maar het is eigenlijk ook niet meer van deze tijd. Veel van deze dieren horen niet in een circus thuis”, vertelt omwonende Cora Westra van Duijn. “Ik ga ook niet naar de show toe en een van de redenen is dat zij deze dieren gebruiken.” Ook in het huidige regeerakkoord van VVD en PvdA staat dat er een verbod komt op het gebruik van wilde dieren. De voorstellingen duren nog tot 21 september.

Circus Belly Wien 01

Circus Belly Wien 02

Circus Belly Wien 03

Circus Belly Wien 04

Circus Belly Wien 05

Circus Belly Wien 06

Circus Belly Wien 08

Circus Belly Wien 09

Circus Belly Wien 10

Circus Belly Wien 11

(foto’s Robert Oosterbroek)

4 Reacties

Reageren
 1. René van der Kruk

  (wilde) dieren horen niet thuis in een circus. De trainingsmethoden, de huisvesting en het constante reizen van plaats naar plaats maken dat deze dieren een miserabel leven leiden in gevangenschap. Het vermaken van mensen is geen rechtvaardiging voor het opsluiten van dieren en het trainen van dieren om ze diverse vormen van onnatuurlijk gedrag te laten vertonen. Het laten uitvoeren van kunstjes door dieren getuigt niet van respect. Hun levenslange opsluiting in kooien is onacceptabel.

 2. Verontruste burger

  Nou!

 3. Liesbet ten Cate

  Ik ben ontzet dat dit circus een vergunning heeft gekregen van de Gemeente Utrecht. Een circusvoorstelling waarbij wilde dieren ingezet is niet acceptabel. Deze dieren horen vrij in een ruime omgeving te leven. Een giraf hoort in een kudde te leven!
  Niets rechtvaardigt om dieren kunstjes te laten doen !!
  En om deze dieronwaardige kunstjes te tonen worden ze overal naar toe versleept. Maken lange reistijden in krappe verblijven!
  Een kwalijke zaak lijkt ook dat de circustent met lange grondankers in de grond is vastgezet.. Vermoedelijk is de beschermlaag om de gifgrond af te schermen hierdoor beschadigd!
  Een veelvoudige BAH!!

 4. arnold vathorst

  Ik ben van mening dat deze dieren wél in het circus thuis horen. Iedereen kan wel bijdehand gaan doen dat ze in een kudde horen te leven, maar ondertussen worden deze dieren harteloos uitgeroeid in hun eigen leefomgeving, kunnen ze dan niet beter een goed leven hebben in een circus? Jullie zijn hoogstwaarschijnlijk vroeger ook naar het circus geweest en zeer onder de indruk van de beesten daar, laten we dat voor de volgende generatie ook bewaren. Als er toezicht is op hoe de dieren worden verzorgd, vind ik dat er niks aan de hand is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).