Timelapse: singel stroomt nu ook langs TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant Timelapse: singel stroomt nu ook langs TivoliVredenburg | De Utrechtse Internet Courant

Timelapse: singel stroomt nu ook langs TivoliVredenburg

Timelapse: singel stroomt nu ook langs TivoliVredenburg
Met het huidige weer is het misschien niet ideaal maar er kan op het terras van TivoliVredenburg aan de singel worden gezeten. Het water van de Catharijnesingel loopt nu door tot net iets voorbij het muziekpaleis.

Met het huidige weer is het misschien niet ideaal maar er kan op het terras van TivoliVredenburg aan de singel worden gezeten. Het water van de Catharijnesingel loopt nu door tot net iets voorbij het muziekpaleis.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de singel door te trekken. Eind 2015 werd het eerste nieuwe gedeelte al opgeleverd en sinds deze week kan het water weer wat verder stromen. Er kan nu aan het water worden gezeten op het terras van Het Gegeven Paard of op de trappen naast het terras.

TivoliVredenburg maakte onderstaande timelapse van de werkzaamheden.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Freek

  Dit kan zomaar eens het populairste terras van Utrecht worden… A-locatie vlakbij het station, de zon staat gunstig en de capaciteit is schaalbaar en groot.

 2. Barend

  Freek, wel beetje veel schaduw hoor, van dat monstrueuze poortgebouw.

 3. Joep

  En met een beetje wind waait het hier snel te hard. Dat kan alleen een heleboel zon weer goed maken.

 4. WP

  @barend, afgezien dat ik dat poortgebouw wel wat vind, zal dat geen schaduw opleveren. De zon staat als hij in het zuiden staat op het hoogste punt dus er is dan weinig schaduw.

 5. Otto Nelemans

  Ik stond gisteren aan de rand van de trappartij. Lijkt me een levensgevaarlijke afgrond. Wachten we op de eerste valpartij of wordt er meteen een hek geplaatst. Dat laatste natuurlijk niet, want dat was architectonisch nu juist niet de bedoeling.

 6. david

  ben gisteren even wezen kijken en de trappen zijn zeer stijl met erg hoge treden,
  lijkt mij een gevaarlijke situatie, helemaal s’achts wanneer er beschonken mensen uit de tivoli komen, dit is echt wachten op het eerste ongeval.
  beter vervangen ze de trappen zo snel mogelijk naar een minder stijle variant zoals aan de bemuurde weerd

 7. Willem

  Nu nog adequate bediening en lauwe koffie voor een A-locatie prijs.

 8. Miran

  Helemaal Top. Fijn dat het water terug is en inderdaad een prachtig plekje.

 9. Anne E. Otto

  @ Ot en david: ziet er inderdaad niet (helemaal) veilig uit. [Heb ik trouwens ook met de trap aan de achterkant van het station, ben altijd blij met leuningen]. Het ‘reeepje’ na de onderste tree zou wat breder/dieper moeten zijn, vlonderachtig, dan land je daar als je al dan niet beschonken naar beneden kukelt.
  Maar wat ik het allerergst vind is dat ‘poortgebouw’: dat bederft echt álles van de nieuwe/oude singel. Zit je op dat terras van het Gegeven paard, kijk je naar het zuiden (naar links), zie je maar een héél klein stukje singel en boem: gebouw. Rest van de singel zien? Moet je toch op je buik gaan liggen op de onderste tree van die onveilige trap.
  Volgens mij hebben we daar destijds niet voor gekozen toen we voor de groene variant stemden. Zichtlijnen moeten tegenwoordig blijkbaar plaats maken voor ‘beleving’ op de vierkante meter.

 10. Atilla Vigh

  Ik was er zaterdag en de wind blaasde je zo van de sokken: het blijkt een tochtgat. Hoop dat daar in de toekomst (door bebouwing) over nagedacht gaat worden.

 11. hendrick

  The end is in sight for what must be one of the biggest vanity projects Utrecht Gemeente has ever initiated. 2007 a gemeente surplus of 200K, 2015 a min saldo of 900 million!

 12. waldorff

  @ Anne E.Otto
  Dat klopt, daar heb je ook nooit voor gekozen, kijk naar het filmpje en zie hoe je belazerd bent door Corio/Kleppiere en incompentente politici:
  https://www.youtube.com/watch?v=VpMz8y-4d0M

 13. Max

  Heel mooi plek geworden, die zich zal bewijzen. In de zon, dicht bij Centraal, rondvaartboten die voorbij komen..schitterend… met de boot taxi naar het unieke TivoliVredenburg. Utrechters mogen trots zijn op dit resultaat !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).