Tiny Forest aangelegd in Utrechts Majellapark | De Utrechtse Internet Courant Tiny Forest aangelegd in Utrechts Majellapark | De Utrechtse Internet Courant

Tiny Forest aangelegd in Utrechts Majellapark

Tiny Forest aangelegd in Utrechts Majellapark
Still uit de video
In het Majellapark in de Utrechtse wijk Nieuw Engeland is vorige week een tiny forest aangelegd. Normaal gesproken helpen kinderen uit de buurt hieraan mee, maar vanwege de coronacrisis bleven zij dit keer thuis.

In het Majellapark in de Utrechtse wijk Nieuw Engeland is vorige week een tiny forest aangelegd. Normaal gesproken helpen kinderen uit de buurt hieraan mee, maar vanwege de coronacrisis bleven zij dit keer thuis.

Een tiny forest is ongeveer zo groot als een tennisveld en bestaat uit veel verschillende soorten bomen en planten. Mensen kunnen er genieten van het groen maar het minibos heeft ook een educatieve functie. Zo kunnen bijvoorbeeld scholen uit de buurt er gebruik van maken om onderwijs te geven over de natuur.

Er zijn in het verleden meerdere tiny forests aangelegd in Utrecht. Zo zijn in november vorig jaar ongeveer 500 bomen geplant op het Utrecht Science Park. Omdat de bodem is bewerkt en de bomen op een bepaalde manier zijn neergezet kan het bos heel snel groeien. In het tiny forest op het Utrecht Science Park wordt ook onderzoek gedaan door studenten.

Wethouder Lot van Hooijdonk noemt de aanleg van het minibos in het Majellapark een mooie ontwikkeling. “Jammer genoeg niet samen met kinderen uit de buurt, dat was nog leuker geweest. […] Dat de lentezon er maar een groeiend en bloeiend bosje van mag maken, zodat de kinderen er straks zonder beperkingen volop mogen spelen.”

Bekijk hieronder een video van de aanleg van het minibos.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Elsje

  Ze zijn heel leuk, die kleine bosjes. Maar er is 1 probleem: niet de kinderen hebben er plezier aan maar de hondenbezitters. Het zijn zeer vervuilde hondentoiletten geworden zoals in Tolsteeg. Het is me overigens een raadsel waarom het niet gewoon heet zoals het heet in het Nederlands: kleine bosjes, desnoods mini bossen.

 2. Martijn

  Leuk, hoe meer groen in de buurt hoe beter.

 3. W

  Helemaal mee eens Elsje!
  Waarom niet het ‘Majellabos’ of Majellabosje genoemd!!!?
  Ik krijgt elke keer spontaan jeuk als ik zie/lees wat Utrecht(volgens mij door import Utrecht!) steeds de Nederlandse taal/beleving te grabbel gegooid wordt! Wees toch eens trots op je eigen taal!!! En zorg er svp voor dat Utrecht Utrecht blijft!

 4. Koel Hoofd

  In 2017 werd de eerste tiny forest van de provincie gerealiseerd in de cremertuin.
  Niemand kijkt er nu meer naar om….
  Kortom, het hebben van de zaak maakt een einde aan het vermaak.

  En nee, het is geen hondenuitlaatplek. geworden. Buurtbewoners laten hun kinderen uit op het hondentoilet. Schiet mij maar lek, mensen zijn gek.

 5. UtrechtsGlorie

  Helemaal eens. Ik ben ook zo enorm klaar met de verengelsing. Taal is identiteit. Winkels in de stad met alleen Engelstalig personeel mijd ik, of ik praat alleen Nederlands tegen ze. Als er ene goed Nederlands woord voor is moet je dat gewoon gebruiken.

 6. wollie

  bomen ❤️

 7. Zuilen 030

  [email protected]: svp moet dan ook aub zijn.

 8. The true Vlerk

  Jeetje W, wat een slecht verhulde rechtse prietpraat. Wat is import-Utrecht precies? Ben benieuwd hoe je die term van je uitlegt: wie vallen daaronder?

  Overdrijf je ook zo wanneer je nichtje–ik noem maar iemand–naar Engelstalige series kijkt en termen overneemt? Of Franse woorden, mijn hemel! Daarnaast valt er aan jouw gebruik van Nederlands ook wel wat aan te merken.

  Taal is overigens levend; zolang de grammaticale regels in acht worden genomen, I couldn’t care less. Men spreekt ook wel van neologismen en taalaanwinsten. ‘Mini’ maakt al sinds de jaren ’60 deel uit van de Nederlandse taal, hoewel uit het Engels overgenomen. Is het na al die tijd nog steeds te Engels?

 9. Herman

  Sneu modebewust loze kretologie voor iets wat niet meer is dan een stukje park.
  Past goed in de bakfietscultuur, voo rhet oog met de bakfiets rondrijden en interessant doen over een tiny house en tiny forest en ondertussen 2 auto’s voor de deur, 3 keer per jaar met vliegtuig op vakantie en een motor voor tochtje op zondagmiddag.

 10. Bart

  @Elsje en @W. Tiny Forest is een beschermde naam voor dit soort initiatieven van IVN. Daarom worden ze ook zo genoemd. Hopelijk wordt Majellabosje de naam die iedereen gaat gebruiken.

 11. MJPD

  @Elsje
  Woon er tegeonover in Tolsteegplantsoen en er staat een duidelijk groot bord waar het voor is bedoeld, al kan de eerste aanblik van het Tiny Forest doen vermoeden dat het om een hondentoilet gaat. Zie hondenbezitters eigenlijk nooit hun hond daar uitlaten/bevuilen, dus daar houdt men wel netjes rekening mee. Het wordt ook verder goed onderhouden door de vrijwilligers. En Tiny Forest is een internationaal project dus ook een internationale naam. Het is allemaal niet zo moeilijk om zelf te bedenken.

 12. Koel Hoofd

  De eerste tiny forrest werd al in 2017 gerealiseerd op de Cremerstraat.
  Nu kijkt niemand er meer naar om…

  Vroeger had Majellapark een grote vijver waar kinderen in de zomer in speelde.
  Die is ook al lang weg vanwege gebrek aan tijd, energie en het geld voor onderhoud, en de aantrekkingskracht voor gespuis.
  Ook tiny forests zijn een trend die snel overwaait vanwege dezelfde reden.

 13. HArry

  Je kan beter in het bos gaan wonen in een tiny huis dan een tiny bos in de stad plaatsen. Als windmolens en zonneparken in de natuur mogen staan kunnen er zeker meer woningen op de Utrechtse heuvelrug geplaatst worden.

  Kan de polder Rijnenburg ook gewoon polder blijven of een plek voor een moderne kerncentrale.

 14. Sander

  Ik hoop wel dat de mooie oude bomen van het Majella park overeind blijven staan.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).