Tippelzone aan Europalaan langzaam afgebouwd | De Utrechtse Internet Courant Tippelzone aan Europalaan langzaam afgebouwd | De Utrechtse Internet Courant

Tippelzone aan Europalaan langzaam afgebouwd

Tippelzone aan Europalaan langzaam afgebouwd
De afwerkplek van de tippelzone achter de Europalaan. Foto: DUIC / Marlot van den Berg
De tippelzone aan de Europalaan moet over drie jaar sluiten. De gemeente heeft daarom besloten geen nieuwe vergunningen meer te verlenen aan sekswerkers en individuele begeleidingsplannen te gaan opzetten.

De tippelzone aan de Europalaan moet over drie jaar sluiten. De gemeente heeft daarom besloten geen nieuwe vergunningen meer te verlenen aan sekswerkers en individuele begeleidingsplannen te gaan opzetten.

De tippelzone zal op 1 juli 2021 gesloten moeten zijn. Er worden vanaf nu geen nieuwe vergunningen meer verleend en de huidige vergunningen lopen over drie jaar af. Het maximum aantal vergunningen daalt daarmee van 150 naar 55.

Er is daarnaast een start gemaakt met de individuele begeleidingsplannen. Die plannen worden door een externe partij gedaan. Ook zijn eerste contacten met ervaringsdeskundigen gelegd. De sekswerkers worden geadviseerd op het gebied van opleiding, werk en financiële zelfstandigheid en onafhankelijkheid om ze te kunnen laten uittreden.

Centraal in de eerste periode staat het leggen van contact en winnen van vertrouwen van vergunninghouders, waar mogelijk gevolgd door het volledig uitwerken van een individueel begeleidingsplan. De verwachting is dat een langjarige inzet en betrokkenheid bij de ontwikkeling en uitvoering van begeleidingsplannen nodig zal zijn.

7 Reacties

Reageren
 1. Walter

  Weer een oud stukkie utrecht weg

 2. Utrechter2

  @Walter Ouwehoeren ja…

 3. Massegast

  De dames kunnen toch ‘op individuele basis’ terug naar Hoog Catharijne en het Moreelse Park begeleid worden. De bouwactiviteiten lopen op een eind. De rust keert terug en dat heeft ‘handel’ nou eenmaal nodig. Hoog Catharijne wordt weer opvangcentrum. Er liggen hier duidelijk kansen. Een oud stukkie Utrecht wat in ‘oude glorie’ hersteld kan worden. Naast de binnenkort teruggekeerde Singel. Utrecht zoals het was.

 4. Alex

  Hopelijk gaat de gemeente die externe partijen volgens het no cure no pay principe betalen. Anders zien we weer een hoop gemeenschapsgeld in een bodemloze put verdwijnen, zonder dat de vrouwen waarom het gaat geholpen zijn.

  ‘Ruimte voor iedereen’ stond er op het coalitieaccord, uitgezonderd prostituees, asielzoekers, minder validen, automobilisten en rechtse betogers, kan daar als onderschrift onder.

 5. [email protected]

  Beetje idioot om te denken dat dit soort vrouwen ineens in de thuiszorg wil gaan werken o.i.d.
  Vaak is met een poes werken makkelijker voor dit soort vrouwen als verdienste, een poesenopleiding is nou eenmaal goedkoop met een gratis certificaat.
  Laat ik voorop stellen dat ik absoluut tegen vrouwenhandel ben en uitbuiting, en dat we blij moeten zijn met sekswerkers.

 6. Yoshua

  Misschien is een goed begin het laten afkicken van deze verslaafde dames.
  Een verslaafde zie ik niet snel een opleiding afronden en volledig aan het werk gaan.
  Maar misschien is er een externe partij die er anders over denkt.

 7. rick

  Een beetje hoer verdient tussen de 10.000 en 30.000 per maand. Wie gaat hun stoppen dit geld te verdienen? Deze vrouwen willen niet leren ze willen geld verdienen op een makkelijke manier 4-8 uur per dag en.niet 12 uur werken/reizen per dag zoals Nederlanders en maar 1600 minimumloon krijgen. Wat hier gebeurd is iets uit Europa. Nog 5-10 jaar en alle hoerenlopers worden bijgehouden, klant krijgt boetes, 1 groot registratiesysteem voor veelplegers etc.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).