Tippelzone aan Europalaan ondanks stijging coronabesmettingen maandag weer open | De Utrechtse Internet Courant Tippelzone aan Europalaan ondanks stijging coronabesmettingen maandag weer open | De Utrechtse Internet Courant

Tippelzone aan Europalaan ondanks stijging coronabesmettingen maandag weer open

Tippelzone aan Europalaan ondanks stijging coronabesmettingen maandag weer open
De afwerkplek van de tippelzone achter de Europalaan. Foto: DUIC / Marlot van den Berg
De tippelzone aan de Europalaan in Utrecht gaat maandag weer open. De zone was vanaf 17 maart gesloten om de spreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De tippelzone aan de Europalaan in Utrecht gaat maandag weer open. De zone was vanaf 17 maart gesloten om de spreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De afgelopen dagen is er weer een stijging van het aantal COVID-19-patiënten te zien. Dit is voor de gemeente Utrecht echter geen aanleiding om de tippelzone gesloten te houden.

“Hoewel de laatste dagen een landelijke (en regionale) toename van besmettingen is geconstateerd, zijn er geen blijken of signalen dat deze toename is toe te schrijven aan contactberoepen of de seksbranche”, is te lezen in een brief aan de Utrechtse gemeenteraad.

Sekswerkers aan de Europalaan worden wel geadviseerd om alert te zijn. Zo krijgen zij instructies om naar de gezondheid van klanten te vragen en zichzelf bij milde klachten laten testen.

Testen

De gemeente heeft met de GGD afgesproken dat zij, wanneer dat nodig is, gaan testen op de tippelzone. “Dit stelt hen in staat om bij een positieve test snel door te kunnen pakken via bron- en contactonderzoek en bij het identificeren van clusters van besmettingen.”

De tippelzone aan de Europalaan sluit voorgoed in juli 2021. Daarom worden er geen nieuwe vergunningen meer uitgegeven en sommige sekswerkers worden momenteel begeleid om een andere invulling te geven aan hun leven.

Gekoppelde berichten

19 Reacties

Reageren
 1. Hans

  We dopen de straatnaam Europalaan om tot Coronaboulevard.
  Nu we toch bezig zijn met naamswijzigingen…

 2. Robertjc

  Ambtenaren zijn ook maar mensen…

 3. Hetty

  Hans, prachtig. Dit is humor met een grote H, en nog volkomen waar ook !

 4. Kadoendra

  Hoe zit het dan met de 1,5 meter afstand?

 5. Wim Vreeswijk

  Er is volgens mij, met in achtneming van de 1,50 meter distantie, geen enkele mogelijkheid voor prostitutie, dus waarom deze zone weer zo nodig open moet, lijkt mij zeer onverstandig. En als mannen met alle geweld willen hebben ze altijd nog hun rechterhand en dat is gratis. Dus dubbel genieten lijkt mij.

 6. Leon

  Terecht, losse individuele contacten dragen op deze schaal amper bij aan de verspreiding.

 7. Piet

  Heerlijk! Ga meteen heen zodra het open is! Heb de dames gemist!

 8. Hans

  @ Wim Vreeswijk
  Wim af en toe ben je best geniaal wat vindingrijkheid betreft!
  Hoe kom je op het idee!
  Ook je voorkeur voor rechts vind ik grappig maar gezien je eerdere zeer gewaardeerde bijdragen aan dit forum niet geheel onbegrijpelijk.

 9. herman

  Eindelijk mijn zware zak legen.
  En er zijn genoeg standjes waarbij de afstand tussen de hoofden 1,5 meter is.

 10. Koel Hoofd

  Is dit omdat de sekswerkers zo graag willen worden blootgesteld aan corona?
  Of omdat de gemeente prostitutie (huidhonger bevredigen) als noodzakelijk vermaak en beleving voor de achterban beschouwd en die Coronaboulevard van Hans unieke Utrecht Marketing vind?
  Corona is nou echt een beleving die je liever niet wilt ervaren als gevolg van vermaak. Want het is werkelijk onmogelijk om zonder virutele hulpmiddelenprostitutie op 1,5m afstand te bedrijven.
  Dat rechterhandje is echt veel veiliger voor de maatschappij als geheel!

 11. Pee

  Het geeft alleen maar aan dat die anderhalve meter toestand onzin is anders laten ze de boel wel dicht.

 12. Reiger030

  Prostitutie valt, net zoals vele andere werkzaamheden, onder de zo genaamde contactberoepen en zijn dus uitgezonderd van de 1,5m regelgeving.

  In dat kader ook meer dan logisch dat de zone weer open gaat (eigenlijk zelfs verbazingwekkend dat de nieuwe regels op 1 juli ingingen en de zone nu pas weer open gaat).

 13. JdV

  De toename van besmettingen komt door idioten die op vakantie gaan en besmet terugkomen in dit land. Of mensen die zo nodig naar de kermis op elkaar gepakt willen staan. Of in de binnenstad hutje mutje nutteloze aankopen doen. Of in de kroeg vrolijk een polonaise lopen.
  Contactberoepen spelen geen rol in de hogere aantallen besmettingen.
  Aanvullend geldt dat meer testen ook meer besmettingen aan het licht brengt, waarvan 99,99% zonder complicaties verloopt.
  Betere graadmeter is het aantal IC en ziekenhuis opnames. En daar zit absoluut geen stijging in.

 14. Scherpschutter

  @JvD

  Er is GEEN toename in het aantal besmettingen. Er is een toename in het aantal GECONSTATEERDE besmettingen. Dat zijn twee verschillende zaken. Zoals je zelf al zegt: er is veel meer getest in juli dan ervoor. Bijna 60% meer zelfs. En dan nog is maar 1% van de 12.000 dagelijkse testen positief, waarvan ook nog een groot deel ‘false positives’. Bijvoorbeeld mensen die het al lang gehad hebben en dus niet meer besmettelijk zijn.

  Uw laatste zin is dan ook helemaal accuraat. Het enige dat werkelijk als betrouwbare data geldt is het aantal IC opnames en die is zo vlak als een horizontale streep. Werkelijk niets aan de hand dus en kreten als “de toename komt doordat mensen de maatregelen negeren” zijn dan ook compleet ongefundeerd.

  De realiteit is echt dat er al maanden maximaal maar 2000 besmettelijke(!) personen op ieder gegeven moment in heel Nederland zijn geweest. Op een bevolking van 17.500.000, ofwel 1 op de 8750.

  Nul reden om prostituees te dwingen hun werkzaamheden neer te leggen. En pak gerust een kroegje, nu het nog kan. De tweede golf komt in het griepseizoen…

 15. Cor Nelis

  Ik snap sowieso niet waarom de gemeente zo nodig prostitutie moet faciliteren. Niet aan de Europalaan en niet aan het Zandpad, waarvoor men voor de zoveelste keer een exploitant zoekt. Kap daar gewoon mee!!

 16. JdV

  @cor nelis. Prostitutie is een legaal beroep in NL. Waarom faciliteert de gemeente mensen die legaal een beroep uit oefenen? De gemeente faciliteert zoveel legale beroepen. Door het aanleggen van fietsenstallingen. Door het verhuren van bedrijfsruimte. Door het verlenen van subsidies. En ga zo maar door. Daarom dus.

 17. Herman

  @Cor Melis, wees blij dat de gemeente dit faciliteert, beter gezegd reguleert.
  Voor hetzelfde geld zitten ze bij jou in de straat hun vak uit te oefenen.

 18. anna

  andere contactberoepen hebben maatregelen opgelegd gekregen, niet voor niets. welke debiel, een ander woord is er niet voor staat het toe dat dit kan?

 19. Eugène

  @Scherpschutter: ik zeg het niet vaak, maar ik hoop heel erg dat je gelijk hebt. Ik vrees alleen dat een deel van de besmette mensen van nu er nog een paar weken over gaat doen om op de IC terecht te komen.

  Over de prostituees: tja. Ik ging al niet, en ben niet van plan daar verandering in te brengen. Als ik hoge nood zou hebben, zou ik het nu nog steeds niet doen. Lijkt me levensgevaarlijk.

  Verbieden lijkt me alleen niet zinvol. Als kappers al illegaal knipten toen dat nog verboden was, maak ik me geen enkele illusie over de beoefenaars van het oudste beroep ter wereld. Dat ging de laatste jaren volgens mij ook steeds vaker al clandestien via het internet. Ik hoop alleen dat mensen zelf slim genoeg zijn om even te wachten met het afnemen van deze diensten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).