TivoliVredenburg heeft miljoenste bezoeker ontvangen | De Utrechtse Internet Courant TivoliVredenburg heeft miljoenste bezoeker ontvangen | De Utrechtse Internet Courant

TivoliVredenburg heeft miljoenste bezoeker ontvangen

TivoliVredenburg heeft miljoenste bezoeker ontvangen
Het anderhalf jaar oude cultuurgebouw TivoliVredenburg in Utrecht ontving gisteravond tijdens een concert van Golden Earring haar miljoenste bezoeker.

Het anderhalf jaar oude cultuurgebouw TivoliVredenburg in Utrecht ontving gisteravond tijdens een concert van Golden Earring haar miljoenste bezoeker.

De vijftienjarige Ricardo Kronenburg uit Nieuwegein bezocht samen met zijn ouders het concert en was de gelukkige. De jongen werd door directeur Frans Vreeke en bandleden Barry Hay en Cesar Zuiderwijk gefeliciteerd met bloemen en champagne. Verder krijgt Kronenburg een geheel verzorgde concertavond bij TivoliVredenburg naar keuze.

TivoliVredenburg wordt geplaagd door een chronisch geldgebrek. Zo maakte de Rekenkamer begin deze maand bekend dat het gloednieuwe muziekcentrum is uitgelopen op een financiële flop en dat exploitatie onmogelijk is als er niks verandert. Utrecht zou daarbij grote risico’s lopen. De bezoekersaantallen zijn daarentegen wel een stuk hoger dan verwacht.  Er was gerekend op een half miljoen bezoekers per jaar, maar dat aantal was al veel eerder bereikt. Na nog geen anderhalf jaar zijn er dus al een miljoen kaartjes verkocht. Reden voor een feestje.

1 Reactie

Reageren
 1. Joop

  Volgens het MER Muziekpaleis is er gerekend op 740.000 bezoekers per jaar. Dus niks meevaller:
  “Het gebruik van het Muziekpaleis
  In het Muziekpaleis zullen jaarlijks ongeveer 1.200 activiteiten plaatsvinden op het gebied van live muziek en andersoortige culturele evenementen. Verdeeld over de verschillende biotopen en andere functies van het gebouw worden per jaar naar verwachting circa 740.000 bezoekers in het Muziekpaleis
  verwacht.Het Muziekpaleis biedt de mogelijkheid om zeven dagen per week geopend te zijn. Verspreid over de namiddag, de gehele avond en (een deel van) de nacht zullen bezoekers het Muziekpaleis binnentreden en weer verlaten. Op een concertavond worden de grootste bezoekersstromen verwacht
  in de periode tot 20:00 uur en vanaf 23:00 uur.”
  MER Muziekpaleis 14 mei 2008 pag. 4

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).