TivoliVredenburg organiseert Seks Festival in Utrecht TivoliVredenburg organiseert Seks Festival in Utrecht

TivoliVredenburg organiseert Seks Festival in Utrecht

TivoliVredenburg organiseert Seks Festival in Utrecht
TivoliVredenburg organiseert samen met Seksueel Welzijn Nederland een festival over seks. Het doel is om een positieve seksbeleving te promoten en de kennis daarover te vergroten. De organisatoren willen samen met sprekers en het publiek een eerlijk gesprek voeren en zo onderzoeken ‘hoe er een wereld gecreëerd kan worden waarin iedereen, zonder stigma of schaamte, van seks kan genieten’.

TivoliVredenburg organiseert samen met Seksueel Welzijn Nederland een festival over seks. Het doel is om een positieve seksbeleving te promoten en de kennis daarover te vergroten. De organisatoren willen samen met sprekers en het publiek een eerlijk gesprek voeren en zo onderzoeken ‘hoe er een wereld gecreëerd kan worden waarin iedereen, zonder stigma of schaamte, van seks kan genieten’.

Volgens de organisatoren kan seks enorm bevredigend en bevorderlijk voor de gezondheid zijn, maar is het nog altijd omgeven door schaamte en gevaar. Hierbij halen ze de recente onthullingen van seksueel wangedrag bij The Voice of Holland aan als bewijs dat consensuele seks nog lang niet altijd vanzelfsprekend is.

Het gebrek aan kennis over seks is volgens de organisatoren zonde, en veel mensen voelen angst om in hun seksualiteit af te wijken van de norm. Seks draagt volgens hen bij aan intimiteit en verbinding met anderen, en de wetenschap onderstreept dat dit belangrijk is voor het levensgeluk van de mens.

Alle kanten

Op het festival komen podiumgesprekken, optredens en kunstinstallaties die alle kanten van seks belichten. Denk onder andere aan de lichamelijke beleving, maar ook aan de maatschappelijke discussie en de culturele vertaling van seks. Antropoloog Roanne van Voorst spreekt over de toekomst van seks, regisseur jennifer Lyon Bell legt uit hoe je vrouwvriendelijke porno maakt en kenniscentrum Rutgers leidt een gesprek over seksualiteit en politiek.

Andere sprekers zijn onder andere klinisch psycholoog Iva Bicanic, presentator Eva Jinek, mediawetenschapper Linda Duits, directeur Atria Kaouthar Darmoni, De Sekszusjes, theatermaker Rikkert van Huisstede en de podcastmakers van Damn Honey.

13 Reacties

Reageren
 1. Rob Huibers

  “Volgens de organisatoren kan seks enorm bevredigend (…) zijn.”
  Met dit soort informatie wordt de kennis inderdaad sterk uitgebreid.
  Wat een opsteker!

 2. Harm

  Hypocriet? Het is consensueel zolang de man knap genoeg is. Er lijkt zoveel omheen gepraat te worden terwijl het hier op neerkomt Of zie je dit anders?

 3. Scherpschutter

  De aanranders, verkrachters en andere bepotelaars zullen vast in de rij staan om een kaartje te kopen, zodat ze van een antropoloog kunnen leren hoe ze zich moeten gedragen.

  Het belooft nu al een eclatant succes te worden.

 4. Bill

  Want omdat de aanranders zélf niet komen opdagen kan je maar beter helemaal niks aan bewustwording doen? Wat een ontzettend wereldvreemd iemand ben je toch, Scherpschutter.

 5. Scherpschutter

  @Bill

  “Want omdat de aanranders zélf niet komen opdagen kan je maar beter helemaal niks aan bewustwording doen?”

  Geen idee waarom je me deze vraag stelt. Ze is op geen enkele manier gerelateerd aan wat ik wél zeg.

  “Wat een ontzettend wereldvreemd iemand ben je toch, Scherpschutter.”

  Wereldvreemd lijkt me het organiseren van een Moord Festival ter voorkoming van moorden (waar uiteraard geen moordenaars op af zullen komen)…en tegelijk wel verwachten dat het ook maar iets oplost aan het aantal moorden. LOL

 6. alex

  Kan niet wachten op de bijdrage van ‘De sekszusjes’

 7. Bill

  @Scherpschutter, je logica is weer tenenkrommend. Dit is niet het “Aanrandersfestival”, dus waarom haalde je die er dan bij? Nou ja, het gaat je weer boven de pet merk ik.

 8. Willem

  Mijn advies is om niet in te gaan op reacties van ene Boogschutter. Dat werkt vaak het best 🙂

 9. André Veenbrink

  Wel allemaal netjes een mondkapje om doen.

 10. Tina

  Ah, Uutje. Hard op weg om het nieuwe Sodom en Gommora te worden. Een beetje voorlichting is prima, maar ik zie niet in waarom dit met een heel festival moet. Bij Tivoli kunnen ze wat mij betreft de subsidie die ze van de gemeente krijgen ook wel weer stop zetten.

 11. Toine Goossens

  ……….. optredens die alle kanten van seks belichten…..

  Er is een onstilbare behoefte om dat te gaan zien sinds de Hardebollenstraat, het Zandpad en de Tippelzone gesloten en verboden zijn.

  Zo exploiteert en viert links HBO+ opgeleid Utrecht dat Jan met de pet zijn vertier is afgenomen.

 12. UTRECHTSE JANTJE

  Vroeger …. hadden we daar ‘n officieel bureau voor seksuele voorlichting voor !! Gelukkig nooit nodig gehad ………

 13. Lollipop

  Wat was,,is er mis met de NVSH ?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).