Toch geen feest in Tivoli Oudegracht; beheerder, gemeente Utrecht en ondernemers wisten van niks Toch geen feest in Tivoli Oudegracht; beheerder, gemeente Utrecht en ondernemers wisten van niks

Toch geen feest in Tivoli Oudegracht; beheerder, gemeente Utrecht en ondernemers wisten van niks

Toch geen feest in Tivoli Oudegracht; beheerder, gemeente Utrecht en ondernemers wisten van niks
Beheerder Ad Hoc en de creatief ondernemers van Tivoli Oudegracht zijn met stomheid geslagen over de plannen van Cees Hoogenboom om komende weken het evenement Flashback Theater te organiseren in het gebouw. Ze weten van niks. “Hij is volstrekt onbekend voor ons en heeft niet eens een sleutel van het pand”, aldus Ad Hoc. Ook de gemeente Utrecht is niet op de hoogte gebracht van de plannen.

Beheerder Ad Hoc en de creatief ondernemers van Tivoli Oudegracht zijn met stomheid geslagen over de plannen van Cees Hoogenboom om komende weken het evenement Flashback Theater te organiseren in het gebouw. Ze weten van niks. “Hij is volstrekt onbekend voor ons en heeft niet eens een sleutel van het pand”, aldus Ad Hoc. Ook de gemeente Utrecht is niet op de hoogte gebracht van de plannen.

’Flashback Theater’ werd vorige week groots aangekondigd door de organisator. Verschillende media – waaronder DUIC – besteedden aandacht aan de aankondiging. “Tivoli Oudegracht gaat nog één keer open! Om jouw oude herinneringen weer op te halen”, staat op de website van het evenement, waar ook tickets worden verkocht. Er zouden muzikanten, theatermakers, een dj en improvisatie-acteurs komen. Maar Ad Hoc (beheerder van Tivoli Oudegracht), gemeente Utrecht (eigenaar van het pand) en de mensen die er een ruimte gebruiken, weten nergens van.

Beheerder Ad Hoc wil voorkomen dat er zaterdag – de eerste dag dat het evenement plaats zou vinden – allemaal bezoekers op de stoep staan. “Er vindt hier geen evenement plaats. Hij (Hoogenboom, red.) heeft niet met ons overlegd en heeft geen sleutel van het pand”, aldus Ad Hoc.

Contactpersoon

DUIC vroeg ook bij Hoogenboom zelf om opheldering. Hij zegt dat hij zijn plannen voor Flashback Theater gemeld heeft bij een contactpersoon die in Tivoli Oudegracht een ruimte gebruikt. Maar ook die contactpersoon van Hoogenboom zegt van niks te weten. “Ik heb eerder contact met hem gehad over het organiseren van dansworkshops”, zegt zij. “Maar zo’n gigantisch evenement als dit zou ik natuurlijk nooit toestaan. De creatief ondernemers willen dat niet en het is bovendien verboden. Ik ben heel blij met waar ik zit en dit risico zou ik nooit nemen.”

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Ank Stroopschortje

  Wageffe, dus. Kytopia moest uit Tivoli, want Ad Hoc mocht het pand verhuren aan *creatieve* ondernemers????

 2. Confusius

  Hier probeert natuurlijk iemand zich eruit te lullen:
  “Ik heb eerder contact met hem gehad over het organiseren van dansworkshops”, zegt zij. “Maar zo’n gigantisch evenement als dit zou ik natuurlijk nooit toestaan. De creatief ondernemers willen dat niet en het is bovendien verboden. Ik ben heel blij met waar ik zit en dit risico zou ik nooit nemen.”

  Want het is natuurlijk niet zo dat een ondernemer zomaar zonder toestemming van iemand een feest in de media gaat aankondigen.

  Uiteraard heeft deze creatieve maker dit wel degelijk met Hoogenboom besproken. Hoogenbom heeft zich verder niet verdiept in van wie hij eigenlijk toestemming moest hebben en dacht het geregeld te hebben en nu is het ontploft in zijn gezicht, maar er klopt iets niet in de verhalen van de betrokkenen.

  Als ik Hoogenboom was zou ik de mailwisseling en het papierwerk er maar eens bijhalen.

 3. Massegast

  Deze zaak geeft wel aan hoe doorgeslagen de evenementen- en feestenindustrie in Utrecht is. De winstgevendheid zal daar wel alles mee te maken hebben. In mijn beleving is het dansen op de vulkaan. De inflatie, de recessie en de aanstaande financiéle en energie-crisis zullen binnenkort hun tol wel gaan eisen. Het werd hoog tijd. De stad heeft rust nodig.

 4. Bert

  Heel bizar, vooral ook omdat het dit weekend al zou starten. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe concreet het allemaal was dan. Dit moet toch praktisch gezien al maanden van te voren zijn gepland? Welke artiesten hadden al toegezegd, en wat gaan die nu doen? Hadden ze al dingen voorbereid? En hoe zit het met verkochte tickets: krijgen mensen hun geld terug? Het roept vooral meer vragen op.

 5. soylent

  Confusius is vast onpartijdig en weet verder niets van wat er inhoudelijk echt is gebeurd (wink wink, nudge nudge).

  Als je als ondernemer een feest organiseert, dan weet je dus ook dat je het papierwerk op orde moet hebben. Daar horen ook vergunningen bij, toestemming van de locatie, etc. Dat afschuiven op een hurrder / ‘creatieve maker’ is wel heel erg flauw. Wat ook flauw is, is dat er nergens op de site van ‘flashback theater’ te vinden is wie nou eigenlijk die ondernemer is, en welk bedrijf of initiatief hierachter zit. Dit versterkt, in ieder geval bij mij, het gevoel dat het allemaal wat dubieus in elkaar steekt. Bijvoorbeeld zaken als een privacy-verklaring en algemene voorwaarden worden ook niet (ondanks wettelijk verplicht) gedeeld.

  Het zou mij niets verbazen als de ‘ondernemer’ ‘m gewoon smeert met de centjes.

 6. Martijn

  “Gigantisch” is het ook niet, hè – het eerdere artikel sprak van 25 mensen per avond…

 7. Pee

  Voor dat er bekend gemaakt word dat er een feest gegeven word moeten alle papieren in orde zijn zo niet dan neem je een behoorlijk risico .
  Het lijkt er veel op dat men op geld uit is .

 8. Emma

  Kaarten worden nog steeds verkocht…
  Een theater voorstelling van 25 personen vind in nou niet een groot evenement, als een dansworkshop zou kunnen waarom dit niet?

 9. PeterH

  Het klinkt allemaal wel heel erg ad hoc.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).