Toch geen WK Streetfishing in Utrecht; wedstrijd is afgelast vanwege corona Toch geen WK Streetfishing in Utrecht; wedstrijd is afgelast vanwege corona

Toch geen WK Streetfishing in Utrecht; wedstrijd is afgelast vanwege corona

Toch geen WK Streetfishing in Utrecht; wedstrijd is afgelast vanwege corona
Foto van een streetfishing-evenement in Utrecht in 2015
Het WK Streetfishing dat deze week in Utrecht zou plaatsvinden, gaat niet door vanwege corona. Internationale wedstrijdbond FIPS-ed heeft afgelopen zaterdag besloten de wedstrijd af te gelasten.

Het WK Streetfishing dat deze week in Utrecht zou plaatsvinden, gaat niet door vanwege corona. Internationale wedstrijdbond FIPS-ed heeft afgelopen zaterdag besloten de wedstrijd af te gelasten.

Organisator Sportvisserij Nederland laat aan haar leden weten dat het WK tot nader order is uitgesteld vanwege de coronasituatie in Nederland. Of en wanneer de wedstrijd ingehaald gaat worden, is momenteel niet bekend. Sportvisserij Nederland zegt zich hierover de komende tijd te beraden.

Afgelopen tijd was er veel discussie over het evenement. Onder meer de Utrechtse fractie van de Partij voor de Dieren uitte bezwaren tegen de wedstrijd. Het college van B&W meent dat de hengelsport ‘ernstige pijn en stress’ veroorzaakt bij vissen, maar dat het sportevenement op het gebied van dierenwelzijn handelt binnen de kaders van de wet. De gemeente verleende dan ook de vergunning, waardoor het WK in Utrecht plaats kon vinden.

Gekoppelde berichten

24 Reacties

Reageren
 1. W.

  Elk nadeel heb z’n voordeel.

 2. Scherpschutter

  Wat gaan we nou beleven… Een internationale spreekwoordelijke tennisclub zonder ook maar enige rechtsbevoegdheid in Nederland die ‘eventjes’ besluit een Nederlands kampioenschap van een Nederlandse visbond te annuleren? En dan ook nog wegens ‘corona’, waar er geen veiligere activiteit bestaat dan vissen in de buitenlucht en evenementen als deze tegen geen enkele regel ingaan? LOL

  Duidelijk dat ook hier vreemde achterkamerspelletjes zijn gespeeld…

 3. Kadoendra

  Elk nadeel heeft zijn voordeel!

 4. Katja

  Goes zo, geen dierenmishandeling in Utrecht.

 5. K.

  @SS
  Leest u wel het artikel? Waar staat dat het om een NK gaat? Waar?
  Zelfs de kop leest u dus niet. U leest alleen maar wat u wilt lezen.
  WOW!
  en
  LOL!

  Duidelijk dat er vreemde spelletjes zijn gespeeld op de zolderkamer van SS….

 6. Karla

  Hier zit een luchtje aan…
  Maar dat maakt niet uit, het gaat niet door en dat is het belangrijkst.
  Volgend jaar WK Magneetvissen graag!

 7. Realist

  Wat toevallig zeg…. Dit evenement is makkelijk coronaproof uit te voeren. De activistenlobby was kennelijk toch sterker.

 8. Scherpschutter

  @K.

  Sportvisserij Nederland heeft een positief advies uitgebracht richting FIPS-ed om dit tournooi door te laten gaan. Ter elfde ure besluit FIPS-ed uit het niets om te annuleren…. Daar is geen enkele logische reden voor. Het evenement is niet tegen de coronaregels, een hengelsportfederatie is niet in staat om gezondheidsafwegingen te maken en sowieso niets zo gezond als vissen in de frisse buitenlucht uiteraard…

  Ofwel; duidelijk dat linkse politici en/of haar activistenclubjes hier achter de schermen gerotzooid hebben en alsnog een manier hebben gevonden om het evenement te saboteren…

 9. Len

  Hebben we ons er in elk geval weer even druk over kunnen maken, dat is ook wat waard.

 10. Wim

  Wederom hilarisch gedraai van vriend Scherpschuttert.

 11. Ikwilvis

  LOL @Schermridder. De ongetwijfeld niet-linkse vissertjes op het hoofdkantoor in Rome hebben een besluit genomen, maar nog weet je er een links complot in te ontwaren. Als ik chef kieuwen doorboren van de internationale bond was, zou ik zwaar beledigd zijn dat je denkt dat linkse activisten al stoerder en machtiger zijn dan rauwe vissermannen.

  Ik neem dus aan dat je je verdachtmaking ook al rechtstreeks naar segreteriainternazionale@fipsas.it hebt gestuurd. Niet alleen maar stiekempjes lopen klagen op DUIC en en passant linkse politici en/of activistenclubjes de schuld geven, boter bij de vis (LOL!).

 12. Hans

  “ Ofwel; duidelijk dat linkse politici en/of haar activistenclubjes hier achter de schermen gerotzooid hebben en alsnog een manier hebben gevonden om het evenement te saboteren…”

  Diagnose: Scherpschutter heeft het complottheorievirus opgelopen. De besmetting heeft hij opgelopen in de krochten van bepaalde social media. Dat geeft hem de ruimte om ongeremd lariekoek en apekool het licht te doen zien.
  Het vaccin tegen al deze onzin is de integere, hoor en wederhoor toepassende berichtgeving van onze vrije pers. Hij heeft dat panace, blijkens zijn geschrijf manmoedig geweigerd. Maar ja, nu zit hij dus met de gebakken peren en probeert hij ons eveneens te infecteren met allerlei ongerijmde beweringen. Maar vergeefs! Wij hangen enthousiast genoemde vrije pers aan – waartoe wij ook DUIC rekenen! en beschermen die waar we maar kunnen.
  Bij wijze van voorbeeld van de-weg- een – beetje – kwijt gaf ik u bovenstaand citaat, het is er eentje uit het inmiddels omvangrijke verzamelde werk van onze dierbare scribent. Waar zouden wij zijn zonder hem? Hij is oprecht onze slijpsteen voor de geest.

  Jammer voor de liefhebbers van de hengelsport, een bofje voor de vissen.

 13. Herman Galle

  Toch fijn dat zoiets vervelends als Corona kan bewerkstelligen dat martelen en doden van dieren voorkomt. Het is sowieso van de gekke dat de wetgever het ‘sport’vissen heeft uitgezonderd van ontoelaatbare dierenkwelling.

 14. Johan

  @ Hans

  En het leuke is dat hij om zijn blooper heenkletst en er dan toch weer een complottheorietje aan vast weet te knopen.
  Nog leuker is dat hij zoveel reacties van lezers weet los te peuteren. Ongetwijfeld lacht hij zich in een klein vuistje op zijn zolderkamertje.

 15. Geenstijl@Utrecht 🤔

  Nou ik had dat fisten wel leuk gevonden hoor voor de stad Utrecht, zet je wel op de kaart internationaal.

 16. W.

  Die vissersbond ziet het waarschijnlijk niet zitten om mensen van over de hele wereld naar zo’n WK te laten komen (en weer terug) met de snel verslechterende situatie rondom corona hier. Lijkt me een plausibele en helemaal niet zo’n rare verklaring.

 17. Olivier

  Hulde!

 18. Scherpschutter

  @W.

  1) Er is in heel Utrecht deze week geen enkel ander outdoor evenement afgelast. Niet 1(!). Sterker, behalve Comic Con is er helemaal geen ander evenement afgelast, indoor of outdoor.
  2) Die Italiaanse bond heeft zelf verder ook geen enkel ander evenement afgelast. Dit is de enige.
  3) Sportvisserij Nederland gaf een positief advies aan de Italiaanse bond voor doorgang, na overleg met de NL autoriteiten over de regels en veiligheid.
  4) Het hele evenement kan dus keurig binnen de regels plaatsvinden.
  5) Bij een viswedstrijd als deze vis je in je eentje, met minimaal 20 meter afstand tussen de vissers. Op geen enkele wijze is de veiligheid in geding.
  6) Alle andere vormen van buitensporten in Nederland zijn gewoon toegestaan.
  7) De hele binnenstad is open. Winkelen of rondlopen kan wel, maar vissen op 20 meter afstand van de volgende visser niet?
  8) Varen op de gracht is uiteraard ook gewoon toegestaan.
  9) Wie de evenementenkalender voor Utrecht bekijkt voor deze week komt 20 andere evenementen en activiteiten tegen.
  10) Alle winkels, restaurants, theaters, supermarkten, etc etc etc, zijn ook open.

  Ofwel, het enige(!) evenement in heel Utrecht dat wordt afgelast wegens corona, is ‘stom-toe-val-lig’ een evenement waar links een bloedhekel aan heeft, maar dat is zuiver toeval en anders denkt is een complotdenker. Man man man…. LOL

 19. Ted Danson

  Het is ook geen toeval Scherpschutter, dat zegt niemand hier ook. Het is een keuze van de vissersbond, daar heeft geen linkse activist of politicus wat mee te maken.

  Je maakt je eigen punt onklaar: eerst hebben de politici het gedaan, daarna zijn er volgens jou helemaal geen regels die dit evenement verbieden. Het tweede is waar, het eerste maakt jou een complotdenker.

  Man man man… LOL

 20. Realist

  Hoe naïef kan je zijn om aan te nemen dat corona de reden is, de reden is dat de raad ontvankelijk is voor de lobby van links activisme.

 21. W.

  @Scherpschutter: Ik bestrijd ook helemaal niet dat het evenement op zichzelf doorgang zou kunnen vinden wat betreft de coronamaatregelen, ondanks dat ik het persoonlijk een verwerpelijk toernooi vind. Mijn punt is dat het zou kunnen dat die Italiaanse bond het onverantwoord vind om voor dit evenement (een WK) flink wat wereldwijde reisbewegingen te creëren gezien de snel verslechterende situatie rondom corona en dat ik dit geen vreemde verklaring voor dit besluit zou vinden – los van of ik het ermee eens ben.

  En ja, andere organisatoren maken misschien een andere afweging en laten hun evenementen wel doorgaan. Le Guess Who? ging wel door, terwijl de Jaarbeurs al eerder alle beurzen in datzelfde weekend schrapte. Je gedachtenkronkel over ‘links’ lijkt me een gevalletje tunnelvisie, wat me niets verbaast gezien je overduidelijke aversie daartegen.

  Dat FIPS-ed verder geen evenementen heeft afgelast lijkt me overigens nogal wiedes, aangezien dit WK ook het enige resterende evenement van 2021 was van die bond.

 22. Scherpschutter

  @Ted Danson

  Keuzes kun je beinvloeden… Speel geen advocaatje met me door met woorden te dansen. Geloof me, dat kan ik beter dan jij.

  We weten allemaal wat hier is gebeurd en dat is dat links dit evenement heeft gesaboteerd middels contact met die bond…waarin ze die bond precies genoeg gevoerd heeft (corona, dreiging met onlusten door linkse actievoerders, gemeenteraad tegen, combi tussen) om die bond ertoe te bewegen ter elfe ure en tegen een positief advies van Sportvisserij Nederland (en RIVM) alsnog af te zeggen.

 23. WV

  Een dreinend kind is zijn hengeltje afgepakt.

 24. Ted Danson

  @Scherpschutter:

  “We weten allemaal wat hier is gebeurd” Klopt, dat staat in het artikel.

  “en dat is dat links dit evenement heeft gesaboteerd middels contact met die bond…” U heeft de macht van links hoog zitten. Ik dacht dat conservatief-rechts zo lekker van het ouderwetse macho-gedrag was, waar komt deze zielige, machteloze slachtofferrol nou opeens vandaan? Door ‘contact’ en ‘beïnvloeden’ richting de bond gaat deze zonder slag of stoot overstag? Ik had je nooit voor zo’n idealist gehouden: ik dacht dat alles altijd om keiharde macht en geld ging bij jou. Nu gaat het ineens over ‘contact’ en ‘beïnvloeding’. Ergens valt het me zelfs tegen.

  Volgens mij moet je wat stoerder worden. En als je vindt dat de vissertjesbond niet stoer genoeg is, schrijf ze aan. Val ons niet lastig met dit ge-weeklaag.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).