Tóch wel verkiezingsborden voor Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen; elke wijk in Utrecht krijgt één bord Tóch wel verkiezingsborden voor Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen; elke wijk in Utrecht krijgt één bord

Tóch wel verkiezingsborden voor Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen; elke wijk in Utrecht krijgt één bord

Tóch wel verkiezingsborden voor Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen; elke wijk in Utrecht krijgt één bord
Archiefbeeld verkiezingsborden.
Er komen tóch verkiezingsborden te staan in Utrecht voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen op 15 maart. Dat heeft burgemeester Sharon Dijksma toegezegd na vragen van het CDA. Elke wijk krijgt één blanco bord, waarop partijen zelf hun poster kunnen hangen.

Er komen tóch verkiezingsborden te staan in Utrecht voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen op 15 maart. Dat heeft burgemeester Sharon Dijksma toegezegd na vragen van het CDA. Elke wijk krijgt één blanco bord, waarop partijen zelf hun poster kunnen hangen.

Sinds begin februari was er gedoe over het feit dat de gemeente Utrecht had besloten om geen verkiezingsborden te plaatsen voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen. Burgemeester Sharon Dijksma vond toen dat er te veel partijen meedoen, waardoor ze niet allemaal op één bord passen. Na mondelinge vragen van het CDA werd toegezegd dat gekeken zou worden naar mogelijkheden om de verkiezingen onder de aandacht te brengen.

CDA-fractievoorzitter Jantine Zwinkels opperde een aantal ideeën om toch verkiezingsborden in Utrecht neer te zetten. Burgemeester Dijksma gaat daar nu dus in mee. Op 24 februari wordt in elke wijk één verkiezingsbord geplaatst. Geen voorbedrukt bord, maar een blanco bord waarop alle negentien partijen hun uitingen aan kunnen brengen. De exacte locaties worden zo snel mogelijk bekendgemaakt, schrijft de burgemeester in een brief aan de gemeenteraad.

Op de website van de gemeente Utrecht komt daarnaast een ‘digitaal verkiezingsbord’. Partijen kunnen een poster en een link naar hun website aanleveren, die vervolgens op de website utrecht.nl/verkiezingen komen te staan. Bezoekers van die website kunnen op de posters klikken en zo naar de website van de politieke partij gaan. De burgemeester verwacht dat de website op 1 maart live gaat.

12 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Gisteren voor de fun eventjes de online kieswijzer gedaan. Stemmen doe ik uiteraard sowieso niet, maar altijd vermakelijk om te zien welke kant je op gestuurd wordt… Wel, ik heb werkelijk nog nooit in mijn hele leven een ‘stemwijzer’ gezien met zo’n extreme ingebakken linkse bias…Bar en boos. Het is bijna alsof GroenLinks de vragen heeft geschreven! Hilarisch en tegelijk ook zorgwekkend.

  En er is al zoveel wantrouwen onder burgers richting politiek. Het wordt er op deze wijze echt niet beter op.

 2. Hans uit Haarzuilens

  Dat zijn dan toch mooi tien (blanco) borden voor een gemeente met 361.699 inwoners. Ik ben erg benieuwd waar ‘ons’ bord komt te staan 😉

 3. Taeke D.

  Die borden zijn zinloos. Geen hond die er naar kijkt laat staan zich door zo’n bord laat beïnvloeden.

 4. Sjaak

  @ss: andere mogelijkheid is dat je zelf in het extreemrechtse spectrum zit.
  Benieuwd naar de uitslag van de stemwijzer: laat je dat nog even weten?

  Ps: De stemwijzer voor Groningen is er nog niet, heb je die van Drenthe gedaan?

 5. Peter van Zoest

  Ons Sharonneke had gewoon d’r poot stijf moeten houden. Totaal overbodig, die borden.

 6. Gbrie

  Zonde van de borden en het papier. De digitale versie daarentegen is wel fijn!
  @SS: wie niet stemt mag 4 jaar zijn mond houden wat mij betreft.

 7. Taeke D.

  Sowieso niet stemmen betekent geen invloed uitoefenen en naar mijn idee ook geen recht op kritiek achteraf.

 8. Scherpschutter

  @Sjaak 14:35

  Ik kreeg uitslag van de uitslag. Twee buitengewoon linkse clubs kwamen het dichtst in de buurt: de VVD en iets met ’26’ in de naam.

 9. Scherpschutter

  @Gbrie

  Wat mij betreft is het exact andersom; wie stemt is verantwoordelijk en mag 4 jaar niet klagen.

 10. Pee

  @Taeke D.
  Als stemmen worden geteld door vrijwilligers die niet gescreend worden , kan je net zo goed niet stemmen.

 11. Koel Hoofd

  @Scherpschutter
  Het politieke landschap is, dankzij trending topics op social media (NB!), op de kiesroos van kieskompas letterlijk verdeeld tussen eurofiel links/progressief en nationaal rechts/conservatief. Kortom, compleet gepolariseerd.
  En dat voor een land wat ooit echt divers was en zo inclusief dat polderen normaal fatsoen was. Tegenwoordig wordt er niet eens meer gepolderd maar preventief uitgesloten vanwege de immorele macht. Heel triest allemaal.

  Beste kerel, je bewijst jezelf echt een dienst als je gewoon die 466 pagina’s aan verkiezingsprogramma’s doorworsteld. Dan kan je een beter geinformeerde keuze maken dan wat die kieskompas je voorschoteld.
  U26 is namelijk een bundeling lokale partijen in de provincie Utrecht die als conservatief wordt getypeerd maar verder niet links of rechts zou zijn.
  Een kritische lezer van dat programma herkent echter dat het Gl/D66 stemmende stadsgenoten zijn die eindelijk eens volwassen zijn geworden, intussen ook gepokt en gemazeld zijn door het bedrijfs leven, en jaren geleden al naar de villa’s in de provincie zijn verhuisd omdat het daar voor hun pubers beter toeven is dan Utrecht stad.
  https://u26gemeenten.nl/verkiezingsprogramma-voor-de-provinciale-staten-2023/

 12. stem grijzer

  volgens mij is dit bord ook vooral? bedoeld om niet vergeten te gaan stemmen?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).