Toename coronabesmettingen in Utrecht vooral in privésfeer: ‘Houd geen huisfeest, verjaardagen of etentjes’ Toename coronabesmettingen in Utrecht vooral in privésfeer: ‘Houd geen huisfeest, verjaardagen of etentjes’

Toename coronabesmettingen in Utrecht vooral in privésfeer: ‘Houd geen huisfeest, verjaardagen of etentjes’

Toename coronabesmettingen in Utrecht vooral in privésfeer: ‘Houd geen huisfeest, verjaardagen of etentjes’
Archieffoto
In de periode van 22 juli tot 4 augustus zijn in de gemeente Utrecht 126 mensen positief getest op COVID-19. Volgens de gemeente vindt de toename van het aantal besmettingen vooral plaats in privésfeer.

In de periode van 22 juli tot 4 augustus zijn in de gemeente Utrecht 126 mensen positief getest op COVID-19. Volgens de gemeente vindt de toename van het aantal besmettingen vooral plaats in privésfeer.

In de periode van 22 juli tot 4 augustus zijn er in de hele regio Utrecht 250 mensen positief getest op het coronavirus. Meer dan de helft van de positief geteste mensen komt dus uit de stad.

De gemeente roept op om te allen tijde de basisregels te blijven volgen. Daarnaast wordt ook gevraagd om terughoudend te zijn met het organiseren van grote privébijeenkomsten. “Houd geen huisfeest, verjaardagen of etentjes”, aldus de gemeente Utrecht.

De GGD regio Utrecht overweegt ook om een extra testlocatie te openen in de stad. Naast de bestaande plekken bij de gemeente aan de Koploperstraat, het Rode Kruis aan de Koningsweg en de parkeergarage bij het UMC, wil de GGD een teststraat openen in Overvecht. Waar deze precies moet komen in de Utrechtse wijk is nog niet bekend.

Doorstroom

Om ervoor te zorgen dat de doorstroom in de binnenstad goed verloopt en bezoekers genoeg afstand houden is het volgens de gemeente noodzakelijk dat er zo min mogelijk uitstallingen op straat staan. Dit zijn bijvoorbeeld borden of kledingrekken.

Deze uitstallingen zijn niet toegestaan, maar tot op heden is hier niet op gehandhaafd. De gemeente zegt ondernemers vanaf nu te gaan informeren. “Onze werkwijze wordt dan om eerst te waarschuwen. Indien nodig wordt gehandhaafd op naleving van de regels.”

50 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  “Volgens de gemeente vindt de toename van het aantal besmettingen vooral plaats in privésfeer.”

  Lees: INDOOR! Aerosols….En het is ook geen geheim dat de paar besmettingen die er zijn (bijna niks) vooral binnen de islamitische gemeenschap worden vastgesteld, waar de afgelopen maand vele indoor familiefeesten plaatsvonden met teveel mensen in slecht geventileerde ruimtes. Je ziet het patroon in alle grote steden….

  Vier gerust een feestje, etentje of verjaardag, maar doe het BUITEN in de tuin OF zet alle ramen wagenwijd open zodat de lucht zich minimaal ieder kwartier compleet ververst. Dan blijft er niks aan het handje.

  Ondertussen is het aantal IC opnames nog altijd zeer zeer stabiel en lijkt er van een nieuwe opleving gelukkig geen enkele sprake. Niks aan het handje.

 2. Frits

  Ik was een paar dagen geleden voor het eerst sinds lange tijd in de binnenstad.

  Wat me opviel:
  – Er werd over het algemeen goed rechts gelopen
  – de voetgangersrotonde is er alleen voor de sier
  – bij de Oudegracht vanaf de Potterstraat ontbreekt de aanduiding dat het een voetgangersgebied is. Vanaf daar rijden veel fietsers door, ook van Thuisbezorgd (kunnen die bedrijven het personeel echt niet instrueren?)
  – ik heb nergens coaches of handhavers gezien om mensen op de maatregelen te wijzen (zoals de looprichting bij de rotonde) of te controleren of het in bepaalde straten niet te druk aan het worden was

  Kortom, de gemeente kan nog het nodige verbeteren

 3. Jvs

  Eindelijk dat irritante bord op de stoep weg bij de WE tegenover de regenboogzebra.

 4. Stadsie

  Ook graag handhaving van fietsen die de stoep blokkeren of smaller maken… die ff voor een winkel neergepleurd zijn (soms in midden van de stoep)… (binnenstad of winkelstraten buiten de binnenstad).

 5. Bob

  Bij de Jan van Foreestraat regelmatig ‘gezellige bijeenkomsten van 30+ mensen. Millenials om precies te zijn…..

 6. Scherpschutter

  In 14 dagen 250 gevonden besmettingen ondanks 60% meer testcapaciteit. Een *kuch* ‘duizelingwekkende’ 17 gevonden gevallen dus per dag, waarbij ook totaal niet duidelijk is wanneer deze mensen de besmetting exact opliepen….In dit tempo duurt het 11.7 dag om er ook maar 1(!) IC-patient bij te krijgen. En dat is ook te zien in de IC-cijfers, waar je een liniaal langs kunt leggen. Er gebeurt niets…

  Kortom: helemaal niets aan het handje en geen enkele reden tot zorgen over een tweede golf. Die komt straks wel, in het griepseizoen. Als we weer naar binnen gaan met z’n allen en de ramen dicht doen omdat het koud is.

 7. LH

  De handhavers hebben het vooral gezellig met elkaar, ze lopen een rondje en dat is het dan.
  Looprichting en voetgangerszone wordt niet of nauwelijks op gehandhaafd.

 8. G. de Vries

  Waarom staan die testcentra toch in de uithoeken van de stad? Zet testcontainers of een grote testbus neer bij de grote winkelcentra. Daar komt iedereen wel eens . Immers niet iedereen heeft een auto, is capabel om met het OV te reizen en grote stukken te lopen of ver te fietsen. Breng dat testen dichter (bereikbaarder)naar de bevolking toe. Dit heeft ws ook nog een opvoedend karakter: dit virus is er nog steeds, is nog steeds onder ons!

 9. Karel

  We houden ons zoveel mogelijk aan de regels en maken gebruik van goed georganiseerde horeca. Veel goede dingen gezien, maar ook minder goede dingen. Vorige week bij een restaurant in Maarssen (naast een camping..) hadden ze al het idee dat Corona niet meer bestond. Stoelen met de rug tegen elkaar. Grote gemengde groepen. De goede horecazaken leiden hier nu weer onder.

 10. Desiree

  Ik liep afgelopen donderdag over de Oudegracht. Nergens eenrichtingsverkeer. Groepen die midden op straat stonden te praten en de weg versperden, toeristen met rugzakken die alle kanten opliepen zonder uit te kijken. Geen controle te bekennen. Doe maar. Geef info op plekken waar mensen de stad inkomen en zorg voor eenrichtingsverkeer. En handhaaf.

 11. Wim Vreeswijk

  Binnenkort worden er van gemeentewege camera’s en een teller achter de 100.000 Utrechtse voordeuren geplaatst en dan worden de Utrechters eventueel ter verantwoording geroepen over de reden van hun feestjes.

 12. JJ

  @ Wim Vreeswijk

  Overdrijf toch eens niet zo man. Manmanman. Misschien eens in echte dictatuur gaan wonen?

  De overheid mag niets tot weinig in de privèsfeer, zeg maar zo goed als niets. Straks waarschijnlijk inzake corona iets alleen als er overlastmeldingen (bijv. geluid) zijn. Dan ook evt. een coronaboete. Eventueel.

  Grappig dat dezelfde mensen die ineens zo bang zijn voor de overheid, dezelfde mensen zijn die altijd klagen over dat de politie zo weinig mag. Typisch….

 13. Jaap

  Springhaver mag de hele stoep als terras gebruiken. Daar moet je dus de weg oversteken (hoofdroute voor fietsers) om vervolgens met z’n allen in twee richtingen over een stoepje van amper anderhalve meter te lopen. Daar mag de doorstroming ook wel even onder de loep genomen worden.

 14. Scherpschutter

  @Desiree

  Wonderlijk. Alle besmettingen vinden indoor plaats op feestjes en verjaardagen (zoals ook uit dit artikel blijkt)….en u pleit voor strengere handhaving outdoor, waar werkelijk he-le-maal niemand een besmetting oploopt ondanks dat we ons al maanden niet aan de regels houden. Verklaar u nader. Why?

 15. Wim Vreeswijk

  G. de [email protected] Testbussen parkeren bij alle winkelcentra lijkt me een goed plan, net zoals klaagpalen zodat Utrechters hun onvrede over lokaal bestuur kwijt kunnen, want er leeft m.i. heel wat onder de belastingbetalers.

 16. Marcel de Korte

  ‘Binnenkort worden er van gemeentewege camera’s en een teller achter de 100.000 Utrechtse voordeuren geplaatst en dan worden de Utrechters eventueel ter verantwoording geroepen over de reden van hun feestjes.

  Je bent er niet op vooruit gegaan sinds de Centrum Democraten 🙂

 17. Koel Hoofd

  Ik zie bij mij in de wijk heel vaak de 40minners op elkaars lip zitten en feestjes, BBQs en etentjes houden. Maar het zijn echt bepaalde types die dat doen, de emotioneel behoeftigen.
  De meeste mensen houden gewoon goed afstand en werpen meewarige blikken op dat spul.

 18. R. van Veen

  ‘Scherpschutter’ heeft waarschijnlijk op een andere lagere school gezeten dan ik. Bij ons leerden we rekenen.
  Checkvraag: “Je bestuurt een bus van Bussum naar Naarden en bij vertrek stappen er 8 mensen in. Bij de 2e halte stappen er 2 uit en 6 in, bij de 3e halte stappen er 3 uit en 11 in, bij de 4e halte stappen er 2 uit en 4 in. Hierna komt de bus bij de eindhalte aan, de vraag is (scrollen):

  Hoe oud is de buschauffeur? Antwoord (scrollen):

  Als je “22” zei…. for crying out loud! Het goede antwoord is jouw leeftijd, want jij bestuurde de bus! Als je toevallig 22 bent, dan heb je of goed opgelet of geluk gehad.

 19. Tom

  Loosdrecht bij de drecht ook genaamd de badkuip al vele avonden ruim honderd gasten in de boten dicht op elkaar aan het feesten
  Waar blijft de overheid.
  Deze weten wel hardwerkende horeca zaken aan te pakken
  Polit i e laat het afweten ondanks meldingen

 20. HArry

  Zoals ik al eerder zei. Van polderen naar kolderen.

  Een bevolking in de angst houden zodat ze aansluitend in de rij gaan staan voor het zogenaamd schaarse vaccin. Want dat gaan we natuurlijk ook nog krijgen. De ultieme oplossing schaars maken anders laten we het vaccin niet vrijwillig in onze donder spuiten mooi opgetekend in je nieuwe ID2020 paspoort die ook nog als creditcard gebruikt kan worden. Handig diiiing zeg.
  Natuurlijk ook nog even de uiterst effectieve medicijnen zoals HCQ verbieden natuurlijk. En de onnodige en vermijdbare doden? Welke doden bedoeld u?

  A gut en kijk nou, de schaapjes gaan gedwee verder zonder enige weerstand.

  Alles komt zo stapje bij beetje bij elkaar. En wat maakt dan de economische schade nog uit. Je print gewoon wat miljardjes extra die je dan op de staatsbalans zet als schuld. En de schaapjes maar hun best doen. En de middenstand en tussenstand strooi je wat centjes toe zodat ze uit je hand eten.

  Heerlijk om de koning te zijn.

  Straks, met de getekende PPSovereenkomst in de hand alle concurrentie in samenwerking met de overheden als multinational de nek omgedraaid. En het mooiste is dat de overheden overal eindverantwoordelijk voor zijn.

  Concurrentie is een zonde. Wat een mooie toekomst…….

 21. HArry

  O ik vergat nog wat.

  Beste overheid u heeft geen ZAK te maken met wat ik in mijn privétijd, in mijn privéomgeving, prive uitspook. Daar heeft u helemaal geen ene donder, zier of Rutte mee te maken.
  Precies daarvoor beste overheid hebben we een grondwet en de rechten voor de mens.

  Dus overheid als de sodemieter terug in je hok!

  Man wat een een kolderland is het hier geworden.

 22. Ikke

  Kijk dan ook even rond op de Amsterdamse straatweg…niet te doen daar met al die uitstallingen op de stoep.

 23. Hans

  De bijdragen van meneer of mevrouw Scherpschutter aan dit forum kunnen wij voortaan op hun waarde schatten aan de hand van de door hem of haar hier zelf ingebrachte uitspraak: “ Kortom helemaal niets aan het handje en geen enkele reden tot zorgen over een tweede golf”. Deze zelfonthulling brengt aan het licht wat de beweringen van deze scribent, of scribente – in het licht van de huidige pandemie voorstellen. Namelijk helemaal niets.

 24. Wim

  Scherpschutter is zijn telraam kwijt. “De afgelopen 24 uur zijn er 519 positief geteste personen gemeld in Nederland”. (Volkskrant 8 augustus).
  30 keer zoveel als de 17 gevallen die onze mishitter ons op de mouw wil spelden.

 25. Lombokker

  Als je wilt zien hoe de regels worden aan de laars worden gelapt, dan is het ook wel eens interessant om te kijken in Lombok. De Kanaalstraat is bij uitstek de straat waar het helemaal misgaat, dagelijks. Zo worden stoepen volgezet met obstakels, volgt niemand de eenrichtingsverkeer aanwijzingen (dat wordt nog wat na die verbouwing straks) en doen knuffelmarokkanen hun naam eer aan (er wordt veel samengekomen en geknuffeld). Als je mensen erop aanspreekt dan krijg je een grote mond terug. Waanzin!

 26. Jaap

  Maar vooral de horeca gelijk beboeten en dichtgooien… Terwijl het probleem toch echt ergens anders ligt.
  Selectief en levensgevaarlijk gedrag.

 27. JJ

  @Scherpschutter

  Really? Helemaal niemand?

  https://www.omropfryslan.nl/nieuws/982040-ggd-een-persoon-besmette-14-anderen-op-feestje-dokkum

  Wrong again, as always….

  Typisch ook als van 60% van de besmettingen de herkomst niet te herleiden is.

  Je zat er 3 a 4 weken geleden alweer naast ten aanzien van je mislukte toekomstvoorspelling. Het aantal besmettingen is sinds je uitspraken namelijk vervijf- of zesvoudigt. En ja, het aantal gemeten besmettimgen. Maar het is ook zo dat het percentage van het aantal besmettingen ten aanzien van het aantal tests nog nooit zo hoog is geweest. Het percentage stijgt iedere dag. Het aantal afgenomen tests daalt zelfs, besmettingen blijven stijgen. Dit gecombineerd met het gedrag van de meesten, dat iedereen dagelijks kan zien, voorspeld weinig goeds voor een mogelijke 2e golf.

  O ja, hier even info ten aanzien van de eerdere link, buitenbesmettingen, in lijn met wat het WHO eerder al melde: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/grote-coronabesmetting-onder-dokkumse-vriendengroep-in-de-buitenlucht~be50a858/

 28. Hadjememaar

  voor Scherpschutter: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/grote-coronabesmetting-onder-dokkumse-vriendengroep-in-de-buitenlucht~be50a858/

  Je weet er niks van!

 29. Scherpschutter

  @R van Veen

  Ongetwijfeld dat dat tussen uw oren een concreet punt was, maar op de rest van de lezers komt het nogal vaag over. Kijken, denken en dan pas doen. Dat leer je bij een autorijschool. En kun je ook toepassen op comments….

  @Hans 21:42

  De angst zit er goed in bij u he?

  @Wim 22:53

  Wim is zijn leesbril weer eens kwijt en heeft niet gezien dat dit artikel over Utrecht gaat. Niet over Nederland. Poging 2, Wim?

 30. JJ

  @ HArry

  De overheid mag weinig tot niks in privèsfeer of achter de voordeur. Zowel ons rechtssysteem, raad van state/ hoge raad als eerste en tweede kamer steken daar een stokje voor. Je laat je een beetje ophitsen door een nu denkbeeldige situatie die niet met de praktijk overeenkomt. Verder proef ik egoïsme in je reactie. Zoiets van: “ik bepaal wel of ik richtlijnen aan mijn laars lap; ongeacht of ik daarmee het aantal besmettingen kattapulteer of indirect een 2e lockdown op mijn geweten heb”. Puur egoïsme. Past niet in een SAMENleving thuis.

 31. Scherpschutter

  @Koel Hoofd 18:59

  Laat die mensen vrij. Dit virusje vormt geen enkele bedreiging voor gezonde 50-‘ers. Zelfs op de hele bevolking is het eigenlijk allemaal heel goed te overzien. De fatale schade die corona aanricht is simpelweg heel beperkt. Een astronomische 99.96% van de bevolking is namelijk gewoon nog in leven….Onder 50- is dat zelfs 99.99%.

  Het wordt nog wondelijker. Gemiddeld sterven er per jaar 6400 mensen aan de griep…Afgelopen griepseizoen? 400! 400! Een tekort van 6000 dus op een 10-jaarsgemiddelde…. Hoeveel mensen stierven aan corona…? Exact. Of het nu de griep of corona is: jaarlijks haalt een virus het spreekwoordelijke dorre hout er tussenuit. De dood is nu eenmaal onderdeel van het leven.

  Je kunt niet van kerngezonde 50-‘ers verwachten dat ze hun leven in de koelkast zetten om een paar duizend man te beschermen die anders wel door de griep te grazen zouden zijn genomen. Net als de griep pakt corona primair 70+’ers met onderliggend lijden. Deze laatste groep kan zich nu uitstekend beschermen tegen dit virus. Bescherming is in de eerste en laatste plaats een zaak van het individu zelf.

  De overheid en media doen alsof de Zwarte Pest is uitgebroken en hebben hiermee hele delen van de bevolking panische angst aangejaagd en de economie gigantische schade toegebracht. Dit voor een virusje dat vergelijkbaar is met de griep. Het is nu wel genoeg met de viruswaanzin.

  De harde waarheid is: aankomende winter zullen er hoe dan ook weer 5000-10.000 man overlijden aan een virusje, zoals ieder jaar. C’est la vie. Dit jaar zullen ze echter als coronapatient de boeken in gaan i.p.v. grieppatient…..De paniek zal groot zijn.

 32. JJ

  @Scherpschutter

  Waarom zouden mensen eigenlijk nog naar jou luisteren, zogenaamd “expert” in alles?

  Al vanaf maart zijn zo goed als al je uitspraken ten aanzien van Corona/ Covid achteraf onjuist gebleken. Eerst overschatte je het virus enorm (vanuit je spreekwoordelijke schuilkelder) en daarna ondrrschatte je het virus enorm.

  Je verwart wetenschap, betrouwbaarheid, feiten met wat selectief googlen en linkjes zoeken. Het is best dom om daar je stellige meninkjes op te baseren. Het is voor jou en vele anderen lastig te accepteren dat echte wetenschappers pas echte stellige uitspraken doen nadat er veelvuldig onderzoek gedaan is. Daarom is men vrij laat met hardere conclusies.

  Slimme mensen weten dat hun kennis relatief beperkt is. Dommere mensen lopen nogal snel naast hun schoenen.

 33. Scherpschutter

  @Hadjememaar 11:46

  Heb je je eigen linkbericht eigenlijk wel gelezen?! LOL

  Dit staat nota bene in het eigen Volkskrant bericht waar je naar linkt:

  “Wetenschappers in Hong Kong schetsten eerder een heel ander beeld: onder ruim zevenduizend besmettingen vonden zij slechts één geval van iemand die het virus buiten opliep. Veruit de meeste besmettingen vonden plaats in het openbaar vervoer of andere plekken binnen waar veel mensen langdurig dicht op elkaar zitten. ”

  Daarnaast rammelt het bericht werkelijk aan alle kanten en ligt het allemaal veel genuanceerder. Er zijn helemaal niet 14 personen op dat feestje besmet. Het feestje was de besmettingsbron van 14 besmettingen die bovenal elders plaatsvonden! Groot verschil!

  Lees dit bericht heel zorgvuldig:

  https://www.lc.nl/friesland/noardeast-fryslan/Extra-toezicht-op-feestjes-in-Dokkum-na-9-besmettingen-in-uitgaansleven-25911166.html

  Het is totale onzin dat er 14 mensen op dat feestje op een terras besmet zijn! Er was op dat feestje 1 iemand besmet en die ene persoon was de bron van besmettingen die vooral ergens anders plaatsvonden. Dat de GGD dit soort berichten de lucht in slingert zonder ook maar ENIG BEWIJS of onderbouwing zou u dan ook ernstig te denken moeten geven.

  Afsluitend wil ik u mededelen dat ik altijd kristalhelder ben geweest. Al 100x heb ik hier gezegd dat 99.5% van de besmettingen indoor plaatsvinden. Dat is geen 100%. Bij 1 op de 200 besmettingen is niet duidelijk hoe en waar de overdracht plaatsvond. Helemaal uitsluiten dat een besmetting op een terras outdoor plaatsvond omdat iemand een ander VOL in het gezicht nieste kun je nooit….Het zou alleen wel een totaal unicum zijn, zoals ook te herleiden is uit de studie van Wells uit 1955 over contactoverdracht via grote druppels. Nog altijd DE belangrijkste studie die OOIT is uitgevoerd over dit onderwerp.

  Ik vind het tamelijk zorgwekkend dat de meesten hier niet eens meer in basale waarheidsbevinding geinteresseerd zijn en zelfs in de links die ze zelf plaatsen over het hoofd zien dat een studie uit Hong Kong een overdrachtsratio van 1 op 7000(!) indoor om outdoor laat zien….

 34. HArry

  JJ Dit is mijn eerste en tegelijk ook laatste keer dat ik op je reageer. Maar wat is de reden om iedereen, maar dan ook werkelijk iedereen met een andere mening of standpunt buiten de gekaderde overheidsmening persoonlijk aan te vallen? Een handelswijze die zeer polariserend en agressief overkomt en een beproefde methodiek is ten tijde van en door Goebels. Je zou bijna gaan denken dat je uit het boek 1984 van Orwell bent komen lopen. Zeer onderdrukkende agressieve gedachte politieman. Ik hoop dat je er goed voor wordt betaald.

 35. #geendorhout

  https://nos.nl/artikel/2343458-geendorhout-dit-gaat-niet-over-een-anonieme-risicogroep-maar-over-mensen.html

 36. JJ

  @ Scherpschutter

  Je kan zelf niet lezen, mensen die elders eerder besmet zijn hebben op het terras weer vele anderen besmet.

  Wat loop je trouwens te janken? Wil je per sè zo graag gelijk hebven dat je feiten wegmoffelt en door openbaar verwarring te zaaien mensen in gedrag beïnvloedt en je indirect verantwoordelijk bent voor eventuele besmettingen.

  Het onderzoek uit Hong Kong is al behoorlijk gedateerd. Er staat ook duidelijk: eerder bleek. In de wetenschap staat alleen iets vast totdat er iets anders aangetoond word.

  Met meer dan 60% van de besmettingen die niet herleid worden tot een bron, zomer en buiten leven is het zelfs al redenerend moeilijk om vast te stellen dat er buiten geen besmettingen plaats vinden. In tegenstelling tot eerdere berichten weten wetenschappers dit dus niet meer zo zeker.

  Het slimste is dus gewoon ervan uitgaan dat je buiten wel besmet kan worden. Beter dan andersom denken en het achteraf (we weten nog steeds niet zoveel) fout hebben.

 37. Sjaak

  Haha

  Begin je nu al je eigen waanzin af te zwakken Scherpmissert?

  Wekenlang roepen dat er geen besmettingen buiten plaats vinden, ik herhaal geen (dat betekent 0, 0 procent); en nu al gaan afzwakken en ineens gaan doen alsof je het wel al weken over mogelijke besmettingen buiten hebt?

  Bespottelijk.

 38. Scherpschutter

  @JJ 13:22

  U onderschat de intelligentie van de meelezers aanzienlijk. U zult echt met een beter verhaal moeten komen als het uw doel is om mijn geloofwaardigheid te ondermijnen. Dat gaat u niet lukken met dit soort mavo-schoolplein tactieken. LOL.

 39. Scherpschutter

  @Sjaak

  Zie studie Hong Kong. Ruim 7000 besmettingen. 1 outdoor besmetting. Eén!! Dat is 0.014%, Sjaak. Ofwel: 99.986% van de besmettingen vonden indoor plaats, zelfs nog ruim boven het al maanden consequent door mij gehanteerde percentage van 99.5%.

  Scherpschutter al maanden lang op basis van miljoenen onderzochte besmettingen: helemaal niemand raakt outdoor besmet. 99.5% is indoor.

  Sjaak bij het vinden van 1 veronderstelde outdoor besmetting zonder enig(!) bewijs: hellup, ze smelten de kazen. Enorme problemen met outdoor besmetting. Scherschutter zit helemaal mis! Paniek!

  Tijd dat deze virusgekte tot een einde gaat komen. Ik begrijp dat het warm is heren, maar gebruikt u in hemelsnaam uw verstand een beetje.

 40. Koel Hoofd

  @Scherpschutter
  Even ongeacht de economische schade en splijting in onze maatschappij.

  Het probleem met corona is dat wanneer je het overleeft, het (blijvend?) letsel geeft. Jonge gezonde mensen die corona hebben gehad zijn na maanden revalideren nog steeds gevloerd. En niemand weet hoe lang dat zo blijft, de wetenschap moet dat nog allemaal uitzoeken.
  Intussen zijn die mensen wel arbeidsongeschikt….
  Dus het is geen ‘enkel dor hout wiedende ziekte’, het tast de totale bevolking aan.

  Mensen die het risico op arbeidsongeschiktheid willen lopen om in hun primitieve emotionele wensbeleving te voorzien, prima dat is hun vrije keuze. Maar kom niet bij mij in de buurt want ik heb daar geen trek in. Dus ik mijd dat spul want ik kan sowieso al niet tegen die hysterische emotionele beleving van de egotrip van micro hersentjes.

 41. Ton

  Lachen: ‘de studie van Wells uit 1955’
  ‘The best EVER! I say: the BEST EVER !!’

 42. J Huismans

  Scherpschutter:

  Amateurlinkjeszoeker, googloog, zeer waarschijnlijk gesjeesde student, en wat al niet meer. Bovendien zelfverklaard expert in zo’n beetje alles met iets te verdacht veel vrije tijd.

  Misschien eens de eerste 15 minuten van Zomergasten met Goudsmit van gisteravond kijken. Zeer verhelderend voor u. Wat dingen die voorbij kwamen: zeer nieuw virus; daar kan niemand expert in zijn. We leren elke dag veel nieuwe dingen en zijn verbaasd over wat we te weten komen over dit virus. De inzichten zijn compleet anders dan 3 of 6 maanden geleden.

  Laat die studie uit Hong Kong (1 studie onder een schamele 7000 mensen, zeer lokaal) nu eigenlijk al maanden verouderd te zijn. Het heeft steeds minder zin om daar naar te verwijzen.

  Verder leer je volgens Goudsmit een virus pas na 15 jaar kennen (!).

  Behoorlijk potsierlijk hoe u het beter denkt te weten dan mensen met meerdere studies op hun naam, meerdere promities en vaak 20 jaar + werkervaring in het veld. Alsof het allemaal zo eenvoudig is. De mensen die zich tot de slimsten op aarde mogen rekenen ook nog. En daar komt dan even een googloog vertellen hoe het even zit.

  Zou u uw titels en CV aangaande deze materie even willen vermelden?

 43. Scherpschutter

  @J Huisman

  “Amateurlinkjeszoeker, googloog, zeer waarschijnlijk gesjeesde student, en wat al niet meer. Bovendien zelfverklaard expert in zo’n beetje alles met iets te verdacht veel vrije tijd.”

  U moet beter uw best doen als het uw bedoeling is om mijn geloofwaardigheid aan te tasten. Het lukt niet met dit soort irrelevante prietpraat. Echt niet.

  “Misschien eens de eerste 15 minuten van Zomergasten met Goudsmit van gisteravond kijken.”

  Ik kijk geen publieke omroep. Zulks beschouw ik als geestelijke mishandeling.

  “Wat dingen die voorbij kwamen: zeer nieuw virus; daar kan niemand expert in zijn. We leren elke dag veel nieuwe dingen en zijn verbaasd over wat we te weten komen over dit virus. De inzichten zijn compleet anders dan 3 of 6 maanden geleden.”

  Poh! Nieuw virus, niemand expert, we leren elke dag, nu is anders dan 3-6 maanden geleden. Ik heb wel wat gemist geloof ik…LOL!

  “Laat die studie uit Hong Kong (1 studie onder een schamele 7000 mensen, zeer lokaal) nu eigenlijk al maanden verouderd te zijn. Het heeft steeds minder zin om daar naar te verwijzen.”

  O ja? Waar zijn studies die het tegendeel bewijzen? Einsteins relativiteitstheorie is ook best op leeftijd. Leeftijd doet er alleen niet toe. Wat bent u toch verschrikkelijk onwetenschappelijk in uw denken. Alles hangt van drogredeneringen aan elkaar.

  “Verder leer je volgens Goudsmit een virus pas na 15 jaar kennen (!).”

  Mooi. Dan hoef ik me de komende 15 jaar ook niet te bekommeren om de mening van Goudsmit en hoor ik dan wel wat hij ontdekt heeft. Doe ik het voor nu wel met de wetenschappelijke creme de la creme die het hier en nu onderzoekt.

  “Behoorlijk potsierlijk hoe u het beter denkt te weten dan mensen met meerdere studies op hun naam, meerdere promities en vaak 20 jaar + werkervaring in het veld.”

  Ja natuurlijk. Want ik baseer me niet op de topvirologen van deze wereld natuurlijk, maar op een stel pottebakkers. Overigens kan ik deze lachwekkende argumentum ad verecundiam ook omdraaien: wie bent u om mijn topvirologen tegen te bespreken? Het spijt me, maar opnieuw een onthutsend zwak argument uwerzijds. Beschamend.

  “Alsof het allemaal zo eenvoudig is. De mensen die zich tot de slimsten op aarde mogen rekenen ook nog. En daar komt dan even een googloog vertellen hoe het even zit.”

  Al ben ik een pizzabakker: feit is dat de feiten mijn gelijk bewijzen. Het niveau van uw comments begint nu wel erg te dalen.

  “Zou u uw titels en CV aangaande deze materie even willen vermelden?”

  Zeker. Ik ben palingontschubber op de Urker visafslag. Aangenaam. Het niveau van uw comments is op de keper beschouwd werkelijk van een onthutsend niveau.

 44. J Huismans

  @ Scherpschutter

  Uit de Volkskrant van vandaag. Laat het eens even op u inwerken:

  Mondkapjes ja/nee, ventilatie ja/nee: niemand weet het zeker. Maar inconsistent beleid helpt ook niet, betoogt Frits Rosendaal.

  Frits Rosendaal10 augustus 2020, 17:53

  De gemeente Amsterdam heeft ongeveer 80 waarschuwingsborden neergezet vanwege de mondkapjesplicht in drukke gebieden in Amsterdam.Beeld Joris Van Gennip
  In zijn column vraagt Kustaw Bessems zich af of de wetenschap de corona-aanpak in de weg zit, wijzend op de discussie rond ventilatie en mondkapjes. Hij haalt ­Trisha Greenhalgh aan, die schreef dat de covid-19-pandemie de ondergang van ‘evidence based medicine’ inluidt. Tijdens een epidemie is er geen tijd om keurig gerandomiseerd onderzoek af te wachten, en meer algemeen gaat het bij interventies in de populatie niet om het effect van een enkele interventie, maar om het gehele pakket.

  In de reguliere geneeskunde speelt zich al jaren een soortgelijk debat af. De voorstanders van ‘evidence based medicine’ menen dat geen interventie mag worden toegepast zonder voorafgaand gerandomiseerd onderzoek. Deze strikte benadering heeft vooruitgang gebracht, maar er is ook een tegengeluid ontstaan van ­‘science based medicine’, namelijk dat het verantwoord is een interventie toe te passen wanneer er redelijke argumenten daartoe zijn.

  Kan een gedragsinterventie ook schade doen? Weinigen zullen menen dat het advies voldoende te drinken tijdens de Vierdaagse aan gerandomiseerd onderzoek moet worden onderworpen. Hoe zit dit met de maatregelen tegen covid-19? Geen van de toegepaste of voorgestelde maatregelen is in gerandomiseerd onderzoek getest. Het is ook niet goed voorstelbaar hoe dat zou moeten. Toch is voor sommige maatregelen méér ‘science based evidence’ dan voor andere. De infectie wordt van mens op mens overgedragen, en isolatie, vermijden van menigtes, thuisblijven bij ziekte en afstand houden spreken voor zich. Er is geen bewijs voor anderhalve meter, of 1,80 meter (de VS) of 1 meter (Frankrijk), en zulk precies bewijs zal er ook nooit komen. Deze maatregelen zijn al eeuwen lang beproefd bij de strijd tegen epidemieën. Voor frequent handen wassen en goede ventilatie is de rationale wat minder sterk, maar er is geen nadelig effect te bedenken.

  Het pakket aan maatregelen van de ‘intelligente lockdown’ heeft het gewenste effect gehad, aangezien begin juni het aantal gevallen tot een minimum van één op 10.000 was teruggebracht. Het zou bizar zijn hier geen oorzaak-en-gevolgrelatie in te zien, louter omdat er geen gerandomiseerd onderzoek heeft plaatsgevonden. Betere ventilatie kan zonder problemen aan dit pakket worden toegevoegd, en meer zou, gezien het succes van het geheel, eigenlijk niet nodig zijn.

  En dan de mondkapjes. In vrijwel alle landen om ons heen worden deze in één of andere vorm voorgeschreven. Op zich geen bewijs, maar het geeft te denken. Het is ook alleszins plausibel dat er enig effect is, want uitgeademde of uitgehoeste druppeltjes komen minder ver. Zowel voor vermeende bijkomende nadelige effecten (dat men zich minder veilig zou gedragen), als positieve (dat men mondkapjesdragers zou mijden), is geen enkel of hooguit anekdotisch bewijs. Desniettemin is het relevant dat nadelen geopperd zijn, en is voorzichtigheid dus geboden.

  Het is onaannemelijk dat wetenschappelijk onderzoek hier zal helpen.”

 45. J Huismans

  @ Scherpschutter

  Hahahahahahahaha

  “U moet beter uw best doen als het uw bedoeling is om mijn geloofwaardigheid aan te tasten. Het lukt niet met dit soort irrelevante prietpraat. Echt niet.”

  En stug persoonlijk op ieder commentaar blijven reageren, als door een hond gebeten.

  Hahahaha

  Feit is dat je nogal op een verkeerde stoel gaat zitten of de verkeerde pet opzet en jezelf een bepaald expertiseniveau aanmeet dat werkelijk nergens op gebaseerd is.

  En zoals een andere reaguurder al eerder schreef. Inzake Corona/ Covid heeft u het nog geen enkele keer bij het rechte eind gehad.

 46. J Huismans

  Vandaag is het aantal gemelde besmettingen toegenomen met 779, dit is de grootste stijging sinds 24 april. Sinds 1 juni, toen iedereen getest kon worden, was het hoogste aantal meldingen op één dag 630.

  Volgens heer Scherpschutter, 3 a 4 weken geleden, ging dit niet gebeuren.

 47. Scherpschutter

  @J. Huismans

  Schokkend hoor. Uw outdoor besmettingen zijn meer dan vermoedelijk toch gewoon indoor besmettingen, zoals 99.5% van alle besmettingen:

  https://noordernieuws.nl/friesland/ggd-geen-nieuwe-coronagevallen-in-dokkum-mogelijk-komende-dagen-wel-toename-88789/

  GGD Fryslan geparafraseerd: “Ja, het virus kunnen ze ook net zo makkelijk in de kroeg hebben doorgegeven waar ze ook waren, maar omdat ze ook buiten op een terras zaten vonden we het wel aannemelijk dat de overdracht daar plaatsvond”

  Weet u meteen wat u aan de GGD heeft, als dit kennelijk de gehanteerde ‘onderzoeksmethodieken’ zijn…

  En dan vraagt u zich af waarom ik de ‘autoriteiten’ wantrouw. Nu weet u waarom ik louter op de wetenschappelijke feiten van s’werelds topvirologen vertrouw.

 48. Nina

  Weer een hele discussie met corona-ontkenner Scherpschutter, zie ik.

  Het zou natuurlijk heel fijn zijn, als het idd niet zo erg was, als Scherpschutter doet voorkomen. Ik snap best dat het fijn is in ontkenning te leven. Het is een manier om ermee om te gaan. Dat doen heel veel mensen zo.

  Helaas is de werkelijkheid anders en laten de cijfers dat zien.

  Het kan natuurlijk zijn dat je niet snapt dat er veel besmettingen zijn onder de 40 jaar en dat de complicaties voor deze mensen vaak niet zo erg zijn dat ze naar de IC moeten. Neemt niet weg dat deze mensen wel ziek thuis zijn en uiteindelijk ook de kwetsbare mensen worden besmet die wel op de IC terecht komen.

 49. Wouter

  @Scherpschutter: het feit dat je voortdurend verwijst naar ‘wetenschappelijke feiten’ alsof dat zekerheden en harde feiten zijn, toont maar aan dat je van wetenschap weinig begrepen hebt.

 50. J Huismans

  @ Scherspschutter

  Kennelijk vertrouw je helemaal niet op de ‘topvirologen’. De topvirologen die namelijk allemaal in de betere universitaire (en de beste universitaire ziekenhuizen) werken beweren zo goed als allemaal (99,5%) exact het tegenovergestelde dan wat u hier beweert. Ze weten ook vrij weinig over dit virus en moeten hun mening en visie op basis van steeds nieuw opduikende feiten bij stellen.

  U blijft zaken herhalen die 3 a 4 maanden door een aantal mensen beweerd werden. De zaken zijn echter weerbarstiger en staan er nu anders voor.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).