Tolsteegplantsoen in Utrecht krijgt nieuwe speelplek: ‘Na veel regen kunnen er modderplekken ontstaan’ Tolsteegplantsoen in Utrecht krijgt nieuwe speelplek: ‘Na veel regen kunnen er modderplekken ontstaan’

Tolsteegplantsoen in Utrecht krijgt nieuwe speelplek: ‘Na veel regen kunnen er modderplekken ontstaan’

Tolsteegplantsoen in Utrecht krijgt nieuwe speelplek: ‘Na veel regen kunnen er modderplekken ontstaan’
Bron: Gemeente Utrecht
Het Tolsteegplantsoen in Utrecht krijgt een nieuw basketbalveld en de speelplek wordt aangepakt. Veel tegels worden vervangen door groen en hierdoor kunnen er volgens de gemeente na hevige regen modderplekken ontstaan. “De meeste kinderen vinden dit leuk, maar niet alle ouders zijn blij als ze onder de modder thuiskomen.”

Het Tolsteegplantsoen in Utrecht krijgt een nieuw basketbalveld en de speelplek wordt aangepakt. Veel tegels worden vervangen door groen en hierdoor kunnen er volgens de gemeente na hevige regen modderplekken ontstaan. “De meeste kinderen vinden dit leuk, maar niet alle ouders zijn blij als ze onder de modder thuiskomen.”

Op het Tolsteegplantsoen is momenteel al een speelplek en basketbalveld te vinden, maar deze worden dus aangepast. Zo komt er onder meer een hoog klimtoestel met twee glijbanen, een pingpongtafel, een schommel voor peuters, een draaitoestel, een wip, een huisje met een glijbaan en een toestel waar kinderen met een fysieke beperking mee kunnen spelen.

Het duikelrek, een van de schommels en de watterbakken die er nu staan blijven behouden. Het klimtoestel met gele glijbaan, het wipje, de zogenoemde giraffeglijbaan, een schommel en alle betonnen bollen verdwijnen.

Modder

Veel tegels worden vervangen door gras en struiken, en ook worden er een paar bomen geplant. “Door te kiezen voor natuurlijke materialen en meer gras op de speelplekken wordt de plek minder heet en kan het regenwater beter wegzakken in de bodem. […] Na veel regen kunnen er ook modderplekken ontstaan. De meeste kinderen vinden dit leuk, maar niet alle ouders zijn blij als ze onder de modder thuiskomen”, schrijft de gemeente in een brief aan omwonenden.

Het basketbalveld wordt tot slot geëgaliseerd, de vloer krijgt een coating en nieuwe belijning. Er komen twee nieuwe ‘streetball’ baskets. Bij het maken van dit ontwerp is een basketbalvereniging geraadpleegd.

Planning

De werkzaamheden aan het basketbalveld starten al eind deze maand. De herinrichting van de speelplek begint waarschijnlijk na de zomer, maar de gemeente houdt daarbij een slag om de arm. “De vele regen maakt het plannen van werkzaamheden buiten steeds lastiger; de grond is regelmatig te nat om te bewerken.”

8 Reacties

Reageren
 1. Rietje

  Tjonge…

 2. Katja

  Pingpongtafel wordt de nieuwe hangplek om etenswaren te nuttigen, met afval, wedden ?

 3. de Kreek

  Dit komt omdat de gemeente verzaakt heb om bij speelplekken drainagebuizen aan te leggen, die er voor zorgen dat het water sneller wordt afgevoerd.
  Maar zo als veel bij deze gemeente fout gaat, vinden ze het beter om alles twee of drie keer over te doen, (‘t Goylaan) ach, de belastingbetaler heeft geld in overvloed, moeten ze bij de gemeente gedacht hebben!!!!

 4. Fiederelsje

  Het park functionneert prima. Het wordt druk bezocht en iedereen heeft plezier. Waarom moet het dan veranderd worden? Heeft de gemeente niets beters te doen?

 5. Adriaan

  Kinderen met modder?
  Zijn die probleem ouders nog te redden, danwel de ambtenaar die dit als reden van aanpak opgeeft? Vrees van niet.
  Drainage in en zandhoudende toplaag op de ‘probleemplekken’……

 6. Koel Hoofd

  Wat wordt vervangen:
  Klimtoestel met gele glijbaan = hoog klimtoestel met twee glijbanen
  Wipje = wip
  Giraffe glijbaan = huisje met een glijbaan
  Schommel = schommeltje voor peuters

  Er gaat weg:
  betonnen bollen,
  tegels

  Wat blijft
  Waterbakken
  1 schommel

  Wat is nieuw:
  pingpong tafel
  draaitoestel
  speeltoestel voor gehandicapte kinderen.
  modder en gras

  Wat gaat dat de belastingbetaler kosten?

 7. R van steensel

  🤣toen ik klein was zo,n 50 jaar geleden speelde we op het oude vaalt terrein maakte we hutten staken fikkie en trapte we regelmatig in roestige spijkers. En ik ben er groot mee geworden.nu maken we ons zorgen omdat er plassen kunnen ontstaan bij regen . Mensen doe eens normaal laat kinderen spelen en vuil worden dat is de beste ontwikkeling die je je kind kan meegeven .maar kijk wel uit van buitenspelen worden ze misschien sociaal.

 8. R van steensel

  Oh ja gemeente,,, bezuinig niet op vuilnis bakken misschien helpt het de boel een beetje schoon te houden .misschien maar weer eens “de blikvanger” van zolder halen. Dat werkte namelijk wel ,!!!
  Ik heb er destijds heel wat geplaatst er werd stevig gebruik van gemaakt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).