Tom Staal stopt per direct bij Powned: “Het moet natuurlijk wel ergens over gaan” | De Utrechtse Internet Courant Tom Staal stopt per direct bij Powned: “Het moet natuurlijk wel ergens over gaan” | De Utrechtse Internet Courant

Tom Staal stopt per direct bij Powned: “Het moet natuurlijk wel ergens over gaan”

Tom Staal stopt per direct bij Powned: “Het moet natuurlijk wel ergens over gaan”
Tom Staal ondervraagt namens Powned oud-raadslid Bert van der Roest
Utrechter Tom Staal kreeg landelijke bekendheid als vlijmscherpe verslaggever die eerst voor Geenstijl en de laatste 2,5 jaar voor Powned veel spraakmakende reportages maakte. Hij heeft goed nieuws voor alle bestuurders, voorlichters en politici die in de stress schieten als hij met zijn roze microfoon hun kant opkomt. Staal heeft Powned laten weten per direct te stoppen bij de omroep.

Utrechter Tom Staal kreeg landelijke bekendheid als vlijmscherpe verslaggever die eerst voor Geenstijl en de laatste 2,5 jaar voor Powned veel spraakmakende reportages maakte. Hij heeft goed nieuws voor alle bestuurders, voorlichters en politici die in de stress schieten als hij met zijn roze microfoon hun kant opkomt. Staal heeft Powned laten weten per direct te stoppen bij de omroep.

Aan DUIC laat hij weten waarom. “Ik had bij Powned als zzp’er een overeenkomst voor een dag in de week. Soms had ik werk, vaak zat ik een dag niets te doen. Vreemd genoeg ben ik de afgelopen vijf weken één keer ingezet en dat was toen ik toch al voor ze in Turkije bij Ebru Umar zat. De andere dinsdagen zat ik thuis te wachten totdat de redactie belde met de mededeling dat ik ergens naar toe kon alleen dat gebeurde niet. Dat is een keer leuk, want je factureert gewoon het volledige bedrag. Een tweede keer kun je ook nog hebben, maar daarna wordt het vervelend. Je wilt aan de slag, wat maken.”

Staal werd afgelopen dinsdag weer eens een keer op pad gestuurd en wel naar de Tweede Kamer. “Dat is fijn, alleen toen ik daar aankwam en doorkreeg wat de onderwerpen waren… werd er verwacht dat ik ministers ging interviewen over de trui van Mark Rutte bij de Toppers. Toen was het klaar voor me. Ik heb Powned laten weten dat ik klaar ben met deze kleuter TV, want dat is het helaas geworden bij Powned, het is kleuter TV zonder ook maar een enkel doel. Ik hou van humor en harde journalistiek, maar het moet wel ergens over gaan. Ik heb de cameraman gegroet en ben zo de Tweede Kamer uitgelopen. Ik heb de directeur (Mackloet) en voorzitter (Weesie) laten weten dat ze me niet meer hoeven te bellen. Kom op zeg, het mag toch wel ergens over gaan?”

Hoe reageerde Powned op je mededeling?

“Of ze het erg vinden? Geen idee, ik heb nul reactie gehad. Heb geen app of telefoontje ontvangen.”

Wat ga je nu doen?

“Ik ben een simpele zzp’er, ik presenteer, maak videoproducties, begeleid mensen en wil me in de toekomst meer op mijn statsie richten. Er zitten mooie verhalen in Utrecht, die ga ik in beeld brengen. Te beginnen bij de patissier op de Lijnmarkt Bond en Smolders. Dat gaat volgende week online. Voor de rest mag iedereen die betaalt, me bellen. Behalve Powned, die zoeken het maar uit.”

Staal maakte eerder al een productie onder zijn eigen naam. In december controleerde hij de gemeente Utrecht op haar eigen drankbeleid. Kijk het hieronder nog eens terug.

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. Frank

  Prima. Elke zichzelf respecterende journalist van ook maar een beetje niveau zou zich ten opzichte van Powned zo op moeten stellen. Ik vind kleuterTV een prima kwalificatie. Met dien verstande dat zelfs over echte kleuterTV dieper nagedacht wordt.

 2. Ben ten Boden

  Tom,

  perschef bij………. FC Utrecht?

  Groet,

  Ben ten Boden

 3. Jeroen Kaakdorst

  Wekelijks wordt die factuur dus betaald van onze belastingcenten dames en heren, let u even op? Deze zender, die niks toevoegt en ook nog eens onder de vleugels opereert van een ronduit xenofoob en discriminerend medium (Geenstijl), wordt volledig betaald uit publiek geld.

 4. Bernard Tomlow

  Tom,
  Niet spugen in de ruif,die betaalt.je hebt genoeg andere argumenten.

 5. Geenstijl@Utrecht

  Tom je hebt ballen jonge, en karakter, ik hoop echt dat het je gaat lukken als journalist o.i.d., ik heb ook vaak van je genoten hoor, ik blijf het wel een groot verlies vinden voor Powned/Geenstijl.
  Ik hoop snel iets van je te horen, ga trouwens eens langs bij het UN/AD die kunnen wel wat energieke mensen gebruiken voor goede stukjes of columns.

  Hou je taai jonge.

 6. Mikel

  Pfff Tom staal niemand zit op je te wachten. Ga maar lekker een ww uitkering aanvragen.

 7. Elisabeth

  Powned heeft de zaak gewoon belazerd, met ” Hilversum even opschudden”, ze gaan zelf ook gewoon voor het geld.
  Rutger lijkt gewoon op Rutte met z’n eeuwige nep-lach en Weesie heeft ook niets te melden.

  Die filmpjes die Tom Staal gemaakt heeft over het Europarlement, zijn nog steeds het bekijken waard. ( maar dit was nog bij GeenStijl)

  Succes Tom, jij komt er wel.

 8. nemorin

  hulde tom! Dat is tenminste karakter! Ik lees geenstijl regelmatig en het is een leuke website, maar ik krijg heel vaak een nare smaak in de mond als ze het over geld verspillen hebben. Kijk maar die weesie en co allemaal verdienen aan topsalarissen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).