Ton’s Versshop aan de Balijelaan een jaar gesloten na vondst GHB en pillen | De Utrechtse Internet Courant Ton’s Versshop aan de Balijelaan een jaar gesloten na vondst GHB en pillen | De Utrechtse Internet Courant

Ton’s Versshop aan de Balijelaan een jaar gesloten na vondst GHB en pillen

Ton’s Versshop aan de Balijelaan een jaar gesloten na vondst GHB en pillen
De broodjeszaak Ton’s Versshop aan de Balijelaan in Utrecht is een jaar gesloten op last van de burgemeester. Vorige week werd bekend dat de politie in de horecazaak aan de Balijelaan 2000 xtc-pillen, zes liter vermoedelijk GHB en andere soorten harddrugs had aangetroffen.

De broodjeszaak Ton’s Versshop aan de Balijelaan in Utrecht is een jaar gesloten op last van de burgemeester. Vorige week werd bekend dat de politie in de horecazaak aan de Balijelaan 2000 xtc-pillen, zes liter vermoedelijk GHB en andere soorten harddrugs had aangetroffen.

‘Wegens omstandigheden gesloten’ is te lezen op de deur van Ton’s Versshop. De komende 12 maanden zijn er in ieder geval geen broodjes te krijgen bij de Utrechtse ondernemer. De groentewinkel ernaast, Ton van Schaik aardappelen, groente, fruit, is wel gewoon open. Die zaak wordt gerund door dezelfde familie als Ton’s Versshop.

De politie viel afgelopen donderdag samen met de gemeente en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om 17.45 uur het pand binnen en hield een 54-jarige Utrechter aan.  In de buurt ging al langer het gerucht dat er meer te koop was dan alleen broodjes.

Zowel de horecazaak als de woning van de aangehouden verdachte zijn gecontroleerd. Alle drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De verdachte zit nog vast en wordt verhoord.

24 Reacties

Reageren
 1. MJPD

  Goh, wat raar. Deze zaak ziet er echt heel uitnodigend uit, waar je smakelijke verse belegde broodjes kan halen… Is schijnbaar al jaren een dekmantel voor drugshandel. Misschien meer van dit soort obcsure zaakjes onder de loep nemen? Zoals belwinkels, telefoonhoesjeswinkels, nagelstudio’s, et cetera.

 2. Kadoendra

  Maar was die GHB en die XTC wel vers?

 3. Nonkel

  Waren goeie broodjes. Beter dan die subway…

 4. wollie

  poe die gevel kan ook wel een opfrisser gebruiken. gelukkig heeft ton daar nu een jaartje de tijd voor.

 5. Herman

  Die Ton, verse groente en verse drugs….
  Mooie combi van gezond en gelukkig leven.
  Mag het een pilletje meer zijn!

 6. Joas

  Zag er ook al niet echt vers en fris uit daar…..

  Onmogelijk om zo natuurlijk een broodjeszaak te draaien, gelet op alle concurrentie.;

 7. Koel Hoofd

  Mooi voorbeeld van branchevervaging.

 8. wim bredewoud

  Gabberton’s versshop.

 9. Sanne

  Kom vanaf mijn jeugd al bij Ton, voor broodjes (heerlijk) en een praatje. Wat sneu voor de hardwerkende familie- vader moeder en broer.

  Overigens- Het pand naast Ton staat al zo’n 10 jaar “leeg” na 1 dag open te zijn geweest na een grote verbouwing en complete inrichting voor een horecazaak. Al jaren is mij dat een raadsel…

 10. JdV

  @joas: onzin. Zaak zat er al een eeuwigheid. Pand ongetwijfeld al lang afbetaald. En met alle scholieren, rabomedewerkers en andere bedrijven uit de buurt zat de loop er goed in.

 11. Marc

  Het is al heel lang een fijne, goede broodjeszaak. Erg verdrietig voor de bejaarde ouders die altijd met liefde in de zaak werkten.

 12. emiel

  Als het allemaal waar is ….
  Kan het mij nog niks schelen.
  Ook nooit iets van gemerkt trouwens.
  Ben er altijd vriendelijk geholpen en de broodjes waren ook altijd goed.
  Ik vind het rot voor je ton.
  Ga je missen kerel
  Sterkte✌

 13. Peter

  Ik woon er om de hoek en ga/ging er regelmatig een broodje halen. Hele vriendelijke mensen met goede producten voor een prima prijs. Ik had hier helemaal geen weet van en het leek mij een doodnormale zaak. Veel scholieren en zakenmensen van de rabo verderop die er altijd komen. Jammer dat ze nu dicht zijn. Mochten ze weer open gaan zal ik er zeker weer broodjes kopen.

 14. De Balije van het Rijk

  Waanzinnige broodjes werden hier verkocht tegen een eerlijke prijs: grote getalen aan bankmedewerkes van de Croeselaan stonden hier elke middag in de rij om een broodje te halen. Bovendien werd er uitstekende ambachtelijke kaas (Stompetoren) verkocht voor de beste prijs.

  Vriendelijke lui, eeuwig zonde van deze mooi zaak. Jammer van de drugs, maar nooit wat van gemerkt overigens.

  MJDP en Joas hebben geen idee waar ze het over hebben. Zij mogen naar de prachtige schone gerenoveerde gevel van kwaliteitszaak Subway…

 15. BW

  Ik ben nooit in deze broodjeszaak geweest, maar ik geloof onmiddellijk dat Ton een hele aardige kerel is die “waanzinnige broodjes” (ik verzin het niet zelf) smeerde. Voordat we Ton voordragen voor een Nobelprijs o.i.d., lijkt het me desondanks wel goed om er even op te wijzen dat de handel in drugs gepaard gaat met kei- en keiharde criminaliteit.

  Anyway, ik begrijp dat de broodjes waanzinnig waren…

 16. Wim

  “Nooit wat van gemerkt “, aldus diverse reaguurders. Fantastische reactie. Alsof drugsfabrikanten en -dealers dat voor de toonbank, in het zicht doen.

 17. Pim

  Sterkte Ton

 18. Een bezorgde burger

  Een heel verhaal over ambachtelijke kaas en broodjes en dan een bijzin “jammer van de drugs”. Ik geloof niet dat u de ernst van de zaak inziet. Jammer voor de medewerkers die er geen weet van hadden, maar toch fijn dat de schuldigen wel gestraft gaan worden.

 19. Jordy

  Hang in there Ton

 20. Angelique

  @een bezorgde burger:
  Voorlopig is nog niemand veroordeeld…

 21. Mo'tje

  doe maar een halfje wit alsjeblieft

 22. Owen

  Ik wist niet eens dat ze daar ook broodjes verkochten joh

 23. echte Rivierenwijker

  Is en blijft een fijne nette zaak, ga zeker weer terug zodra hij open is. Ton is een toppertje!
  Wat de werkelijke reden is boeit me niet. Zover ik weet heeft niemand er onder geleden.
  Lekker broodje en een goed gesprek is genoeg voor mij.

 24. Tammy Mcgregor

  Wanneer gaat de zaak weer open?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).