Topkok Sergio Herman opent frietzaak in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Topkok Sergio Herman opent frietzaak in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Topkok Sergio Herman opent frietzaak in Utrecht

Topkok Sergio Herman opent frietzaak in Utrecht
Sergio Herman met een aardappel. Beeld: Instagram
De nieuwe snackbarketen ‘Frites Atelier Amsterdam’ van topkok Sergio Herman krijgt ook een filiaal in Utrecht. Dat heeft het team achter Herman aan De Gelderlander laten weten.

De nieuwe snackbarketen ‘Frites Atelier Amsterdam’ van topkok Sergio Herman krijgt ook een filiaal in Utrecht. Dat heeft het team achter Herman aan De Gelderlander laten weten.

De eerste vestiging van de frietzaak opent halverwege juni in Den Haag en de komende weken/maanden moeten er nog vier zaken gaan openen. Amsterdam, Arnhem en dus ook Utrecht.

Waar de zaak in Utrecht precies de deuren zal openen is nog niet bekend gemaakt. In April heeft Herman aan het horecablad Entree Magazine laten weten dat een portie frites van 250 gram 3,50 tot 6 euro gaat kosten, afhankelijk van gekozen saus en andere topping. Een groentegerecht zal te verkrijgen zijn voor 5 tot 7.50 euro. Vooralsnog komen er geen snacks zoals kroketten op het menu. “Eerst maar eens goede frites bakken. Als dat staat, kijken we weer verder”, zei hij destijds.

De topkok sloot in september 2013 zijn driesterrenzaak Oud Sluis. Een jaar later openden de deuren van zijn restaurant The Jane in Antwerpen.

20 Reacties

Reageren
 1. jvs

  Hipsterfriet, jeuj!

 2. Bernard

  Lekker ! Voor wat betreft de locatie, levert enig zoekwerk de volgende vergunningsaanvraag op: Steenweg 56, tegenover de Hema

 3. dienmeibos

  Kom maar op met die friet als het maar f*cking perfect is.

 4. Peter

  Op overheid.nl staat een aanvraag voor een exploitatievergunning voor het Frites Atelier op Steenweg 56. Lijkt me dus dat het daar zal komen.

 5. DD

  Hoek bakkersttaat, waar pro sport zat.

 6. Bert Haanstra

  Erg benieuwd, het perfectionisme van deze man heeft al voor heerlijke, verrassende en constante gerechten gezorgd. Benieuwd wat zijn blik gaat toevoegen aan een patatje!

 7. Scherpschutter

  Eindelijk een fatsoenlijk patatje in Utrecht en sinds lange tijd opent er weer eens een horecazaak waar ik persoonlijk in ieder geval enige interesse op kan brengen. Hulde!

 8. Floor

  Scherpschutter je weet toch wel dat op de Vinkenburg straat al de lekkerste patat van Nederland te koop is of ben je daar nog niet geweest.

 9. Ronald

  De lekkerste friet op dit moment vind ik Bram Lardage in winkelcentrum HC.

  Manneke Pis op het kleine stukje Vredenburg waar de Lange Elisabethstraat begint, is te duur met bijna 4 euro voor een zak patat wat nog erg tegenvalt ook.

 10. herman

  Cashen met friet onder gebruik makend van je naam en een hippe foto en dat noemt zich topkok, knul denkt waarschijnlijk dat ie een ster er.

 11. Tom Te Water

  Ben benieuwd als friet liefhebber maak altijd zelf mijn friet namelijk

 12. Koert

  En velen gingen hem voor.

  http://www.profi-grill.de/index.php?ACTION

  Duitse topkok deed het hem voor.

 13. Petra

  Lijkt me lekker!!!!Ben benieuwd!!

 14. homie

  Is op de plek van die döner zaak

 15. Monique

  6 euro wegbrengen voor designerfriet?

 16. harry

  @ronald: Bram Ladage stelt echt helemaal niks voor in vergelijking met “De Pieper” of “De Frietwinkel”

 17. Rogier

  Ben benieuwd of hij de frietwinkel op de vinkenburgstraat kan overtreffen, lijkt mij erg moeilijk.

 18. Pim

  Grappig! Ik ben benieuwd. Een iets mildere prijs zou de zaak wel sieren, maar wie weet is het de euro’s waard…

 19. Frank

  De Frietwinkel, Manneken Pis Vredenburg, Manneken Pis Bakkerstraat, Manneken Pis Steenweg, de Febo, de Subway, Frites Atelier. Hoeveel eetplekken met slechts koolhydraten en vet kan een mens verdragen?
  Wat is het maximum aan friet per hectare dat een binnenstad kan verdragen voor niet alleen de mens, maar zelfs het straatbeeld vervet raakt?

 20. wilma graansma

  Heerlijke friet. Allerlekkerste tot nu. Zeer vriendelijke bediening!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).