Woensdag heel de dag geen tramverkeer tussen Utrecht Centraal en Nieuwegein Woensdag heel de dag geen tramverkeer tussen Utrecht Centraal en Nieuwegein

Woensdag heel de dag geen tramverkeer tussen Utrecht Centraal en Nieuwegein

Woensdag heel de dag geen tramverkeer tussen Utrecht Centraal en Nieuwegein
De trams in Utrecht rijden weer eens niet. U-OV laat weten dat er de hele dag geen tramverkeer mogelijk is tussen Utrecht Centraal en Nieuwegein.

De trams in Utrecht rijden weer eens niet. U-OV laat weten dat er de hele dag geen tramverkeer mogelijk is tussen Utrecht Centraal en Nieuwegein.

Er komen regelmatig storingen voor op het tramnetwerk van Utrecht. Op dit moment rijden er geen trams tussen Utrecht Centraal en Nieuwegein. Ook de trams vanuit Utrecht richting IJsselstein rijden niet. Er is wel tramverkeer in Nieuwegein en IJsselstein.

De storing komt door een technisch defect. U-OV dacht eerder nog dat de trams tot 17.00 uur niet konden rijden, maar laat inmiddels weten dat de storing de rest van de dag duurt.

Reizigers in Utrecht worden geadviseerd om te reizen met buslijn 74 tussen Utrecht Centraal en halte Nieuwegein Orpheuslaan. Reizigers in Nieuwegein/IJsselstein worden geadviseerd om te reizen met de tram tot halte Stadscentrum en daar over te stappen op reguliere buslijnen 65, 74 of 77 richting Utrecht Centraal.

22 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Ik denk dat ik voor de fun nog eventjes een tweedehands autobedrijf ga starten! Dankzij deze hopeloos incapabele overheid liggen de baggervette winsten voor het oprapen…Auto’s zijn nu al niet aan te slepen.

  Het O.V. is stervende en je weet wat ze zeggen over de één zijn dood…

 2. JdV

  Waar zouden we zijn zonder de trein.. of tram. Nou, gewoon, lekker op elkaar gepropt in een bus. Dat is in deze tijd helemaal geen probleem. Mondkapje op en gaan met die Omicron-banaan.
  Dat autorijden, dat gaat nog eens heel groot worden 🙂

 3. Moniek

  Misschien heeft de overheid nog een baantje voor u, Scherpschutter.

 4. Trude

  Het schijnt inderdaad elke dag champagne te zijn in de autobranche, Scherpschutter. Never mind dat de autoverkopen compleet zijn ingezakt sinds 2019 en dat de marges ook nog eens naar de bodem gezakt zijn door de grondstofprijzen.

  Van jou nemen we maar even geen beleggingsadvies aan.

 5. Scherpschutter

  @Moniek

  Niet in het O.V. in ieder geval…LOL.

  Maar dan bedoelt u als een soort Ron Swanson neem ik aan? Mmm. Ik zie mezelf misschien wel iets in het onderwijs doen;

  https://youtu.be/smipwusr-pU

 6. Scherpschutter

  @Trude

  Ik blijf me verbazen over het gemak waarmee mensen op dit forum zomaar wat blaten zonder ook maar iets van een onderwerp af te weten, maar u maakt het wel heel erg bont…;

  “In de eerste elf maanden van dit jaar werden er 1,23 miljoen tweedehands auto’s verkocht, waarmee BOVAG mikt op meer dan 1,3 miljoen stuks over het hele jaar. Dat zou een record zijn.”

  En;

  “De populariteit van tweedehands auto’s is onder meer te verklaren door de coronacrisis; hierdoor kiezen meer mensen voor individueel vervoer.”

  https://www.nu.nl/economie/6171728/tweedehands-dieselautos-nog-nooit-zo-impopulair-onder-nederlanders.html

  En hoe luidt uw beleggingsadvies? Laat me raden. U heeft recent aandelen gekocht in een fabrikant van casettebandjes? LOL

 7. Moniek

  Ik moest meneer RS opzoeken. Het bleek me snel waarom deze figuur me onbekend was (en verder zal blijven). Fictie interesseert me niet, Scherpschutter.
  Onderwijs? Sorry, daar lijkt u me niet helemaal de geschikte persoon voor.

 8. Scherpschutter

  @Moniek

  Als fictie u niet interesseert, waarom suggereert u dan in de eerste plaats een baantje aan mij bij de ‘overheid’….? LOL

  Het was me weer een genoegen, mevrouw.

 9. Trude

  @Scherpschutter: die verbazing is geheel wederzijds. Je roept “Auto’s zijn niet aan te slepen” over een groeiende markt van tweedehands auto’s onder invloed van de coronacrisis, dat is net zoiets als zeggen dat de markt voor parasols op Marktplaats booming is omdat de zon schijnt. Er worden wel veel auto’s verhandeld, maar er komen niet meer autobezitters bij.

  Uw rare link met het lokale Utrechtse OV komt dus uit uw single-issue tunnelvisie en is een schoolvoorbeeld van geblaat zonder verstand van zaken. Man man man… LOL!

 10. Speak Up

  @ Trude

  Scherpschuttertje vergeet nog dat veel, heel veel nieuwe auto’s die verkocht zijn (of op kenteken zijn gezet) veel elektrische auto’s of hybride auto’s zijn, aangeschaft door “autodeelbedrijven”, leasemaatschappijen, het bedrijfsleven, etc… Het zegt zeker niet alles. Over de interpretatie van die cijfers al helemaal niet.

 11. Scherpschutter

  @Trude

  “Er worden wel veel auto’s verhandeld, maar er komen niet meer autobezitters bij.”

  Mevrouw, niet om het een of ander, maar controleert u nu werkelijk helemaal niets voordat u iets roeptoetert…? Het begint nu wel genant te worden.

  Er komen ieder jaar netto(!) 100.000 auto’s extra bij in Nederland. Dat was voor de coronacrisis ook al het geval…

  https://allecijfers.nl/nieuws/aantal-personenautos-in-nederland/

  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2019/14/aantal-wegvoertuigen-blijft-stijgen

  Verklaar de reden voor het totale gebrek aan feitenkennis dat hier op tamelijk beschamende wijze etaleert…

 12. Moniek

  U weet het zogenaamd allemaal zo goed, Scherpschutter. Maar wel met oogkleppen. Vandaar mijn eerste reactie. Mijn opmerking over fictie sloeg natuurlijk op de door u genoemde fictionele figuur. Uw badinerende toon (“LOL”) maakt ook uw laatste zin ironisch. Het zij zo.

 13. Speak Up

  Toevoeging op mijzelf.

  Die auto’s die er volgens scherpschuttertje bijkomen staan grotendeels op grote parkeerterreinen niks te doen. Zie mijn eerdere post.

 14. RABE

  We zouden toch een bericht in de DUIC krijgen als de tram wel weer rijd??
  Dat de tram vaak stil dus als die rijd zouden we een mededeling kunnen verwachen.

 15. Scherpschutter

  @Speak Up

  En ook u fabuleert er lustig op los. Er zijn in heel Nederland in TOTAAL niet eens 64.000 deelauto’s (LOL!), waar het totale aantal netto auto’s per jaar dus met 100.000 stijgt…

  Het wordt hier steeds gekker. Ik laat dit topic verder maar even voor wat het is.

 16. Koel Hoofd

  Hadsikideee….
  De gemeente stimuleert zowel Utrechters als Nieuwegeiners om maar een auto kopen als ze ooit nog ergens (en op tijd)
  willen komen.

 17. Frank Heuvelman

  @Scherpschutter

  “Het O.V. is stervende “? Op welke planeet leef jij?
  Kom voor de lol maar eens kijken hier op Utrecht Centraal zo rond een uur of vijf ‘s middags.

  Dit is wel een hele grote misser voor iemand die zichzelf een scherpschutter noemt, makker.
  Maar nu ik er even over nadenk heb ik dan ook nog nooit iets positiefs en constructiefs uit jouw pen zien komen.
  Altijd alleen maar zeiken over alles en nog wat, nét als ‘n één of andere strontverwende puber met meer vrije tijd dan goed voor hem is.
  Altijd alleen maar kritiek spuien op anderen zonder ooit in staat te zijn om een werkbaar alternatief aan te dragen. Een zure eenzame verliezer waar iedereen direct bij voorbaat al een hekel aan heeft.

 18. Trude

  @Scherpschutter: oh ja, er komen wel auto’s bij maar er verdwijnt er nooit eentje, die redenering. Er komt maandelijks 4500 euro bij op mijn bankrekening, dus mijn saldo wordt maandelijks 4500 euro hoger. Ik koop wekelijks een brood, dus aan het eind van het jaar heb ik 52 broden in mijn vriezer.

  Laten we proberen het een beetje serieus te houden. LOL

 19. Scherpschutter

  Trude

  Wat begrijpt u exact niet aan het woord netto?

 20. Scherpschutter

  Frabk Heuvelman

  De cijfers spreken voor zich. Vorig jaar al -55%(!) minder reizigers en over de eerste 6 maanden van dit jaar een netto verlies van 1.000.000. Alleen de N.S. boekte al 600.000.000 verlies in de eerste 6 maanden van 2021.

  Maar volgens u gaat het uitstekend met het O.V., want u ziet in piektijd om 17.00 wat mensen op het sowieso al drukste station van Nederland…LOL

  Man man man.

 21. Herman

  @Scherpschutter, wat ben je toch een heerlijke opportunist en eigenlijk een groot cabaretier. Al vrees/vermoed ik dat je het nog serieus bedoelt ook.
  Wel heel sneu (of grappig) om 2020 als referentie te nemen, wees dan eerlijk en neem 2019 als referentiejaar.

 22. Ton

  Doe maar rustig aan hoor. Mijn OV kaart ligt al JAAAaaren in de kast te wachten tot de lijn klaar is. Pas als ik met de tram naar de overkant van het centraal station kan komen ga ik de tram weer gebruiken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).