Tot eind deze maand geen treinen tussen Utrecht en Amersfoort Tot eind deze maand geen treinen tussen Utrecht en Amersfoort

Tot eind deze maand geen treinen tussen Utrecht en Amersfoort

Tot eind deze maand geen treinen tussen Utrecht en Amersfoort
Archiefbeeld. Foto: Robert Oosterbroek
Vanwege werkzaamheden rijden er tot eind deze maand geen treinen tussen Utrecht en Amersfoort. Mensen die tussen beide steden willen reizen, kunnen de komende week gebruikmaken van bussen.

Vanwege werkzaamheden rijden er tot eind deze maand geen treinen tussen Utrecht en Amersfoort. Mensen die tussen beide steden willen reizen, kunnen de komende week gebruikmaken van bussen.

Van dinsdagavond tot maandagochtend werkt ProRail aan het spoor tussen Utrecht Overvecht en Den Dolder. De spoorstaven en dwarsliggers worden vernieuwd en dit wordt gedaan met een speciale trein van 600 meter lang. Dit gevaarte vervangt zo’n 350 meter spoor per uur en de machine werkt dag en nacht door.

“We onderhouden en vernieuwen continu spoor, wissels en stations. Door technische innovaties zoals de vernieuwingstrein zijn onze werkzaamheden steeds efficiënter, veiliger en sneller. Zo kan er in een paar dagen tijd een groot stuk spoor vernieuwd worden”, schrijft ProRail.

Tot en met maandag 31 juli worden er op het traject bussen ingezet. Omwonenden moeten tijdens de werkzaamheden volgens ProRail rekening houden met geluidsoverlast.

18 Reacties

Reageren
 1. W

  Superhandig! Alle vakantiegangers die hun fiets mee willen nemen in de trein naar Amersfoort en verder moeten het maar lekker uitzoeken aangezien de fietsen niet met de bus mee kunnen. Goed geregeld weer NS!

 2. Erger

  Dat stukje Utrecht – Amersfoort kun je ook best fietsen! Er zijn ergere dingen in de wereld.

 3. F

  Tís ook nooit goed.

 4. J

  Hoezo, bedankt NS? Als u zich even inleest, dan komt u erachter dat ProRail de spoorbeheerder is die aan het spoor laat werken. NS is al enige jaren gesplitst in opdracht van Brussel

 5. W

  @erger: tuurlijk zijn er ergere dingen. Met die dooddoener slaan je alles dood.
  Overigens is het voor de kinderen (3 en 5) best wel een end en de reis naar Schiermonnikoog duurt zo wel erg lang.

 6. Toine Goossens

  Wie naar Zwolle, Groningen of Leeuwarden gaat, neemt de trein naar Hilversum en stapt daar over op de intercity naar het noorden.

 7. Koel Hoofd

  @W
  Ze kunnen dat stukje toch fietsen?
  De Lodensteintjes doen dat al vele decennia lang dagelijks en dat zijn pubbertjes.

 8. JJ

  @Erger Heb ik vandaag nog gedaan, maar de komende dagen wordt het nat. Dan is die afstand toch net ff wat minder fijn om te fietsen.

 9. Uuu

  De oplossing staat er al, men neme de trein naar H’sum en stapt daar over. Een ritje van 20 minuten met de trein. Daarnaast zoef je weer verder.

 10. Scherpschutter

  Allemaal makkelijk op te lossen. Je koopt een auto, stopt de sleutel erin en rijdt in luxe en comfort probleemloos naar je bestemming.

 11. mees kees

  In aansluiting op W en J en Uuu: ……met de NS over de Prorails. En hoe lang duurt het nou eigenlijk!

 12. TV

  En daarbij: een passende alternatieve kop zou zijn “Deze week geen treinen tussen Utrecht en Amersfoort”. Dan klinkt het toch ineens een stuk minder spannend. (En inderdaad, het zou zelfs kunnen zijn “Deze week met de trein tussen Utrecht en Amersfoort via Hilversum”)

 13. mj

  Oh oh moet toch gebeuren kom op zeg dat heet aanpassen

 14. Rose

  Er is een veel gemakkelijker oplossing dan “je koopt een auto, enz.” Die oplossing wordt hier dan ook al door sommigen gemeld. Dan is er nog de uitstekende NS-app, maar dat vindt OV-hater Scherpschutter waarschijnlijk onterecht ook teveel werk. Wel is dat allemaal erg veel gemakkelijker en vele malen goedkoper dan “je koopt een auto, enz.” Wegen worden toch ook wel eens onderhouden, met files of omleidingen tot gevolg, zodat je “in luxe en comfort” stilstaat? Enne… ik heb nog nooit naar een parkeerplaatsje hoeven zoeken voor mijn trein, integendeel ik kom overal vrijwel in het centrum aan en ben dan snel waar ik wezen moet.

 15. Koel Hoofd

  @Rose
  Je hebt niks aan een NS app als de NS niet rijdt.
  Want die app verteld je dan alleen maar hoeveel langer je onderweg bent dan als je gewoon even dat stukkie gaat fietsen, of de nog veel snellere auto pakt.

 16. Rose

  @Koel Hoofd
  “Als de NS niet rijdt” Hoezo rijdt NS niet? Het hele land ligt toch niet plat?
  Gewoon even een stukje omrijden of een stukje met de bus. En ja, dan is de app handig. Echt veel gemakkelijker dan moeizaam een dure parkeerplek zoeken voor je auto. Fietsen doe ik niet meer, dat wordt te gevaarlijk. Maar dat is een ander onderwerp.
  Het is in dit geval overigens vertelt, met een t.

 17. HenQ

  @rose graag zou ik van je willen weten hoe ik met mijn trein het spoor-loze dorp inkom, met het dichtstbijzijnde station ongeveer 20 KM verwijderd. Misschien speciaal transport regelen? Easy peasy! Plek om te parkeren genoeg!

 18. Rose

  @HenQ
  Voor u is een auto gemakkelijker om uw spoorloze (en busloze?) dorp te bereiken. Voor heel erg veel mensen met andere bestemmingen is de trein een veel eenvoudiger mogelijkheid. Vanuit Utrecht CS kun je gemakkelijk heel erg veel plaatsen overal in het land comfortabel met de trein bereiken. Ik kies mijn auto af en toe voor “spoorloze dorpen” en meestal de trein voor steden waar ik in het centrum moet zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).