Grootschalige werkzaamheden op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam | De Utrechtse Internet Courant Grootschalige werkzaamheden op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam | De Utrechtse Internet Courant

Grootschalige werkzaamheden op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam

Grootschalige werkzaamheden op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam
Luchtfoto van Leidsche Rijntunnel. Foto Robert Oosterbroek
Automobilisten tussen Utrecht en Amsterdam moeten vanaf deze week rekening houden met grootschalige werkzaamheden op de A2. De werkzaamheden tussen de Leidsche Rijntunnel en Holendrecht, die hinder voor het verkeer opleveren, vinden alleen ’s nachts en in 9 weekenden plaats.

Automobilisten tussen Utrecht en Amsterdam moeten vanaf deze week rekening houden met grootschalige werkzaamheden op de A2. De werkzaamheden tussen de Leidsche Rijntunnel en Holendrecht, die hinder voor het verkeer opleveren, vinden alleen ’s nachts en in 9 weekenden plaats.

Het asfalt op dit traject is na 8 jaar intensief gebruik verouderd en hard aan onderhoud toe. Na het groot onderhoud kan de A2 weer jaren mee. Tijdens het groot onderhoud vervangt Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen.

De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen krijgen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel krijgt de hele rijbaan nieuw asfalt.

Hinder voor het verkeer

Veel grootschalige werkzaamheden worden gedurende 9 weekenden tussen mei en september uitgevoerd. Tijdens deze weekenden zal er hinder zijn voor het verkeer. Afhankelijk van de werkzaamheden worden er verschillende rijstroken en op- en afritten afgesloten.

Deze week starten al voorbereidende werkzaamheden. Ook daarbij is er verkeershinder door afgesloten rijstroken en toe- en afritten mogelijk. De komende weken zullen de afritten naar Breukelen en Vinkeveen bijvoorbeeld al verschillende avonden gesloten zijn.

Rijkswaterstaat zegt er voor te zorgen dat er altijd twee of drie rijstroken open zijn zodat het verkeer door kan stromen. Wel zal het verkeer omgeleid worden bij afgesloten op- en afritten. Volgens Rijkswaterstaat duren de werkzaamheden tot begin september. Kijk voor actuele verkeersinformatie op de website van Rijkswaterstaat.

9 Reacties

Reageren
 1. Angelique

  Wat een luxe, zelf nog geen gaatje gespot in het asfalt, maar het is al tijd voor vervanging! Dat is in andere landen wel anders.

 2. Dakhaes

  En na deze opknapper kan het wegdek weer jaren mee. Lees 8 jaar. Weet ik gelijk hoe ik deze aanduiding moet interpreteren.
  Lijkt mij trouwens een aanfluiting, maar 8 jaar!

 3. G.H.

  @Angelique: Dat is dus tijdig onderhoud. Als er gaten in het asfalt zitten ben je al te laat.

 4. Tim

  Wees maar blij dat de wegen hier zo goed worden onderhouden, en dat ze ook nog eens hun best doen om momenten te pakken dat zo min mogelijk mensen er hinder van hebben. Dat werklui hun weekenden hiervoor opofferen.
  Op sommige plekken is het wel nodig. Als automobilist merk je het misschien niet zo, maar als motorrijder zie ik wel al plekken waar het door oneffenheden weleens mis zou kunnen gaan.

 5. Yoshua

  Beter uit voorzorg en preventief na acht jaar asfalteren zodat je er lekker kunt blijven rijden zonder uit te wijken voor gatenkaas op de weg.
  Was vorige maand een paar weken in de VS.
  Daar zijn de snelwegen nog slechter dan dat ene stukje snelweg wat ik vorig jaar reed in Accra Ghana.
  laten wij maar geen Amerikaanse toestanden op onze prachtige wegen krijgen.
  Liever ieder jaar nieuw asfalt dan te weinig asfalt.

 6. Scherpschutter

  @Angelique 8/4/2019 – 16:46

  Hier heeft de automobilist ook gewoon keihard recht op! De Staat haalt via wegenbelastingen, accijnzen en BPM een factor 2-3 meer geld op dan er daadwerkelijk uitgegeven wordt aan het aanleggen en onderhouden van wegen.

  Een ronduit in perfecte staat verkerend stuk asfalt op iedere vierkante geasfalteerde meter Nederland is wel de aller aller allerminste tegenprestatie die de Staat aan haar burgers dient te leveren, en dan nog levert ze onder de streep eigenlijk een schandalige wanprestatie.

  Stelt u zich eens voor dat uw zorgverzekeraar 250-375 euro per maand zou vragen, terwijl u toch echt maar voor 125 euro aan dienstverlening krijgt. Onacceptabel uiteraard.

 7. Cor

  Mooi. Nederlandse snelwegen zijn doorgaans een weelde om overheen te rijden, met name de A2 tussen Utrecht en Amsterdam. Als je erover twijfelt, rijd even 5 minuten in België ?

 8. herman

  Misschien leuk om onze Belgische buren eens uit te nodigen voor dit onderhoud.
  In België doen ze niet aan onderhoud en ze hebben wel de brutaliteit straks nog tol te gaan heffen ook….

 9. Patrick

  Wees maar blij dat het wegennet goed wordt onderhouden.Wij hebben hier de beste infrastructuur ter wereld .Verleden week reed de taxi mij in Moldavië van Chisinau naar Tiraspol over wegen met kuilen,gaten en kraters waar je een whiplash van kan oplopen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).