Tot nu toe 372 boetes voor overtreden coronaregels in Utrecht Tot nu toe 372 boetes voor overtreden coronaregels in Utrecht

Tot nu toe 372 boetes voor overtreden coronaregels in Utrecht

Tot nu toe 372 boetes voor overtreden coronaregels in Utrecht
In de gemeente Utrecht zijn 372 mensen beboet voor het overtreden van de coronaregels. Dat zijn 104 boetes per 100.000 inwoners. RTL Nieuws brengt de cijfers op basis van gegevens van het Openbaar Ministerie.

In de gemeente Utrecht zijn 372 mensen beboet voor het overtreden van de coronaregels. Dat zijn 104 boetes per 100.000 inwoners. RTL Nieuws brengt de cijfers op basis van gegevens van het Openbaar Ministerie.

De ene Nederlandse regio blijkt de noodverordening strenger te handhaven dan de ander. Zo zijn in de gemeente Zaltbommel, met 408,6 boetes per 100.00 inwoners, relatief de meeste bekeuringen uitgeschreven.

In 24 andere regio’s is zijn nog helemaal geen boetes uitgeschreven. De grootste daarvan de gemeente Emmen, met 107.000 inwoners.

Grote steden

In Utrecht zijn er dus 104 boetes per 100.000 inwoners uitgeschreven. Dat is iets meer dan Amsterdam (100,1 boetes per 100.00 inwoners), maar aanzienlijk minder dan Den Haag (169,8 boetes per 100.00 inwoners) en Rotterdam (218,5 boetes per 100.00 inwoners).

Mensen worden bekeurd voor bijvoorbeeld niet genoeg afstand houden of met een te grote groep samenkomen. Volwassenen die een coronaboete hebben gekregen moeten 390 euro betalen.

In de cijfers van RTL Nieuws zijn alleen de bekeuringen meegenomen die uitgeschreven zijn aan individuen. Boetes die ondernemers hebben gekregen worden dus niet meegenomen.

8 Reacties

Reageren
 1. Karel

  Ik zie nog steeds mega veel overtredingen
  In de binnenstad030 loopt alles kriskras door elkaar
  Horeca terrassen wordt heel veel mee gesjoemeld
  Boten op singel gracht zitten regelmatig overvol
  Gek hé de tweede golf

 2. Koel Hoofd

  Mensen zouden zich eens moeten realiseren wat ze anderen aandoen met hun domme egotripperij.
  Gooi die boete maar flink omhoog, misschien dat dan het kwartje een keertje valt dat CORONA GEEN GRIEPJE is? Maar een gevaarlijk virus wat indien het niet dood, mensen wel blijvend letsel geeft wat nu pas heel langzaam in kaart wordt gebracht. Naast de longfunctie en bloed worden zelfs de hersenen aangetast. En niemand die weet of dat zich nog hersteld noch hoe lang dat potentiele herstel dan gaat duren.

  Om het eens heel cru te brengen, die sporters en joyhurt met avocado eters die de huidhonger willen stillen met sociale contacten en denken dat ze onoverwinnelijk zijn: wanneer corona wordt overleeft is het sporten voorbij en kan je ook de glansrijke carrière (en daarmee het huis en die electrische auto en van moof eBike) gevoeglijk vaarwel zeggen.

 3. HArry

  Kunnen we ook eens wat positiever nieuws hier melden zoals:

  Hoeveel mensen uit het ziekenhuis ontslagen zijn.
  Dat eerstelijns zorg weer toestemming heeft om HCQ toe te passen als behandeling.
  Dat het aantal doden vele malen minder is dan in februari was gemodeleerd.
  Dat gezien de aantallen doden het geen A-status meer mag hebben.
  Dat onze T-cellen al getraind zijn om bij 85% van de NLers Covid-19 te bevechten.
  Etc
  Etc

 4. G.H.

  @Koel Hoofd: de dramatische toonzetting van uw epistel weerspiegelt uw gebruikersnaam niet.

 5. Len

  Wellicht moeten we de eigen verantwoordelijkheid wat neutraler beschouwen. Dan is de uitkomst van die verantwoordelijkheid misschien niet de gewenste, maar in elk geval wel de meest natuurlijke. Als je namelijk een ‘goed’ benoemt, dan is het andere bij voorbaat altijd ‘slecht’. De toon wordt dus met andere woorden al bepaald voordat we er zelf een waarde aan mogen verbinden.

  Daar bedoel ik mee dat het gedrag van de mensen de huidige uitkomst bepaalt en we daar dus mee moeten dealen. Dat doen we al dan niet vrijwillig in alle facetten van het leven maar met corona is het ineens een heel ding. Het id simpelweg wat het is. Daardoor blijven we vanuit dezelfde gelimiteerde filterbubbel praten en alle handelingen daarop baseren.

 6. Esrin W.

  Ze bekeuren wél stràk en snél. Een studentenhuis bij mij in de straat had een feestje met 15 man in house, binnen een kwartier was men ter plaatse zoals dat heet en het was schrijven met de hoofdletter “S”. Ik heb daar popcorn bijgepakt.

 7. Joepie

  Dat zijn minder bekeuringen dan besmettingen in Utrecht.

  Nou wat worden we “onderdrukt”. Cynismemodus uit. 😂

 8. Nina

  Boetes houden de verspreiding niet tegen helaas.

  Wel goed dat ze gegeven worden overigens.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).