Trajectcontroles van Utrecht naar Amsterdam nu ook van start | De Utrechtse Internet Courant Trajectcontroles van Utrecht naar Amsterdam nu ook van start | De Utrechtse Internet Courant

Trajectcontroles van Utrecht naar Amsterdam nu ook van start

Trajectcontroles van Utrecht naar Amsterdam nu ook van start

Het wordt nu toch echt opletten geblazen op de A2, nu de trajectcontroles van Utrecht naar Amsterdam ook aan zijn gezet.

Al sinds 23 juli vorig jaar is de controle aan de andere kant, van Amsterdam naar Utrecht, actief. Dat leverde de staatskas al zo’n 13,5 miljoen euro op door middel van 252.589 bekeuringen voor te hard rijden op het traject.

Het systeem van de trajectcontrole controleert of bestuurders zich aan de snelheidslimiet houden van 100 kilometer per uur. Voor het traject tussen Maarssen en Vinkeveen geldt dat tussen 6:00 en 19:00 uur. Buiten die tijden mogen de weggebruikers 130 kilometer per uur aanhouden.

Op het traject tussen Vinkeveen en Abcoude geldt echter 24 uur per dag een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur.

De trajectmeting richting Amsterdam kon pas later worden aangezet dan die richting Utrecht, omdat de apparatuur van een ander bedrijf is. Dat bedrijf voldeed tot voor kort nog niet aan de regels.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).