Trams rijden woensdag weer, maar nog niet voor passagiers | De Utrechtse Internet Courant Trams rijden woensdag weer, maar nog niet voor passagiers | De Utrechtse Internet Courant

Trams rijden woensdag weer, maar nog niet voor passagiers

Trams rijden woensdag weer, maar nog niet voor passagiers

De trams keren aanstaande woensdag weer terug in het straatbeeld van Utrecht. Dan vinden de eerste testritten klaar op het vernieuwde tramtracé in Utrecht. De gebruikers van de tram moeten nog even geduld hebben. Afhankelijk van de testresultaten neemt deze fase één tot enkele dagen in beslag.

De trambaan in Utrecht is nu al vijf weken niet in gebruik wegens werkzaamheden. In deze korte tijd is het 3,5 kilometer lange spoor vervangen. Gebruikers van de tram moesten de laatste tijd met vervangende pendelbussen reizen naar Kanaleneiland. De trambaan tussen Utrecht en Nieuwegein/IJsselstein is dertig jaar oud en was aan vervanging toe.

Extra bussen waar nodig tijdens begin schoolperiode

Door het naderende eind van de zomervakantie neemt langzaam maar zeker de drukte in het openbaar vervoer en autoverkeer weer toe. In samenspraak met vervoerder Connexxion houdt Bestuur Regio Utrecht (BRU) nauwlettend in de gaten of de buscapaciteit ter vervanging van de trams nog voldoende is. Indien nodig kan deze direct worden opgevoerd om alle reizigers tijdig op hun plaats van bestemming te brengen.

Nieuwe verkeerssituatie vanaf 2 september

Naast de vernieuwing van de trambaan zijn er in Utrecht-West de afgelopen periode diverse andere  wegwerkzaamheden uitgevoerd om de doorstroming voor openbaar vervoer, fiets- en autoverkeer te verbeteren. Tijdelijke maatregelen als gevolg daarvan worden met ingang van maandag 2 september voor een groot deel opgeheven.

De meest ingrijpende wijziging ten opzichte van de oude situatie zijn dat de Overste den Oudenlaan weer in twee richtingen open is. Er is geen doorgaand autoverkeer meer mogelijk tussen Westplein en Croeselaan. Daarnaast is het centrum vanaf heden bereikbaar via nieuwe routes en sluit busstation Noord, de bussen verhuizen naar busstations Zuid en West.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).