Tramverkeer op Uithoflijn ligt nog steeds stil na ongeval; Herstelwerkzaamheden begonnen Tramverkeer op Uithoflijn ligt nog steeds stil na ongeval; Herstelwerkzaamheden begonnen

Tramverkeer op Uithoflijn ligt nog steeds stil na ongeval; Herstelwerkzaamheden begonnen

Tramverkeer op Uithoflijn ligt nog steeds stil na ongeval; Herstelwerkzaamheden begonnen
Foto's: Chantal Spaan
Het tramverkeer in Utrecht is na het ongeluk van dinsdagochtend nog steeds ontregeld. Op de gehele Uithoflijn rijden vandaag nog geen trams. Ook is de Laan van Maarschalkerweerd nog afgesloten voor autoverkeer.

Het tramverkeer in Utrecht is na het ongeluk van dinsdagochtend nog steeds ontregeld. Op de gehele Uithoflijn rijden vandaag nog geen trams. Ook is de Laan van Maarschalkerweerd nog afgesloten voor autoverkeer.

Dinsdagochtend raakte een tram die over de Uithoflijn reed betrokken bij een ongeval met een bestelbus van supermarktketen Jumbo. De tram kwam hierdoor dwars over de Laan van Maarschalkerweerd te staan. Nadat het onderzoek naar het ongeluk was afgerond, begonnen de bergingswerkzaamheden. Die duurden tot laat op de avond.

Tekst loopt door onder de foto

Inmiddels is de tram weg en zijn de herstelwerkzaamheden begonnen. Onder andere de bovenleiding raakte volgens vervoersbedrijf U-OV zwaar beschadigd. Vanwege de werkzaamheden is de Laan van Maarschalkerweerd afgesloten voor autoverkeer. Fietsers kunnen voor een groot deel nog wel langs de weg rijden. Nabij de kruising met de Herculeslaan moeten zij echter wel een stukje omrijden over het terrein van De Moestuin.

Bussen

Omdat tram 22 in ieder geval vandaag niet kan rijden heeft U-OV bussen ingezet op het traject. Buslijn 41 die tussen station Utrecht Centraal en Wijk bij Duurstede rijdt, stopt niet op de haltes Laan van Maarschalkerweerd en Stadion Galgenwaard. “Maak gebruik van halte Koningsweg/A27 of Diakonessenhuis-Zuid”, schrijft U-OV op Twitter.

Hoelang de herstelwerkzaamheden duren en wanneer tram 22 weer kan rijden is niet bekend.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. GeeWee

  Neemt men rustig de tijd omdat het toch rustig is op De Uithof i.v.m. corona? Of kan het repareren van een bovenleiding echt niet sneller?

 2. Nlz

  @ GeeWee: Een kabel van de bovenliding kan gerust anderhalve kilometer lang zijn. En ik heb niet de illusie dat je er zomaar “even” een stukje tussen ‘splitst’ zoals bij touw kan.
  En gezien de foto’s zal die bovenleiding niet het enige zijn dat beschadigd is en dus gerepareerd moet worden.

 3. Katja

  Gelukkig staan er dixi’s voor de bergers, anders krijgen ze nog een boete voor wildplassen…

 4. Koel Hoofd

  Een busongeval is een stuk sneller en goedkoper opgeruimd dan een tramongeval.
  Gelukkig zijn de hogere opleidingen nu nog dicht en maakt die benodigde tijd nu niets uit.

 5. Adriaan

  Toch bijzonder dat een lullig busje een zware tram kan laten ontsporen. Dat geeft te denken over de veiligheid van deze tramlijn……

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).