Treinverkeer op trajecten rond Utrecht Centraal verstoord door koperdiefstal Treinverkeer op trajecten rond Utrecht Centraal verstoord door koperdiefstal

Treinverkeer op trajecten rond Utrecht Centraal verstoord door koperdiefstal

Treinverkeer op trajecten rond Utrecht Centraal verstoord door koperdiefstal
Op verschillende trajecten rond Utrecht Centraal rijden donderdagochtend minder treinen door koperdiefstal. De NS verwacht dat de storingen duren tot ongeveer 11.00 uur.

Op verschillende trajecten rond Utrecht Centraal rijden donderdagochtend minder treinen door koperdiefstal. De NS verwacht dat de storingen duren tot ongeveer 11.00 uur.

De koperdiefstal vond plaats bij Hedel. Tussen Utrecht Centraal, Geldermalsen, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven Centraal ligt het treinverkeer daardoor volledig stil.

Tussen Schiphol Airport en Utrecht Centraal rijden volgens de NS minder Intercity’s, net als tussen Amsterdam Centraal en Utrecht. De extra reistijd op beide trajecten is ongeveer een kwartier.

De aannemer is volgens ProRail om 9.00 uur begonnen met het herstel. De NS verwacht dat de treinen rond 11.00 uur weer kunnen rijden.

7 Reacties

Reageren
 1. Harm

  Koper was juist iets in prijs gedaald. Genoeg vraag naar vaklui met bijbehorende hoge salarissen? Serieus, val iedereen niet lastig.

 2. Confusius

  Apart dat PRECIES op dit traject gisteravond treinen uitvielen (waaronder de laatste trein gisteravond) “vanwege” logistieke redenen (meestal personeelstekort) en dat PRECIES op dit traject de afgelopen week werkzaamheden waren. Werkzaamheden waar toevallig nog iets aan moest gebeuren? En dat is dan vannacht gedaan en uitgelopen?

  Of zijn er te veel mensen vrij vandaag/ “ziek”? Of moet de NS ook af en toe wat besparen op de kosten?

  En ja ik ben wantrouwend ten opzichte van de NS want die hebben er een handje van om de waarheid naar hun hand te zetten.

  Want waarom rijden er minder treinen naar Schiphol e.d. dan?

  De Intercity’s kunnen nu toch niet doorrijden richting zuiden? En het personeel ook niet? Dus die kunnen toch terug in de richting van waar ze vandaan kwamen? Je zou exact hetzelfde aantal IC’s vanuit Utrecht richting Amsterdam kunnen laten rijden namelijk.

 3. Len

  Hedel, ik meen dat daar ooit eens een ziekte naar is vernoemd.

 4. Theo

  Een koperdiefstal? Hoe moet ik me dat voorstellen?
  Gaan mensen stukken bovenleiding losknippen om oud koper te verkopen?
  Wie geeft daar geld voor?
  Ik snap er niets van.

 5. confusius

  Waarom wordt mijn eerdere reactie WEDEROM niet geplaatst?

 6. confusius

  Nogmaals dan:

  Opvallend:

  Gisteravond verviel al de laatste trein in de dienstregeling vanwege “logistieke redenen”. Dat was al rond 22 uur bekend. Kunnen ze in de toekomst kijken bij NS?

  Opvallend 2: Het is een vrije dag en NS kampt ook al tijden met personeelstekorten. Mensen zijn vrij/ ziek? Dus koperdiefstal komt heel even heel goed uit en wij kunnen niks checken. Doet de NS wel keurig aangifte bij politie, inclusief bewijsmateriaal?

  Opvallend 3:

  Er waren natuurlijk werkzaamheden afgelopen week PRECIES op dit traject. Waren die toch nog niet helemaal klaar?

  Waarom heeft het er alle schijn van dat hier gejokt wordt door NS?

 7. Bart

  Confusius, berg je alu hoedje even op wil je.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).