Treinverkeer rond Utrecht ontregeld door noodweer | De Utrechtse Internet Courant Treinverkeer rond Utrecht ontregeld door noodweer | De Utrechtse Internet Courant

Treinverkeer rond Utrecht ontregeld door noodweer

Treinverkeer rond Utrecht ontregeld door noodweer

Als gevolg van een blikseminslag tijdens het zware onweer vanmorgen rijden er vanmorgen minder treinen van en naar Centraal Station Utrecht. De problemen duren naar verwachting tot het begin van de middag, aldus een woordvoerster van ProRail.

Rond 08.00 uur vanmorgen sloeg de bliksem in aan de noordkant van Utrecht op het spoor naar Amsterdam. Als gevolg van de blikseminslag is het niet mogelijk de seinen en wissels te bedienen. Monteurs zijn momenteel ter plaatse om de storing te verhelpen, maar zij kunnen pas aan de slag als het onweer voorbij is. Een aantal treinen is vlak voor het Centraal Station gestrand en vervolgens op zicht naar binnen geloodst. Treinen die elders op de getroffen trajecten zijn gestrand, keren terug naar het dichtstbijzijnde station. Tussen Utrecht en Amsterdam en Utrecht en Amersfoort rijden helemaal geen treinen meer. Ook in de andere richtingen is het treinverkeer problematisch, aldus een woordvoerster van ProRail. Het treinverkeer in het hele land heeft volgens haar last van de storing.

Ook op de weg zorgen regen en onweer voor oponthoud. De verkeersinformatiediensten spreken van een zware ochtendspits. ProRail adviseert reizigers de reisinformatie goed in de gaten te houden. De Nederlandse Spoorwegen adviseren treinreizigers rond Utrecht een ander vervoermiddel te kiezen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).