Treinverkeer maandagavond rond Utrecht volledig stilgevallen vanwege stroomstoring Treinverkeer maandagavond rond Utrecht volledig stilgevallen vanwege stroomstoring

Treinverkeer maandagavond rond Utrecht volledig stilgevallen vanwege stroomstoring

Treinverkeer maandagavond rond Utrecht volledig stilgevallen vanwege stroomstoring
Foto: Regio Nieuws Utrecht
Het treinverkeer rondom Utrecht is maandagavond stilgevallen vanwege een stroomstoring. Een groot deel van de avond konden er geen treinen rijden. Rond 21.00 uur meldde de NS dat het treinverkeer weer zou worden opgestart, maar er was nog lang veel vertraging.

Het treinverkeer rondom Utrecht is maandagavond stilgevallen vanwege een stroomstoring. Een groot deel van de avond konden er geen treinen rijden. Rond 21.00 uur meldde de NS dat het treinverkeer weer zou worden opgestart, maar er was nog lang veel vertraging.

Het treinverkeer kwam vanaf 17.00 uur stil te liggen op verschillende trajecten en uiteindelijk reden er helemaal geen treinen meer. De oorzaak was een korte stroomstoring tussen Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal.

Het systeem dat de seinen en wissels aanstuurt, raakte daardoor ook in storing. Dat systeem draait op twee voedingen, waardoor treinen alsnog kunnen rijden als er één voeding uitvalt, maar in dit geval waren beide voedingen kapot. De wissels en seinen tussen Utrecht en Amsterdam konden daardoor niet bediend worden.

Onderzoek

Nadat één voeding was vervangen, kon het treinverkeer weer worden opgestart. Wel was er nog veel uitval van treinen en vertraging. Dat heeft ermee te maken dat treinen en personeel nog op de juiste locatie terecht moesten komen. ProRail onderzoekt nog hoe de storing kon ontstaan.

De NS wijst reizigers op de mogelijkheid om hun geld terug te krijgen bij grote vertraging. Bij meer dan een half uur vertraging krijgen reizigers de helft van hun treinkaartje terug, bij meer dan een uur vertraging is dat de volledige ritprijs.

21 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Waar zouden we zijn zonder de trein. Nou gewoon. Niet waar we zouden willen zijn. Maar in plaats daarvan op een station met dure broodjes en koffie. En nog lang niet thuis.
  Lang leve de auto dus.

 2. Scherpschutter

  Hoe onfortuinlijk. Mijn auto deed het weer perfect vandaag gelukkig.

 3. Koel Hoofd

  Neem lekker de fiets.
  Met standaard fiets is het maar 3.5 uur doortrappen naar Arnhem of Den Bosch (+/-60km) , met een ebike is dat klein uurtje korter.
  Een auto is uiteraard veel sneller, maar dat maakt u tot persona non grata bij de groene kerk.

 4. Alain

  Apart, eerst was het probleem beperkt tot Amsterdam Utrecht. Vervelend, maar kan gebeuren.

  Natuurlijk heeft dat ook gevolgen voor andere trajecten.

  Maar hoezo escaleert dat dan in: Geen treinen van/naar Utrecht CS?

  Sterkte met de spits iedereen die erin zit!

 5. Rivierenwijker

  @Scherpschutter Nog even geduld… er zijn plannen om de treindienst Groningen – Veendam door te trekken naar Stadskanaal en dan kunt u eindelijk ook eens de trein nemen.

 6. Boogschutter

  De reacties van JdV, Scherpschutter en Koel Hoofd hier zijn weer uitermate zelfingenomen. Ik feliciteer de heren met het feit dat zij het zo met zichzelf getroffen hebben.

 7. Utrechter2

  @Boogschutter: heeft u een beter alternatief voor de keuzereiziger?

  En je kan het aan Jdv, Scherpschutter en Koelhoofd vragen of ze neerkijken op bijstansmoeders of dat ze vooral duidelijk willen maken dat de auto voorlopig onmisbaar is met alle personeelstekorten en ICT problemen , ondanks alle hetzes tegen de auto.

 8. Lisa

  Het feit dat de heren allemaal kort na elkaar, na 19 uur, net na plaatsing van dit bericht reageren (zonder dat men ooit had kunnen weten dat dit bericht online zou komen buiten DUIC kantoortijden) impiceert dat JdV, Scherpschutter en Koel Hoofd op de één of andere manier aan DUIC verbonden zijn? Of vergis ik mij nu? Zou DUIC sieren als ze dit bericht zouden plaatsen.

 9. Claire Obscur

  Er is niks zelfingenomen aan de keuze om heerlijk in je eigen vierwieler met je koffie en radio aan te zitten. Ook in de file zoals altijd als eerste wordt geroepen. In ieder geval heb je dan niet ongevraagd allerlei types om je heen die wat douche beurten over hebben geslagen of Youtube videootjes zonder oortjes zitten te kijken. Keuzes mensen. Keuzes. Die betutteling doe je maar lekker in je eigen kennissenkring.

 10. Blaag

  Grappig, de treinhatende autoliefhebbers.

  Vorige week dinsdag pakten een groot deel van de autorijders ineens wel allemaal de trein, toen het een beetje sneeuwde, het was echt 10x zo druk als normaal op een dinsdag. Zo veel vertrouwen hebben ze in de betrouwbaarheid in de auto en het wegennet bij een paar mm sneeuw. Dan ineens is de trein wel goed genoeg. Grappig/ triest.

  O ja, ik zoefde met mijn trein langs een spontane file op het dijkje langs het Amsterdam Rijnkanaal. Allemaal mensen die een binnendoorroute probeerde om het het dichtgeslibde wegennet en snelwegennet te omzeilen. Denk wel een file van 10 tot 15 km alleen al op dat dijkje. Vraag me af hoe laat deze mensen op hun werk waren. Ik was met trein keurig 25 min voor aanvang van mijn afspraak in Amsterdam, met behulp van spitstreinen die gewoon reden met 140 km/ uur.

 11. Sanne

  @lisa: dat vermoeden is al vaker geuit. Met als doel de boel een beetje op te poken. Alles voor de clicks.
  Zou DUIC sieren als ze dit bericht zouden plaatsen.

 12. BdV

  Mwah, ik weet het niet @ Lisa. Ze zitten waarschijnlijk de hele dag te wachten op dit soort berichten, in de hoop zichzelf en anderen te overtuigen dat ze hun eigen keuzes kunnen rechtvaardigen.

 13. Metaman

  Om in te lijsten. Die drie reaguurders moeten maar een eigen club beginnen en daar tegen elkaar aan zaniken. Nog nooit een constructieve bijdrage aan ‘de discussie’ geleverd. Negatief. Altijd op stokpaardjes springend. Nul empathie. Makkelijk scorend.

 14. Wim

  Sanne/lisa/blaag heeft weer een druk dagje hier.

 15. Klaasjan

  @BdV
  Zouden deze reaguurders zich in hun prima functionerende auto (maar wel in de hinderlijk stilstaande file) misschien stierlijk zitten te vervelen waar ze dan gaan zitten fabuleren over treinen die ze niet eens van binnen kennen en vervolgens zaniken over hun perfecte bolide die natuurlijk nevernooit weigert en nooit eens onderhoud of APK behoeft?

 16. JdV

  Inderdaad Lisa. Je hebt helemaal gelijk. Het is 1 groot complot. Eigenlijk zijn wij ingehuurde russen die vanuit Moskou in het Nederlands de artikelen bjj DUIC becommentarieren.

 17. Scherpschutter

  @Boogschutter 21:58

  Dank. U heeft wel gelijk. It’s great to be me!

 18. Floep

  Scherpschutter heeft zo’n fantastisch leven in zijn fantastische auto dat hij niks beter te doen heeft dan binnen een uur reageren op DUIC artikelen.

  Zegt genoeg lijkt me.

 19. Utrechter2

  Veel pijlen op mensen die wagen het op ge nemen voor de auto en niet zoveel op hebben net betutteling. Nog steeds geen inhoudelijke reactie op mensen die liever op partijen als VVD, CDA, NSP of BBB stemmen. Die willen gewoon thuis komen. Een simpele vraag: hoe zou een belangrijk deel van de mensen thuis zijn gekomen die dag?

  En eh, het zijn niet bovengenoemde partijen die zelfredzaamhsid verwachen van de burger maar de spoorsector zelf!

 20. Wim

  Over fantastisch leven en niets anders te doen te hebben dan reageren op Duic. @ floepblaaglisasanne

 21. Boogschutter

  @ Scherpschutter

  Ik heb altijd gelijk, maar niet altijd op de manier die u denkt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).