Treinverkeer tussen Utrecht en Amsterdam twee weken lang verstoord door werkzaamheden Treinverkeer tussen Utrecht en Amsterdam twee weken lang verstoord door werkzaamheden

Treinverkeer tussen Utrecht en Amsterdam twee weken lang verstoord door werkzaamheden

Treinverkeer tussen Utrecht en Amsterdam twee weken lang verstoord door werkzaamheden
Archieffoto
Reizigers tussen Utrecht en Amsterdam moeten in de voorjaarsvakantie rekening houden met onder andere minder treinen, drukkere treinen en extra overstappen. Dat komt door werkzaamheden, die duren van woensdag 14 tot en met maandag 26 februari.

Reizigers tussen Utrecht en Amsterdam moeten in de voorjaarsvakantie rekening houden met onder andere minder treinen, drukkere treinen en extra overstappen. Dat komt door werkzaamheden, die duren van woensdag 14 tot en met maandag 26 februari.

De dienstregeling tussen Amsterdam en Utrecht is vanwege de werkzaamheden aangepast. Volgens de NS moeten mensen rekening houden met een langere reistijd, minder en drukkere treinen, aangepaste vertreksporen, extra overstappen en opnieuw in- en uitchecken. “We vinden het erg vervelend dat onze reizigers hinder ervaren door deze werkzaamheden”, laat de NS weten.

Van 14 tot en met 22 februari rijdt er twee keer per uur een omgeleide intercity tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal, die niet stopt op tussengelegen stations. Tussen Amsterdam Amstel en Utrecht rijden vier intercity’s. Op het traject tussen Amsterdam Muiderpoort en Utrecht Centraal rijden in de spits vier sprinters per uur en in de daluren twee sprinters.

Extra in- en uitchecken

Reizigers die op het traject tussen Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal naar een tussengelegen station willen reizen, moeten overstappen op Amsterdam Muiderpoort. “Dit betekent ook extra in- en uitchecken”, aldus de NS. Reizigers tussen Utrecht en Uitgeest, Hoorn, Den Helder, Enkhuizen of Alkmaar reizen, moeten via Schiphol.

In het weekend van 17 en 18 februari zijn er ook werkzaamheden tussen Amsterdam Bijlmer ArenA en Utrecht Centraal. Er rijden dan vier keer per uur stopbussen tussen die stations.

Minder treinen

Van 23 tot 26 februari rijden de treinen wel weer over het reguliere spoor, maar reizigers moeten volgens de NS nog rekening houden met minder treinen en aangepaste vertreksporen en -tijden.

14 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Tja! Was er maar een vervoersmiddel dat altijd binnen handbereik is en het altijd doet om je veilig, snel en comfortabel naar de voordeur bestemming te brengen hè? Oh, wacht….

 2. JdV

  Ja maar de files, naar Amsterdam sta je altijd vast op die 5 banen van de A2, das pas erg joh. Proest.

 3. Leon

  Er is hinder dus er rijden maar 2 + 4 Intercity’s en 4 sprinters richting Amsterdam, en dat is nog uitgezonderd de treinen naar Bijlmer. Wat een luxe.

 4. Blaag

  @ Mistoetert

  O ja, dat vervoersmiddel (auto) dat massaal vast komt te staan als het weer 5 graden van temperatuur omslaat en het briesje iets harder begint te blazen. Dat vervoermiddel dat om 7 uur ‘s ochtends al vast staat op lands snelwegen, omdat mensen dom zijn (ook bazen bij bedrijven) en van logische personeelsplanning vaak nog nooit gehoord hebben. (even buiten mensen die MOETEN starten op een bepaalde tijd).

  Zelfs me werkzaamheden kan je gewoon met de normale reisduur in Amsterdam komen (stukken sneller dan met de auto, probeer jij maar binnen 20 tot 25 minuten op Amsterdam Muiderpoort te komen met de auto vanuit Utrecht centrum. Ik wens je heel veel succes. Iets minder treinen dan die 8 normale treinen per uur en het zal iets drukker zijn, maar soit.

 5. Wies

  Je zult maar elke dag vanuit Stadskanaal reageren op elk nieuwsartikel over treinen. Om te zeggen hoe geweldig auto’s zijn. En dat op een site die over Utrecht gaat. Of een auto of een trein geweldig is, hangt gewoon af van de bestemming en de tijd.

 6. buurtbewoner

  @Wies
  daarom is diegene ook bekend onder de naam sneuschutter!

 7. Scherpschutter

  Haha, die ‘Wies’ en ‘buurtbewoner’ hebben geen auto. Jongens, als jullie het lief vragen mogen jullie wel een keer een rondje rijden in mijn V8 Bi-turbo of de nieuwste aanwinst, een toekomstige klassieker met orgasmische ‘naturally aspirated’ V10 uit Bayern. LOL

 8. Boogschutter

  Haha die Scherpschutter, altijd die sofisterij van hem.

 9. HenQ

  @Scherpschutter dan is helemaal niet voor het proletariaat weggelegd, vind het Utrechtse politbureau. In de DDR mochten we tenminste nog op de bon voor een trabant, vandaag de dag mogen we hem nergens meer parkeren.

 10. HenQ

  @blaag woon jij op Utrecht centraal dan? En electrisch rijden doen we op de kermis..

 11. Moniek

  Scherpschutter hoeft vast niet met zijn bolide langs de Marnixlaan.

 12. Statler

  Auto,s zijn geweldig. De fiets ook. En het OV. Gebruik hangt vaak samen met de behoefte van het moment.
  O, en vergeet de motorfiets niet.

 13. Wies

  Nee hoor Scherpschutter. Heb een prima auto voor als ik de provincie in moet. Staat vaak stil, want in de stad fiets of loop ik. Ben wel jaloers op het geluid van een V8, niet op het kostenplaatje daarvan. 🙂

 14. Blaag

  @ HenQ

  Utrecht CS is nagenoeg vanuit de hele stad binnen 10 tot 25 minuten te bereiken met fiets/ OV. (Of te voet).

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).