Tuincentrum Overvecht sluit na 50 jaar de deuren | De Utrechtse Internet Courant Tuincentrum Overvecht sluit na 50 jaar de deuren | De Utrechtse Internet Courant

Tuincentrum Overvecht sluit na 50 jaar de deuren

Tuincentrum Overvecht sluit na 50 jaar de deuren
Bron: Google Maps
De vestiging van Tuincentrum Overvecht aan de Gageldijk sluit na 50 jaar de deuren. Op banners in en om het tuincentrum is te lezen dat de winkel moet sluiten omdat de huur te hoog is.

De vestiging van Tuincentrum Overvecht aan de Gageldijk sluit na 50 jaar de deuren. Op banners in en om het tuincentrum is te lezen dat de winkel moet sluiten omdat de huur te hoog is.

Het tuincentrum blijft nog een paar maanden open. Op dinsdag 1 oktober sluit de winkel definitief. Tot die tijd is er opheffingsuitverkoop bij het tuincentrum dat in 1969 de deuren opende.

Tuincentrum Overvecht is een keten. Naast Utrecht zijn er nog 12 andere vestingen van de onderneming in Nederland.

23 Reacties

Reageren
 1. Bernhard

  Zonde, maar de staat van de winkel de laatste maanden, deed al zoiets vermoeden.

 2. jos stelling

  Heel erg, ook voor de medewerkers.

 3. Dakhaes

  Niet verbaast, zag je allang aankomen.

 4. Sjaan

  Dit is toch geen tuincentrum? Amper groen te zien op die foto, ook nauwelijks in de zaak trouwens.

 5. jos stelling

  waarschijnlijk overgenomen door een beursgenoteerd bedrijf. Niemand let meer op de winkel, iedereen let op het geld. Tragiek.

 6. anna

  gelukkig maar als je ziet hoe de dierverzorging hier is, zonder water bij de vogels etc, niets voor niets kwam de dierenbescherming al eens langs. verder spuiten ze de planten vol gif. Een winkel niet meer van deze tijd. Goed dat deze sluit al is het voor de medewerkers wel naar.

 7. Herman

  Tuincentrum dat al 15 jaar stilstaat qua ontwikkeling en nu ver voorbij is gestreefd door de Intratuin.
  Dat huurargument is natuurlijk flauwekul, mismanagement past beter.

 8. Toine Goossens

  @Herman Yes

 9. Tom

  @Sjaan Amper groen te zien, net zoals in de meeste tuinen tegenwoordig. Het is dus zeker wel een tuincentrum.

 10. Nlz

  @Herman: Het is een andere manier van hetzelfde zeggen. Als je maar lang genoeg een te lage omzet draait, wordt de huur vanzelf te hoog.

 11. Tim

  Wat balen, dit tuincentrum was altijd een begrip. We kwamen vaak speciaal vanuit Nieuwegein hierheen voor de ruime keus. Hun kerstshow van vorig jaar was ook nog erg mooi. Wist niet dat ie al zo lang slecht ervoor stond. Hopelijk kan iemand de boel overnemen.

 12. Freek

  Een keten van verlopen tuincentra. Mooie plek voor een Intratuin.

 13. Piet

  Je stond ook altijd een half uur voor de kassa en niet omdat het zo druk was maar gewoon omdat er een kassière was en die er niks van snapte. Zo pakje ook geen omzet ook.

 14. peter R.

  Tot een jaar of acht geleden was dit een tuincentrum waar je alles op tuingebied kon kopen en waar het op zaterdag stervensdruk was. Daarna kwam de klad erin en een paar jaar geleden was het echt een trieste toestand geworden. Nog een wonder dat het zo lang heeft geduurd. Nou ja, niet zo heel ver daarvandaan zit het schitterende Vechtweelde.

 15. Marcel

  @ Herman,
  Als je er niks vanaf weet waarom zeg je dan zoiets?

 16. Jos

  Hoezo eigenlijk huur?

  Van wie huur je zo;n complex dan?

  En hoezo is dat geen eigendom?

 17. Herman

  @Marcel, ik zeg dit vanuit eigen waarneming. Net als heel veel anderen kwam ik er regelmatig, het was een mooie winkel. Echter de laatste jaren werd het steeds minder verzorgd. Bij de Intratuin (Koningsdal) zie je de winkel zich ontwikkelen.
  Logische conclusies dan dat het management heeft zitten slapen en de winkel heeft laten versloffen.

 18. Herman1963

  Klopt, wat anderen hierboven zeggen. Vroeger toonaangevend, zaterdags filerijden in de omgeving, maar de laatste jaren werd Tuincentrum Overvecht een troosteloos geheel. Ik denk dat men er na de laatste overname niet hard genoeg heeft gewerkt om het succes vast te houden. Personeel niet erg servicegericht meer en soms ronduit onbeschoft; mogelijk niet meer gemotiveerd. Als je de afgelopen jaren een aantal keren bent geweest en je ziet het aanbod en kwaliteit afnemen dan blijf je vanzelf weg. Zonde, zo’n mooi bedrijf ooit…

 19. Dirk

  Jammer en inderdaad al geruime tijd merkbaar: weinig personeel in de winkel dus soms lastig om te vinden wat je zoekt, veel dingen uitverkocht/niet aanwezig en het ligt er wat verlopen bij. Wel jammer want de potentie is gigantisch met zo veel vierkante meters.

 20. Maaike

  Ik heb elders gelezen dat het tuincentrum volgend voorjaar weer open gaat in een vernieuwd concept. Hopelijk klopt dat bericht!

 21. brigitte

  Ik heb er vaak mooie planten en terracotta potten gekocht! Erg jammer dat de winkel sluit.

 22. anna

  opnieuw open? Dan hopelijk zonder de verkoop van dieren.

 23. Edwin

  @maaike
  Daar geloof ik niks van. Als dat zo zou zijn dan zou dat onder een andere eigenaar gebeuren.

  Verder kunnen ze Tuincentrum Overvecht in Vleuten ook beter sluiten. Loopt geen mens rond daar en de winkel ziet er niet al te best uit.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).